Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple tarjoaa ilmaisia akkuvaihtoja viottuneille MacBook Pro -läppäreille - ongelma jumittanut osan läppäreistä alle 1 prosentin lataukseen

Apple on kertonut ongelmista pienessä määrässä vuonna 2016 tai 2017 valmistettuja MacBook Pro -läppäreitään.

Ongelman vuoksi niiden akku ei lataudu yli 1 prosenttiin.

Apple julkaisi asiasta tukiartikkelin julkaistessaan eilen myös uuden macOS Big Sur 11.2.1 -käyttöjärjestelmäpäivityksen, joka Applen mukaan estää tätä ongelmaa ilmenemästä muissa vuonna 2016 tai 2017 valmistetuissa MacBook Pro -tietokoneissa. Sama korjaus julkaistiin myös macOS Catalina 10.15.7:n lisäpäivityksessä.

Applen mukaan toistaiseksi “erittäin pieni osuus asiakkaista, joilla on vuonna 2016 tai 2017 valmistettu MacBook Pro -tietokone, on kohdannut ongelman, jossa akku ei lataudu yli yhteen prosenttiin”.

“Lisäksi tällaisissa laitteissa akun kunnon tilana näkyy seuraava viesti: Huoltoa suositellaan. Jos akun kunnon tila on Normaali, akussasi ei ole tätä ongelmaa. Jos vuonna 2016 tai 2017 valmistetussa MacBook Pro -laitteessasi ilmenee näitä oireita, ota yhteyttä Appleen, jotta voit vaihtaa akkusi maksutta. Tietokoneesi tutkitaan ennen huoltoa, jotta voidaan varmistaa, että se on oikeutettu maksuttomaan akun vaihtoon”, kertoo Apple tukisivullaan.

Oman MacBook Pron akun kunnon voi tarkistaa seuraavasti:

  • Valitse macOS Big Surissa Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikkaa Akku, valitse sivupalkista Akku ja valitse sitten Akun kunto.
  • Voit siirtyä akun tilavalikkoon macOS Catalinassa tai vanhemmassa versiossa pitämällä optionäppäintä painettuna ja klikkaamalla valikkorivillä olevaa akkukuvaketta.

Applen mukaan akun latausongelma voi ilmetä seuraavissa malleissa:

  • MacBook Pro (13-tuumainen, 2016, kaksi Thunderbolt 3 -porttia)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, 2017, kaksi Thunderbolt 3 -porttia)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, 2016, neljä Thunderbolt 3 -porttia)
  • MacBook Pro (13-tuumainen, 2017, neljä Thunderbolt 3 -porttia)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, 2016)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, 2017)