Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple päivitti tiedot iOS ja iPadOS 14:n yleistymisestä - käytössä nyt maailmanlaajuisesti 80 prosentissa iPhoneja ja 70 prosentissa iPadeja

iOS 14 on yleistynyt nopeammin kuin edeltävä iOS 13.

Apple on päivittänyt kehittäjäsivuillaan jakamansa tiedot eri iOS- ja iPadOS-käyttöjärjestelmäversioiden yleisyydestä sen iPhone-älypuhelimissa ja iPad-tablettilaitteissa.

Applen mukaan jo 80 prosentissa kaikista aktiivisessa käytössä olevista iPhoneista on käytössä syksyllä 2020 julkaistu iOS 14 -käyttöjärjestelmäversio ja 70 prosentissa iPadeista vastaavasti iPadOS 14.

Viimeisen neljän vuoden aikana esiteltyjen laitteiden osalta iOS ja iPadOS 14:n osuudet ovat 86 prosenttia iPhoneista ja 84 prosenttia iPadeista.

Nyt julkaistut luvut perustuvat mittaukseen App Store -sovelluskauppaa käyttäneistä laitteista 24. helmikuuta 2021.

Edellisen kerran Apple päivitti lukuja mitattuna 15. päivältä joulukuuta 2020, jolloin iOS 14 oli käytössä 72 prosentissa iPhoneja ja 81 prosentissa viimeisen neljän vuoden aikana julkaistuja laitteita. Reilussa parissa kuukaudessa iOS 14:n osuus kaikissa iPhoneissa on siis kasvanut 8 prosenttiyksiköllä.

Apple julkaisi iOS 14:n ja iPadOS 14:n päivityksinä kaikille tuetuille laitteille 16. syyskuuta.

Noin vuosi sitten edellinen iOS 13 -käyttöjärjestelmäversio oli yltänyt 70 prosenttiin kaikista iPhoneista ja 77 prosenttiin laitteista viimeisen neljän vuoden ajalta, mihin nähden iOS 14 on siis yleistynyt nopeammin.

Google ei enää tätä nykyä julkaise säännöllisesti tietoa eri Android-versioiden yleisyydestä. Syyksi tähän on arvailtu lukujen heikkoutta, sillä perinteisesti uudet Android-käyttöjärjestelmäversiot yleistyvät perin hitaasti valmistajien julkaistessa päivityksiään omalla verkkaisella tahdillaan.