Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple päivitti Clips-videosovelluksensa lisätyn todellisuuden AR-tilaefekteillä

Clips ottaa nyt hyödyn irti valittujen Apple-laitteiden LiDAR-skannerista.

iPhonen ja iPadin iOS ja iPadOS 14.5 -päivityksen julkaisun lisäksi Apple on nyt julkaissut uuden 3.1-version Clips-videosovelluksestaan.

Clips on iPhone- ja iPad-sovellus, joka on tarkoitettu videopätkien kuvaamiseen, niiden yhdistämiseen ja/tai helppoon muokkaamiseen – erityisesti jakamista silmällä pitäen Instagram-tarinoissa, Snapchatissa, YouTubessa ja muualla.

Clipsin uusi versio on tuonut sovellukseen mukaan lisätyn todellisuuden AR-tilaefektejä, jotka seuraavat huoneen pinnanmuotoja.

Uudet lisätyn todellisuuden efektit vaativat laitteelta ympäristön muotoja laserilla hahmottavan LiDAR-skannerin, joka löytyy toistaiseksi vuosien 2020 ja 2021 iPad Pro -laitteista sekä iPhone 12 Prosta ja iPhone 12 Pro Maxista.

Erilaisia uusia lisätyn todellisuuden uusia AR-efektejä on seitsemän kappaletta, ja niitä ovat muun muassa sateenkaarivalonauhat, iloinen konfettisade, taianomainen tähtipöly ja sykkivä tanssilattia.

Myös AR-tiloihin voi yhdistää tekstimerkkejä, tarroja ja emojeja.

Uuden päivityksen yhteydessä Apple on kertonut aikovansa jatkossa päivittää Clips-sovelluksen eri efektejä ja muita lisättäviä elementtejä entistä säännöllisemmin. Käyttäjä voi myös saada näistä uusista julkaisuista ilmoituksen.

Clips-sovellus on saatavilla App Storesta. Sovellus itsessään vaatii vähintään iOS tai iPadOS 14 -käyttöjärjestelmäversion, mutta uudet AR-efektit toimivat vain LiDAR-skannerilla varustetuilla laitteilla.

Kaikki Clipsin 3.1 -version uudistukset löytyvät alta.

Clips iPad Prossa, esillä lattiaan yhdistyvä AR-efekti.
Clips iPad Prossa, esillä lattiaan yhdistyvä AR-efekti.

Clips-sovelluksen 3.1-version uudistukset Applen mukaan

  • Lisää videoihisi uusi ulottuvuus AR-tiloilla. Tämä lisättyä todellisuutta hyödyntävä ominaisuus luo LiDAR-skannerilla todentuntuisia tehosteita, jotka seuraavat huoneesi pinnanmuotoja.*
  • Valittavissa on seitsemän AR-tilaa, mukaan lukien sateenkaarivalonauhat, iloinen konfettisade, taianomainen tähtipöly ja sykkivä tanssilattia.
  • Tallenna videota ystävästäsi AR-tilan kanssa ja näe, miten animoidut tehosteet mukautuvat huoneessa olevaan ihmiseen.
  • Tee videoista vieläkin persoonallisempia yhdistämällä AR-tiloihin tekstimerkkejä, tarroja ja emojeja.
  • Kun käytät Clipsiä iPadissa ja peilaat toiseen näyttöön, voit vaihdella pelkän videon tai koko käyttöliittymän näyttämisen välillä.
  • Valitse kerralla useita projekteja poistamista tai monistamista varten.
  • Muokkaa julisteiden ja merkkien tekstiä, kun iPad on vaakasuunnassa.
  • Saat ilmoituksia, kun Clipsissä julkaistaan uusia tarroja, julisteita ja tehosteita.

* AR-tiloille vaaditaan iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max tai vuoden 2020 iPad Pro tai uudempi.