Apple julkisti täyslangattomat Beats Studio Buds + -nappikuulokkeet - sisältävät useita parannuksia alkuperäisistä

Apple on julkistanut uudet täyslangattomat Beats Studio Buds + -nappikuulokkeet.

Beats Studio Buds + -kuulokkeet tulevat tilattavaksi ensimmäisillä markkinoilla Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Kiinassa julkistuspäivänänään ja toimitukset alkavat samantien. Muille markkinoille saatavuus on laajenemassa tulevina kuukausina. Yhdysvalloissa kuulokkeiden hinta on 169,99 dollaria.

Kuten nimikin kertoo, Beats Studio Buds + -kuulokkeet ovat jatkoa alkuperäisille Beats Studio Buds -kuulokkeille, jotka Apple julkisti kesällä 2021. Muotoilultaan kuulokkeet ovat säilyneet pitkälti ennallaan, vaikka 95 prosentin sisäisistä osista kerrotaankin olevan uusia.

Uutuutena Beats Studio Buds + -kuulokkeista on läpinäkyvä värivaihtoehto, jolla Apple näyttää kopioivan Nothingia. Ex-OnePlus-pomo Carl Pein perustama Nothing on tehnyt läpinäkyvästä designista viimeisen parin vuoden aikana tunnusmerkkinsä.

Beats Studio Buds +:n osalta läpinäkyvä versio on kuitenkin vain yksi vaihtoehto tavallisten mustan (Black) ja vaalean (Ivory) rinnalla.

Beats Studio Buds +, Transparent.
Beats Studio Buds +, Transparent.

Beats Studio Buds + -kuulokkeissa on uudelleensuunniteltu äänentoisto, jossa on mukana kolme kertaa suuremmat mikrofonit ja uusi aukotus vähentämään paineen tunnetta korvissa.

Beats Studio Buds + -kuulokkeissa on edelleen alkuperäisten tavoin aktiivinen melunvaimennus, jonka kerrotaan olevan kuitenkin nyt 60 prosenttia tehokkaampi. Läpikuuluvuustilaa on myös parannettu kaksinkertaisesti tehokkaammaksi.

Alkuperäisistä Beats Studio Buds -kuulokkeista poiketen Beats Studio Buds + -kuulokkeet tukevat laajemmin Applen toimintoja, kuten AirPodsien tavoin esimerkiksi äänen automaattista laitteen vaihtoa, Hei Siri -tunnistusta, helppoa paritusta ja Applen Etsi-sovelluksella toimivaa kadonneiden kuulokkeiden etsimistoimintoa. Mukana ei kuitenkaan ole tukea dynaamiselle pään seurannalle, vaikka tilaäänen toistoa kuulokkeet tukevatkin.

Beats Studio Buds +, Black.
Beats Studio Buds +, Black.
Beats Studio Buds +, Ivory.
Beats Studio Buds +, Ivory.

Edelleenkään Beats Studio Buds + -kuulokkeissa ei ole käytössä Applen H1- tai H2-piiriä, vaan toisen sukupolven kustomoitu Beats Proprietary Platform -alusta. Sen myötä myös Android-laitteissa kuulokkeet tukevat pikaparitusta ja yhdistämistä eri laitteisiin samalla Google-tillä sekä paikannustoimintoa.

Beats Studio Buds + -kuulokkeiden sisältämää painiketta on uudistettu vahinkopainallusten vähentämiseksi ja jykevämmän tuntuman luomiseksi. Painikkeilla voidaan edelleen hallita äänentoistoa sekä vaihtaa melunvaimennuksen ja läpikuuluvuustilan välillä. Haluttaessa painikkeiden toiminnoksi voi valita myös ääniavustajan aktivoinnin sekä äänenvoimakkuuden säätämisen.

Beats Studio Buds + -kuulokkeet tarjoavat ilman aktiivista melunvaimennusta jopa 9 tunnin ja yhdessä latauskotelonsa kanssa yhteensä jopa 36 tunnin akunkeston, joka on 50 prosenttia enemmän kuin alkuperäisten Beats Studio Buds -kuulokkeiden 24 tuntia. Aktiivisella melunvaimennuksella tai läpikuuluvuustilalla akunkesto kuulokkeissa yltää 6 tuntiin ja yhdessä latauskotelon kanssa 24 tuntiin.

Beats Studio Buds -latauskotelossa on USB-C-liitäntä lataamista varten. Langattomalle lataukselle ei tukea ei löydy. Vain 5 minuutin pikalataus tuo kuulokkeisiin tunnin lisää kuunteluaikaa.

Aiemman kolmen sijaan Beats Studio Buds + -kuulokkeiden mukana toimitetaan neljä eri kokoa korvakäytävän sulkevista tulpista.

Kestävyydeltään Beats Studio Buds + -kuulokkeet ovat IPX4-luokitellut eli roiskevedenkestävät.