Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple julkaisi tärkeän macOS Big Sur 11.2.2 -päivityksen - estää MacBook Pron tai Airin vahingoittumisen tiettyjen lisävarusteiden kanssa

Apple on julkaissut macOS Big Sur 11.2.2 -käyttöjärjestelmäpäivityksen Mac-tietokoneilleen.

Uusi päivitys tuo erittäin tärkeältä kuulostavan korjauksen valituille MacBook Pro ja Air -malleille, sillä se estää niitä vahingoittumasta käytettäessä tiettyjä muita kuin Applen USB-C-lisävarusteita.

“macOS Big Sur 11.2.2 estää MacBook Pro (2019 tai uudemmat) ja MacBook Air (2020 tai uudemmat) -malleja vahingoittumasta, kun ne liitetään tiettyjen kolmansien osapuolien määrityksiä noudattamattomiin USB-C-keskittimiin tai -telakoihin”, Apple kertoo päivityksen julkaisutiedoissa.

Apple ei ole ainakaan toistaiseksi kertonut asiasta lisätietoja, joten tiedossa ei ole minkä USB-C-keskitinten tai -telakoiden kanssa Apple-läppäreitä vahingoittavia ongelmia on voinut esiiintyä ja kuinka laajasta ongelmasta on kyse.

Vaikka Applen esittämä ongelma koskee vain tiettyjä MacBook Pro ja Air -malleja, on uusi macOS Big Sur 11.2.2 -käyttöjärjestelmäversio saatavilla kaikille Big Suria tukeville Mac-malleille.

Macin päivittäminen onnistuu esimerkiksi painamalla näytön yläreunan valikkoriviltä  ja valitsemalla Tietoja tästä Macista ja tämän jälkeen Ohjelmiston päivitys.