Apple jatkaa perinteisen näyttöteknologian kanssa iPhoneissa

Teknologiahörhöjen ei kannata odottaa AMOLED-näyttöjä Applen älypuhelimiin vielä muutamaan vuoteen, sanoo tuore raportti. Sen sijaan odotettavissa on uuden sukupolven LCD-näyttöjä.

Apple käyttää Watch-älykellossaan AMOLED-näyttöä, minkä perusteella monet ovat arvelleet, että yhtiö siirtyisi myös puhelimissaan käyttämään samaista teknologiaa. iPhoneissa käytetyt LCD-näytöt ovat kuitenkin saaneet runsaasti kehuja osakseen, ja ilmeisesti myös yhtiön pääkallonpaikalla Cupertinossa ollaan tyytyväisiä LCD-teknologiaan, sillä näillä näkymin niiden käyttöä jatketaan vielä ainakin muutama vuosi. Taustalla on KGI Securitiesin analyytikko Ming-chi Kuon raportti, joka pohjautuu Applen alihankkija Foxconnin investointeihin. Foxconnin kerrotaan investoivan Kiinassa uuteen tuotantolaitokseen, joka voi vuodesta 2018 alkaen tuottaa kuudennen sukupolven LTPS LCD-TFT -näyttöjä Applen puhelimiin.

AMOLED-näytöt voivat hyvin toteutettuina tarjota LCD:tä parempaa väritoistoa ja mahdollistavat tietyissä tilanteissa pienemmän virrankulutuksen, mutta Applen puhelimissa käytetyt LCD-näytöt ovat saaneet suitsutusta muun muassa hyvästä kontrastista ja kirkkaudesta.Rivikäyttäjän kannalta iPhoneissa käytetyllä näyttöteknologialla ei kuitenkaan ole erityisen suurta merkitystä.