Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple esitteli uuden iPadin: Hinta laski reilusti

Apple on uudistanut maailman suosituimman tabletin iPadin, mutta varsin varovaisesti. Suurin uudistus on laitteen hinnassa, joka laskee merkittävästi nykyisestä.

Uusi iPad on nimeltään vain iPad eli Air-lisänimi on jäänyt pois. Tällä Apple saattaa pyrkiä luomaan ajatusta yhdestä ainoasta iPadista, joka ei päivity samaan tahtiin kuin esimerkiksi iPhone.

Nyt julkistettu iPad miellyttää erityisesti niitä, jotka ovat ostamassa lähiaikoina uutta tablettia: hinta on nimittäin laskenut selvästi. Tabletin alkaen-hinta (32 gigan muistiversio) on 419 euroa, kun sen edeltäjän alkaen-hinta uutena oli 509 euroa.

Enemmän tallennustilaa kaipaava maksaa iPadista nyt vähintään 519 euroa (wifi-versio). Sekin on roimasti vähemmän kuin edellisen iPad Air 2:n vastaavan muistiversion hinta. Wifin ja mobiilidatan yhdistävän mallin hinta on nyt 679 euroa.

Mielenkiintoista Applen hinnoittelussa on se, että iPad mini 4 on nyt perus-iPadia kalliimpi.

Edellisen kerran Apple esitteli uuden tabletin tasan vuosi sitten, kun se toi markkinoille 9,7-tuumaisen iPad Pron. Kyseessä oli vastaveto Microsoftin Surface Prolle ja muille hybridilaitteille. Prosta ei kuitenkaan ole tullut suurta hittiä.

Ei suurta teknistä mullistusta

Uusi iPad on pitkälti sama laite kuin edeltäjänsä. Applen mukaan näyttö on aikaisempaa versiota kirkkaampi. Uutta on myös se, että prosessori on päivitetty uusimpaan A9:ään.

Kamerat ovat samat kuin edellisessä versiossa: Takaa löytyy 8 megapikselin ja edestä 1,2 megapikselin kamera.

Toisin kuin iPad Pro, perus-iPad ei tue Apple Pencil -kosketuskynän käyttöä. Akussa riittää virtaa edelleen noin kymmeneksi tunniksi.

Uusi iPad on tilattavissa Applen verkkokaupasta 24. maaliskuuta alkaen hopean, kullan ja tähtiharmaan värisenä.