Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Apple aloitti huolto-ohjelman MacBook ja MacBook Pro -näppäimistöille – tarjoaa korjaukset maksutta 4 vuoden ajan

Apple on aloittanut tuoreiden MacBook- ja MacBook Pro -mallien näppäimistöjen huolto-ohjelman. Käytännössä tämä tarkoittaa, että Apple myöntää ongelmat ja tarjoaa korjauksia maksutta pidemmän ajan myös takuuajan umpeuduttua.

Applen mukaan ongelmat MacBook- ja MacBook Pro -näppäimistöissä koskevat vain pientä osuutta laitteista. Todellisuudessa ongelmat ovat kuitenkin olleet laajasti raportoituja ja vaikuttaneet huomattavasti yleisemmiltä kuin muiden kannettavien tietokoneiden näppäimistöissä.

12 tuuman MacBookissa ja MacBook Prossa vuodelta 2016 alkaen on käytössä uudenlainen matalampi, perhostyyppiseksi rakenteeltaan kutsuttu näppäimistö. Näiden näppäimistöjen kanssa aiheutuvat ongelmat voivat olla moninaisia: näppäimet eivät toimi ja painallukset eivät rekisteröidy, näppäinten yksi painallus rekisteröityykin kahtena tai näppäimet tuntuvat jumittuneilta eivätkä vastaa johdonmukaisella tavalla painallukseen. Yleistä on aiempien raporttien mukaan ollut näppäinten jääminen ikään kuin jumiin ala-asentoonsa, joko osittain tietystä kulmasta tai kokonaan.

Applen uuden huolto-ohjelman alla se tarjoaa maksuttoman korjauksen näppäimistöongelmin huolto-ohjelman alaisille MacBook- ja MacBook Pro -tietokonemalleille neljän vuoden ajan niiden ostopäivästä. Lisäksi jo aiemmin korjauksesta maksaneet saavat rahansa Applelta takaisin.

Tähän asti Apple-huollossa on yleisesti vaihdettu laajemmissa näppäimistöongelmissa koko MacBookin tai MacBook Pron näppäimistö. Samalla myös laitteen akku on voinut vaihtua uuteen rakenteellisista syistä. Toistaiseksi ei tiedetä, onko Apple kehittänyt nyt alkavaa huolto-ohjelmaa varten yksinkertaisempia uusia korjaustapoja.

Uuden näppäimistöjen huolto-ohjelman piiriin kuuluvat seuraavat mallit:

  • MacBook (Retina, 12-­tuumainen, 2015)
  • MacBook (Retina, 12­-tuumainen, 2016)
  • MacBook (Retina, 12-tuumainen, 2017)
  • MacBook Pro (13­-tuumainen, 2016, kaksi Thunderbolt 3 -porttia)
  • MacBook Pro (13­-tuumainen, 2017, kaksi Thunderbolt 3 -porttia)
  • MacBook Pro (13­-tuumainen, 2016, neljä Thunderbolt 3 -porttia)
  • MacBook Pro (13­-tuumainen, 2017, neljä Thunderbolt 3 -porttia)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, 2016)
  • MacBook Pro (15-tuumainen, 2017)

Käytännössä listalla ovat siis kaikki toistaiseksi myydyt 12 tuuman Retina-näyttöiset MacBookit vuodesta 2015 alkaen ja kaikki nykyistä versiota edustavat MacBook Prot vuodesta 2016 alkaen.

Applea vastaan on näiden tietokoneiden näppäimistöongelmista nostettu jo aiemmin useampia joukkokanteita Yhdysvalloissa. Applen aloittama huolto-ohjelma lieneekin yksi sen reaktioista myös näihin kanteisiin vastaamisessa.

Lisätietoa huolto-ohjelmasta löytyy Applen sivuilta. Oman tietokoneensa voi huolto-ohjelman puitteissa huollattaa valtuuteissa Apple-huoltoliikkeissä.