Huhu: Samsung aikoo haastaa tosissaan Androidin

Samsung on vähitellen saanut jalansijaa sen omalle Tizen-käyttöjärjestelmälleen, ja uuden raportin mukaan lisää on tulossa. Tizen on käyttöjärjestelmä, joka sopii moneen tarkoitukseen, sillä sitä on käytetty muun muassa televisioissa, älykelloissa sekä kahdessa Samsungin julkaisemassa älypuhelimessakin. Tizen nousi tämän vuoden kolmannella neljänneksellä maailman neljänneksi suurimmaksi mobiilikäyttöjärjestelmäksi, ohi BlackBerryn. Nyt Aasiasta kantautuva raportti kertoo, että Samsung aikoo saada Tizenin kovaan kasvuun ensi vuoden aikana.

SamMobile kertoo raportista, jonka mukaan Samsung aikoo laajentaa Tizen-ekosysteemiä merkittävästi ensi vuonna. Tähän asti nähdyt Tizen-puhelimet Z1 ja Z3 ovat olleet teknisiltä ominaisuuksiltaan kohtuullisen heppoisia, edullisen hintaluokan laitteita etupäässä kehittyville markkinoille. Ekosysteemin laajentaminen mitä todennäköisimmin kuitenkin tarkoittaa, että Samsung aikoo kehittää myös korkeampiin hintaluokkiin asettuvia puhelimia.

Uuden käyttöjärjestelmän läpilyönti ei missään nimessä käy helposti, sillä Android ja iOS johtavat markkinoita merkittävällä etumatkalla. Iso merkitys on kolmannen osapuolen sovelluksilla, ja esimerkiksi Facebook, Instagram ja WhatsApp ovat jo löytäneet tai löytämässä tiensä Tizenille. Samsung haluaakin houkutella kehittäjiä tekemään sovelluksia Tizenille, ja ensi vuoden loppuun asti sovelluskehittäjät saavat suoraan kaiken sovellustensa kehittämän liikevaihdon, eli Samsung ei ota jakelemiensa sovellusten rahaliikenteestä minkäänlaista siivua välistä.