Analyytikko: iPhone X:n tuotantomäärät kasvaneet selvästi loppuvuonna - saatavuus paranee

Apple-analyytikkona tunnettu KGI:n Ming-Chi Kuo on tuoreessa arviossaan käynyt läpi iPhone X:n kysynnän ja tarjonnan muutoksia. Poiketen tietyistä aikaisemmista arvioista, toteaa Kuo iPhone X:n parantuneen tarjonnan johtuvan tuotantomäärien kasvusta, ei kysynnän heikentymisestä.

Kuo arvioi iPhone X:n päivittäisten tuotantomäärien olevan tällä hetkellä 440 000 ja 550 000 kappaleen välissä, kun vielä kaksi kuukautta sitten tuotantomäärät liikkuivat 50 000 ja 100 000 kappaleen välissä. Näin ollen tuotannosta vastaava taiwanilainen Foxconn on muutamassa kuukaudessa jopa kymmenkertaistanut tuotantomäärät.

Parantuneiden tuotantomäärien johdosta Kuo arvioi iPhone X:n loppuvuoden toimitusten nousevan 10-20 prosenttia aiemmista arvioista ja osan ensi vuodelle suunnatuista toimituksista ehtivät asiakkaille jo tänä vuonna. Alkuvuonna Kuo odottaakin iPhone X:n toimitusmäärien tasaantuvan tai jopa laskevan loppuvuoteen verrattuna, mikä kertoo patoutuneen kysynnän purkautumisesta ja myynnin palaamisesta normaaliin kausirytmiin.

Applen omassa kaupassa iPhone X:n toimitusajat ovat tällä hetkellä 1-2 viikkoa, mikä omalta osaltaan kertoon tarjonnan paranemisesta. Vielä viime viikolla toimitusajat olivat 2-3 viikkoa ja julkaisun aikaan jopa 4-5 viikkoa. Myös jälleenmyyjien toimitusajat ovat lyhentyneet.

iPhone X:n ostajia Sydneyn Apple Storessa julkaisupäivänä.
iPhone X:n ostajia Sydneyn Apple Storessa julkaisupäivänä.