Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Huhu: iPhone 7:ssä ei kotinäppäintä

Applen iPhone 6s -mallit eivät vielä ole edes ennättäneet kaikille markkina-alueille, kun huhumylly alkaa jo jauhaa ensi vuonna esiteltävää iPhone 7:ää. Nyt Piper Jaffrayn analyytikko Gene Munster on heittänyt ilmoille omia arvioitaan iPhone 7:n ominaisuuksista. Yksi mielenkiinnon kohde on iPhone-malleille tähän asti ominainen kotinäppäin ja mahdollinen siitä luopuminen.

Munsterin mukaan on olemassa 50 prosentin todennäköisyys, että Apple hylkäisi perinteisen kotinäppäimen seuraavista iPhone-malleista. Tänä vuonna esiteltyä 3D Touch -järjestelmää hiomalla ja viimeistelemällä Apple voisi yhdistää Touch ID -sormenjälkitunnistimen ja kotinäppäimen suoraan puhelimen näyttöön. Moniin kilpailijoihin verrattuna iPhoneissa on etupaneelin pinta-ala ja näin myös puhelimen ulkomitat varsin suuret näytön kokoon verrattuna. Yksi syy tähän on juuri pyöreän kotinäppäimen vaatima tila näytön alapuolella. Erillisestä kotinäppäimestä luopuminen mahdollistaisi näytön koon suurentamisen ulkomittoja muuttamatta, tai vaihtoehtoisesti ulkomittojen pienentämisen näytön koosta tinkimättä.

Gene Munsterin arvio perustuu täysin markkina-analyyseihin, eikä hänen raporttinsa taustalla ole esimerkiksi alihankkijoiden vuotoja. Lisäksi Munsterin maine Apple-ennustuksissa on vähintään kyseenalainen, mutta hän ei suinkaan ole yksin ennustaessaan, että Apple jossain vaiheessa luopuu fyysisestä kotinäppäimestä iPhonessa. Muun muassa The Vergen toimittaja Tom Warren arveli iPhone 6s:n 3D Touch -ohjausta kokeiltuaan, että Apple tulee hyödyntämään kyseistä teknologiaa päästäkseen eroon erillisestä kotinäppäimestä. Lisäksi tiedossa on, että Applella on tutkittu mahdollisuutta yhdistää sormenjälkitunnistus suoraan kosketusnäyttöön.

Final thought on 3D Touch: combined with iOS 9 multitasking tweaks, this is Apple testing a future iPhone without a physical home button

— Tom Warren (@tomwarren) 25. syyskuuta 2015