Amazonin uutuustabletti lähtee kaupasta todella halvalla

Amazon on julkistanut uusia jäseniä tablettivalikoimaansa. Näistä halvin kulkee yksinkertaisesti nimellä Fire ja maksaa alle 50 dollaria.

Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezosin mukaan Fire on seuraava vaihe Amazonin suunnitelmassa toimittaa premiumtuotteita todella halpaan hintaan. Firen rakennuspalikoiksi ovat valikoituneet seitsemäntuumainen IPS-näyttö 1024 x 600 pikselillä, neliytiminen 1,3 gigahertsin järjestelmäpiiri, kahden megapikselin takakamera 720p-videotallennuksella ja kahdeksan gigatavun tallennustila, joka laajenee tarvittaessa enintään 128 gigatavun microSD-muistikortilla.

Lisäksi Amazon lupaa Fire-tabletin olevan kestävä, eli sen pitäisi sopia nuoremmillekin käyttäjlle. Yhtiön mukaan testit ovat paljastaneet tabletin olevan lähes kaksi kertaa niin kestävä kuin iPad Air.

Fire-tablettia saa Amazonin verkkokaupasta hintaan 49,99 dollaria, mikä kääntyy suoraan noin 46,5 euroksi. Lisäksi tarjolla on erikoinen six-pack-tarjous: viiden Fire-tabletin ostaja saa kuudennen laitteen ilmaiseksi. Paketin hinnaksi tulee siis 249,95 dollaria. Firen toimitukset alkavat 30. syyskuuta.