Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Älypuhelimella hallittava karting-auto? Totta se on

Älypuhelimella voidaan ohjata ja hallita monenlaisia laitteita – ja älykkäiksi sekä verkottuneiksi ovat muuttuneet niin hammasharjat, uunit kuin jo hiusharjatkin. Ja myös karting-autot.

Jo viime vuonna myyntiin tulivat Actev Motorsin Arrow-karting-autot lapsille. Ne eroavat ennen kaikkea perinteisestä sähköisyydellään, mutta myös älypuhelinsovelluksella, jolla vanhemmat voivat hallita karting-auton toimintaa.

Itse ohjaaminen tapahtuu edelleen lapsen toimesta auton kyydissä istuen, mutta vanhemmat voivat etäohjauksella pysäyttää, rajoittaa nopeutta ja esimerkiksi luoda rajoituksia auton toiminta-alueelle. Lisäksi käyttöön voidaan ottaa Actev Arrowin törmäyksen estotoiminto, joka pysäyttää auton turvallisesti havaitessaan edessä olevan törmäyksen esteeseen.

Actev Arrow -auton toimintaa voidaan hallita älypuhelimella Actevin sovelluksesta.

Ja pelkän tylsän rajoittamisen lisäksi toki vanhemmat voivat myös kytkeä sovelluksesta päälle keinotekoiset moottoriäänet ajelua viihdyttämään.

Actev Motorsin takana yhtenä perustajana on myös aiempi Apple-johtaja Tony Fadell, joka tunnetaan iPodin kehittäjänä. Sittemmin Applelta lähdettyään Fadell perusti muun muassa kodin älytermostaatteja kehittäneen ja myyneen Nestin, jonka Google osti 3,2 miljardilla dollarilla. Fadell jätti Nestin johtotehtävät viime vuonna

Actev Arrow on tarkoitettu 5-9-vuotiaille lapsille, ja sen huippunopeus on vajaat 20 kilometriä tunnissa. Painoa teräsrunkorakenteisella autolla on 33 kilogrammaa ja se sisältää kaksi itsenäistä 250 watin sähkömoottoria. Autossa on Wi-Fi-yhteys ja GPS-paikannus. Penkissä on kaksi kaiutinta ja merkkivalo, joka kertoo kaasun ja jarrun käytöstä sekä lataustilanteesta.

Actev Arrowin hinnat alkavat juuri alle 1 000 dollarista, mutta tarjolla on lisämaksusta esimerkiksi yllä kuvassa näkyvä punainen kilpa-autorunko sekä muita lisävarusteita, kuten driftauspakkaus, joka sisältää takarenkaiden päälle kiinnitettävät huonomman pidon lisäpalat.

Valitettavasti toistaiseksi Actev Motors toimittaa autoja itse vain Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.