Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Älykotisi ei ole vielä mitään ilman tätä: puhelimella ohjattava älykynttilä

Älyä on tätä nykyä kiva tunkea joka paikkaan, ja älykoditkin ovat tehneet tuloaan jo hetken. Pimenevien syysiltojen saapuessa mieleen hiipiikin, että kynttilät pitäisi ehdottomasti vielä saada älykkäiksi ja helpommin sytytettäviksi. LuDela on älypuhelinsovelluksella ohjattava älykynttilä, joka on nyt ennakkotilattavissa vain 99 dollarin (noin 89 euroa) hinnalla.

LuDela on perinteinen vahakynttilä, joka palaa ihan aidolla, elävällä liekillä. Kynttilä voidaan kuitenkin sytyttää ja sammuttaa älypuhelinsovelluksella (myös erillinen kaukosäädin on tulossa tarjolle myöhemmin), ja sen verran älyä kynttilä sisältää, että se esimerkiksi sammuttaa itse itsensä, kun kaatuminen uhkaa. Lisäksi kynttilä osaa tarkkailla ympäristöään, eikä suostu syttymään, jos tulipalovaara on kovin ilmeinen.

Yksi vahakynttilä palaa noin 30 tuntia, ja vaihtokynttilä härveliin maksaa kahdeksan dollaria (reilut seitsemän euroa). Älykynttiläkokonaisuus toimii ladattavalla akulla, ja yhdellä latauksella pitäisi virtaa riittää noin puoleksi vuodeksi.

LuDela käyttää Wi-Fireksi (heh heh) kutsumaansa ohjausjärjestelmää (eli oikeasti Bluetoothia), ja sovelluksella voi ohjata myös useampaa kynttilää, jos esimerkiksi illalliselle pitää saada sopiva tunnelmavalaistus.

Normaalihinta älykynttilälle on 149 dollaria (reilut 130 euroa), kun kynttilän myynti vuoden 2017 puolella alkaa, mutta ennakkotilaajalle se on nyt tarjolla 99 dollarilla.