Älä maksa turhasta: Näin OnePlus 3 pärjää kalliimmille huippupuhelimille

OnePlus 3 nauttii valtaisasta suosiosta maailmalla, myös Suomessa. Vajaan 400 euron hintaan Suomessa myytävä puhelin kiinnostaa kuluttajia pitkälti edullisen hintansa ja selvästi kalliimmista älypuhelimista tuttujen ominaisuuksiensa ansiosta.

Mutta onko OnePlus 3 oikeasti samalla viivalla satoja euroja kalliimpien puhelinten kanssa? Otimme selvää ja vertailimme kiinalaisuutuuden teknisiä ominaisuuksia Applen iPhone 6s:n, LG G5:n ja Samsung Galaxy S7:n vastaaviin.

Kamera

Oneplus 3 tarjoaa käyttäjälleen 16 megapikselin takakameran ja 8 megapikselin etukameran. LG pärjää kameravertailussa hyvin, sillä sen kamerakenno ottaa enemmän valoa sisäänsä ja tarjoaa näin paremman kuvaustuloksen vähäisessä valaistuksessa. Samsung tarjoaa vielä asteen valovoimaisemman kennon, joten kameravertailun voitto menee sille. OnePlus 3, LG G5 ja Samsung Galaxy S7 tarjoavat optisen kuvanvakaajan, jollainen iPhonesta puuttuu. IPhonen kuvanlaatu on kuitenkin edelleen erinomainen, eikä se kalpene kilpailijoille.

Prosessoriteho

OnePlus 3:n prosessoriksi on valittu Snapdragon 820, joka on yksi tämän hetken nopeimmista markkinoilla. Geekbench 3 -ohjelmassa tehtyjen mittausten perusteella OnePlus sijoittuu samalle viivalle LG G5:n kanssa, voittaa selvästi iPhone 6s:n mutta häviää yhtä selvästi Samsung Galaxy S7:lle.

Tallennustila

OnePlus 3:n ostaja joutuu tyytymään yhteen tallennustilavarianttiin, sillä myynnissä on ainoastaan 64 gigatavun muistilla varustettu versio. OnePlus häviää tallennustilavertailussa esimerkiksi Samsung Galaxy S7:lle, jonka muistia voi lisätä muistikortilla. OnePlussasta muistikorttipaikkaa ei löydy. IPhone 6s:n ostaja voi valita jopa 128 gigan kiinteällä muistilla varustetun version.

Keskusmuistin määrä

OnePlus 3 on markkinoiden ainoita puhelimia, jossa on peräti 6 gigatavua keskusmuistia. IPhonessa RAM-muistia on ainoastaan kaksi gigatavua, LG:ssä ja Samsungissa molemmissa 4 gigatavua. Keskusmuistin määrällä on merkitystä etenkin ohjelmien samanaikaisessa käytössä eli niin sanotussa moniajossa. Suuri keskusmuistin määrä tekee OnePlus 3:sta pitkäikäisen puhelimen.

Näyttö

OnePlus 3 ei häikäise näytön tarkkuusvertailussa. Samsung ja LG tarjoavat lippulaivamalleissaan terävämmän, tosin hieman pienemmän näytön. Tämänkin vertailun perän pitäjä on iPhone 6s, jonka näytön resoluutio jää selvästi jälkeen muista. OnePlussan etuna on se, että näyttö on valmistettu oled-tekniikalla. Se parantaa etenkin kontrastia. Oled-tekniikka nostaa pisteitä, vaikka tarkkuudessa puhelin joutuu antamaan hieman etumatkaa.

Akun kesto

OnePlus 3:ssa on 3000 milliampeeritunnin kokoinen virtalähde, joka ei ole erityisen suuri mutta ei pienimmästäkään päästä. Itse asiassa täsmälleen saman kokoinen akku löytyy Samsung Galaxy S7:stä. LG:ssä akku on hieman pienempi ja iPhonessa selvästi pienempi, alle 2000 milliampeerituntia.

Kestävyys

Samsung Galaxy S7 on joukon ainoa vesitiivis puhelin, mikä antaa sille etulyöntiaseman kestävää puhelinta etsivälle.