Uusi verkkokauppa Teknavi.com

51 uutta lisäemojia luvassa seuraavassa standardissa – mukana kaksi suomalaisehdotusta

Unicode-standardia ohjaava konsortio on tehnyt ehdotuksen 51 uudesta emojista, jotka lisättäisiin osaksi seuraavaa Unicode 10 -merkistöä.

Unicodea seuraavat käytännössä kaikki merkittävät laitevalmistajat. Emojien tulo osaksi Unicodea merkitsee siis käytännössä niiden tuloa Androidiin, Applen laitteisiin ja Microsoftin Windowsiin.

Viimeisimmissä emoji-päivityksissään Android 7.0 Nougatissa, beetana julkaistussa iOS 10.2:ssa sekä Windows 10:n vuosipäivityksessä on otettu käyttöön Unicode 9:n emoji-lisäyksiä.

Tällä kertaa tulevat 51 emoji-lisäystä ovat suomalaisittain poikkeuksellisen mielenkiintoisia, sillä mukaan on pääsemässä kaksi Suomen ulkoministeriön ehdottamaa emojia: saunassa istuva henkilö sekä villasukat. Suomi, joka on luonut oman sarjan emojeja, ehdotti mukaan myös useita muita emojeja, jotka eivät kuitenkaan tulleet valituiksi. Lisäksi myös suomalaisten ehdottama sauna-emoji hyväksyttiin alla näkyvästä muokattuna versiona, jossa on mukana peittävä pyyhe.

Suomi on ensimmäinen maa, joka on ehdottanut emoji-lisäyksiä mukaan Unicodeen.

Unicode 10:n määritykset viimeistään kesällä 2017. Emojipedia on listannut kaikki tällä hetkellä mukaan odotettavat emojit. Unicode 10:n julkaisun jälkeen kestää vielä usein vähintään kuukausia ennen kuin emojit ilmestyvät osaksi laajasti käytettyjä ohjelmistoja valmistajien päivityksinä.

Sauna-emoji.

Lisäksi mukaan on tulossa muun muassa alla näkyvät emojit. Mukana on niin kirahvia, rinkeliä, seepraa, tähtisilmää, ufoa kuin vampyyriakin.

Unicode 10:n emoji-lisäyksiä.

Myös ruokaemojit ovat saamassa jälleen lisäystä. Mukaan ovat tulossa parsakaali, kookospähkinä ja voileipä.

Unicode 10:n uusia ruoka-emojeja.