Uusi verkkokauppa Teknavi.com

360 asteen live-videot tulivat Twitteriin ja Periscopeen

Twitter on tuonut 360 asteen live-videolähetykset nyt Twitter-pääsovellukseensa sekä Periscopeen, joka keskittyy vain live-videolähetyksiin.

Hiljattain myös Facebook avasi 360-live-lähetysten mahdollisuuden valituille kumppaneilleen. Samaa strategiaa noudattaa Twitterkin: toistaiseksi vain harvat ja valitut kumppanit voivat lähettää 360 asteen live-videota Periscope-sovelluksesta. Katsottavaksi 360 asteen live-videot ovat nyt tulleet kaikille käyttäjille, ja myös lähettäminen on muuttumassa mahdolliseksi ”tulevina viikkoina”.

LIVE 360 -merkinnällä varustettuja videoita Twitterissä ja Periscopessa voi katsella eri suuntiin koskettamalla haluttua suuntaa tai kääntämällä laitettaan.

360 asteen live-videot ovat mahdollisia jo myös YouTubessa, mutta sen osalta 360 asteen live-videolähetykset vaativat tietokoneen hyödyntämisen eivätkä ole mahdollisia mobiileista laitteista.

Pari viikkoa sitten Twitter toi tavallisen live-videon lähetysmahdollisuuden suoraan osaksi Twitter-sovellustaan, kun aiemmin lähettäminen onnistui vain Periscopen kautta.