Testissä Samsungin taittuvanäyttöinen Galaxy Z Flip: Uuden ajan simpukkapuhelin

Samsungin toisen taittuvanäyttöisen älypuhelimen Galaxy Z Flipin myynti Suomessa alkoi nyt perjantaina 21. helmikuuta.

Galaxy Z Flip on muodoltaan täysin erilainen kuin Samsungin ensimmäinen, viime syksynä markkinoille tullut, kirjan tavoin avautuva taittuvanäyttöinen älypuhelin Galaxy Fold. Monille Galaxy Z Flip tuo muistoja mieleen takavuosien simpukkapuhelimista mutta nyt sisäpuolelta löytyy viimeisintä taittuvaa näyttöteknologiaa.

Galaxy Z Flipin suositushinta on 1 550 euroa. Värivaihtoehtoja puhelimesta on Suomessa tarjolla kaksi, kiitävä musta Mirror Black ja kiiltävä violetti Mirror Purple.

Galaxy Z Flipin värivaihtoehdot Suomessa.
Galaxy Z Flipin värivaihtoehdot Suomessa.

Samsung Galaxy Z Flipin tekniset tiedot

 • 6,7 tuuman taittuva näyttö sisäpuolella, Dynamic AMOLED, 22:9-kuvasuhde ja 2636 x 1080 pikseliä (425 PPI)
 • 1,06 tuuman toinen näyttö kannessa, Super AMOLED, 300×116 pikseliä (303 PPI), Gorilla Glass 6 -lasi
 • Sormenjälkilukija kyljellä
 • Kaksi kameraa ulkopuolella
  • Pääkamera: 12 megapikseliä, dual pixel PDAF -automaattitarkennus, f/1,8-aukko ja 78 asteen kuvakulma, optinen kuvanvakain
  • Ultralaajakulmakamera: 12 megapikseliä, f/2,2-aukko ja 123 asteen kuvakulma
  • LED-kuvausvalo
  • Jopa 4K 60 fps -videokuvaus, HDR10+
 • Yksi kamera sisäpuolella reikänä näytön yläreunassa
  • 10 megapikseliä, automaattitarkennus, f/2,4-aukko, 80 asteen kuvakulma
  • Jopa 4K 30 fps -videokuvaus
 • Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri
 • 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 3.0), ei muistikorttipaikkaa
 • Nano-SIM-korttipaikka ja eSIM
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / barometri / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C-liitäntä
 • 3 300 milliampeeritunnin akku, 15 watin pikalataus, langaton lataus (9 W Qi) ja langaton virranjako
 • Mitat suljettuna 87,4 x 73,6 x 15,4-17,3 millimetriä ja avattuna 167,9 x 73,6 x 6,9-7,2 millimetriä
 • Paino 183 grammaa
 • Android 10 -käyttöjärjestelmäversio osana Samsung One UI 2 -ohjelmistoa
Samsung Galaxy Z Flipin myyntipakkauksen sisältö. 1. Puhelin 2. Clear Cover -suojakuori 3. Kaapeli 4. AKG-kuulokkeet USB-C-liittimellä 5. USB-USB-C-sovitin 6. SIM-korttineula 7. Laturi.
Samsung Galaxy Z Flipin myyntipakkauksen sisältö. 1. Puhelin 2. Clear Cover -suojakuori 3. Kaapeli 4. AKG-kuulokkeet USB-C-liittimellä 5. USB-USB-C-sovitin 6. SIM-korttineula 7. Laturi.

Hyvää Samsung Galaxy Z Flipissä

 • Massasta erottuva muotoilu. Galaxy Z Flip todellakin erottuu muodollaan nykyälypuhelinten massasta. Poikkeavasta muodosta voi olla hyötyä myös käytössä: suljettuna neliömäinen Galaxy Z Flip voi mahtua pienempään taskuun tai käsilaukkuun kuin tavanomainen älypuhelin.
 • Vakuuttava laatutuntuma. Fiilis, jonka Galaxy Z Flip antaa, on miellyttävä. Puhelimessa on eräänlaista korutunnelmaa, joka syntyy laadukkaasta rakenteesta, viimeistellyistä yksityiskohdista sekä kiiltävistä pinnoista – ja tietenkin erikoisuudesta.
 • Uudet käyttömahdollisuudet osittain avattuna. Merkittävin käytännön hyöty Galaxy Z Flipin rakenneratkaisusta on mahdollisuus käyttää puhelinta näyttö osittain avattuna. Näin puhelimen voi asettaa pinnalle, ja käyttää kameraa kuvaamiseen tai puhua videopuheluja kädet vapaana.
 • Vahvat tekniset perusominaisuudet. Galaxy Z Flip tarjoaa huippuluokkaa hipovan teknisen kattauksen: sekä kamerat että suorituskyky järjestelmäpiirin puolesta ovat viime vuoden huippupuhelinten tasolla. Sisäistä tallennusmuistia on mukavat 256 gigatavua. Näytön kuvanlaatu on erinomainen ja mukana on esimerkiksi myös langaton lataus.
Samsung Galaxy Z Flip erottuu joukosta.
Samsung Galaxy Z Flip erottuu joukosta.

Huonoa Samsung Galaxy Z Flipissä

 • Lisähinta erottuvasta designista lähemmäs tonnin. Galaxy Z Flip on kallis. Auki taitettuna kooltaan jotakuinkin tavanomaisia älypuhelimia vastaavaa taittuvaa näyttöään lukuun ottamatta Galaxy Z Flip ei tarjoa teknisesti mitään poikkeuksellista, mitä ei saisi jo 600-700 euron älypuhelimessa. Yli tuplahinta, tai lähemmäs tonni lisää, on paljon erilaisesta muotoilusta.
 • Kansinäytön pieni koko. Kannesta löytyvä näyttö on pieni ja käytännössä Galaxy Z Flip pitää aina avata, kun puhelimella haluaa mitään tehdä. Kansinäyttö kertoo vain ajan, akun varauksen sekä lyhyesti ilmoituksista.
 • Vaikea avattavuus yhdellä kädellä. Galaxy Z Flipin avaamisen yhdellä kädellä toivoisi onnistuvan hieman nykyistä helpommin. Puhelimen kannen avaamista avittaisi pieni lovi, josta saisi lisävoimaa avaamiseen. Kannen avaaminen yhdellä kädellä onnistuu nytkin mutta tuntuu epävarmalta tavalla, joka aiheuttaa huolta kalliin puhelimen lipsahtamisesta kädestä.
 • Puuttuvat ominaisuudet. Galaxy Z Flipistä on karsittu pois joitakin toimintoja, jotka muuten ovat arkipäivää huippuluokan älypuhelimissa. Ehkä yllättävintä on stereokaiutinten puute. Lisäksi Galaxy Z Flipissä ei ole myöskään muistikorttipaikkaa eikä toki myöskään 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Luokitellun pölyn- ja vedenkestävyyden puuttuminen taittuvarakenteisesta puhelimesta on ymmärrettävämpää.

Avoimet kysymykset Samsung Galaxy Z Flipissä

Samsungin vaatimuksesta Galaxy Z Flip oli testattavanamme vain vajaan parin vuorokauden ajan. Tässä ajassa osaa puhelimen ominaisuuksista ei pysty vielä luotettavasti arvioimaan, minkä takia jätämmekin poikkeuksellisesta testijärjestelystä johtuen arvosteluumme avoimiksi kysymyksiksi kaksi osa-aluetta. Aiheellinen kysymys toki on, miksi annettu testiaika on niin lyhyt ja yksi syy siihen voivatkin olla heikkoudet näillä osa-alueilla.

 • Akunkesto. Galaxy Z Flipissä on vain 3 300 milliampeeritunnin akku, mikä tietenkin on poikkeuksellisen pieni kapasiteetti puhelimen muuhun tekniikkaan ja 6,7 tuuman näyttökokoon suhteutettuna. Lyhyen ja tavallisesta poikkeavan käyttöperiodin perusteella vaikuttaa siltä, että Galaxy Z Flipin akunkesto jää noin yhteen päivään kun muuten monilla huippupuhelimilla nykyisin selviää läpi toisestakin päivästä.
 • Kestävyys. Tavanomaisessa käytössä taittuvan näytön kestävyydessä tuskin on suurempia ongelmia – lukuun ottamatta näyttöä suojaavan pintakerroksen mahdollista naarmuuntumista ajan myötä. Kenties suurempi huoli liittyy saranamekanismiin ja sen osalta erityisesti löystymiseen ajan myötä. Vasta vähän käytetyssäkin Galaxy Z Flipissä saranan jämäkkyys on jo selvästi laskenut verrattuna tilanteeseen täysin uutena.

Viimeistelty rakenne

Galaxy Z Flip on lasia.
Galaxy Z Flip on lasia.

Lasipintaisen Galaxy Z Flipin sisäpuolelta löytyy taittuva 6,7 tuuman Dynamic AMOLED -näyttö 22:9-kuvasuhteella ja kannesta pienikokoinen 1,06 tuuman Super AMOLED -näyttö.

Taittuvassa näytössä Samsung käyttää uutuutena ohutta ja taipuvaa Ultra Thin Glass -lasia. Sen päälle on kuitenkin asennettu vielä polymeerikerros eli käytännössä muovipinta. Tuntumaltaan Galaxy Z Flipin näytön pinta on lähempänä aitoa lasia kuin aiemmassa Galaxy Foldissa mutta ero ei ole valtavan suuri. Myös Galaxy Z Flipissä pinta tuntuu pehmeältä mutta ei samoissa määrin.

Samsungin mukaan lasin käyttäminen osana näytön pintamateriaaleja mahdollistaa myös kirkkaamman näytön, jonka väritoisto on samalla parempi.

Kuvanlaatu Galaxy Z Flipin näytössä onkin erinomainen eikä siitä ole mitään huonoa sanottavaa. Näyttö on kirkas, tarkka ja väritoisto on Samsungin AMOLED-näytöille tyypillisesti upeaa.

Taitoskohdassa Galaxy Z Flipin näytön pinnassa on nähtävissä selvä uurre. Ainakin ilman rinnakkain vertailua tuntuu siltä, että taitoskohdan epätasaisuus on Galaxy Z Flipissä helpommin huomattavissa kuin Galaxy Foldissa. Jonkin verran jo käytetyssä puhelimessa taitoskohdan epätasaisuuden erottaa helposti myös suoraan edestä päin katsottaessa erityisesti kirkkaassa valossa, kun näytöllä on tummaa sisältöä. Vaaleammalla näytön sisällöllä taitoskohdan epätasaisuus ei erotu samalla tavalla. Varsinaisesti käyttöä taitoskohdan epätasaisuus ei haittaa millään tavalla.

Lepyttääkseen huolia taittuvan näytön kestävyydestä tarjoaa Samsung Galaxy Z Flipin ostajille ensimmäisen 12 kuukauden aikana tarvittaessa näytön korjauksen kertaalleen 109 euron omavastuuhinnalla.

Galaxy Z Flipin näytön taitoskohta erottuu kirkkaassa valossa ja tummalla näytön sisällöllä erittäin selvästi. Reunuksen alakulmissa on kuminystyrät, jotka pehmentävät kannen sulkeutumista.
Galaxy Z Flipin näytön taitoskohta erottuu kirkkaassa valossa ja tummalla näytön sisällöllä erittäin selvästi. Reunuksen alakulmissa on kuminystyrät, jotka pehmentävät kannen sulkeutumista.

Samsungin mukaan Galaxy Z Flipin saranan on testattu kestävän 200 000 taittokertaa. Verrattuna aiempaan Galaxy Foldiin saranan sisällä kuitumateriaalipinta, jonka tehtävä on saranan mekaniikan puhtaana pitäminen. Verrattuna aiempaan toinen merkittävä ero on puhelimen kannen pysymisessä auki 70-110 asteen välisessä kulmassa. Tämä mahdollistaa Galaxy Z Flipin asettamisen pöydälle ja käytön esimerkiksi kansi 90 asteen kulmaan avattuna – käytännössä puhelimessa on rakenteensa puolesta ikään kuin sisäänrakennettuna omanlaisensa seisontatuki.

Saranan mahdollinen löystyminen pidemmässä käytössä on potentiaalinen riski. On avoin kysymys, jatkuuko löystyminen ajan myötä vai onko saranasta lähtenyt muutaman päivän käytöllä vain ylimääräinen alun jäykkyys pois eikä löystyminen enää jatku.

Sormenjälkilukija Galaxy Z Flipissä sijaitsee kyljellä. Lukijan toimintavarmuus ja -nopeus ovat hyvällä tasolla. Itse koin kuitenkin hankalaksi puhelimen kannen avaamisen jälkeen vielä tarpeen avata lukitus viemällä sormi erikseen lukijalle, joten otinkin käyttöön myös kasvojentunnistuksen jonka kanssa käyttö on sujuvampaa.

Ainoana liitäntänä Galaxy Z Flipissä on USB-C, eli erillistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää ei löydy eikä mukana toimiteta myöskään adapteria.

Rakenteen laatutuntuma on kokonaisuutena erinomainen ja yksityiskohtien viimeistely kaunista.

Galaxy Z Flipin värivaihtoehdon nimi on kiiltävä musta, Mirror Black, ja nimensä veroisesti pinta on erittäin kiiltävä.
Galaxy Z Flipin värivaihtoehdon nimi on kiiltävä musta, Mirror Black, ja nimensä veroisesti pinta on erittäin kiiltävä.
Galaxy Z Flipin sarana.
Galaxy Z Flipin sarana.
Vasemmalta kyljeltä löytyy ainoastaan SIM-korttipaikan luukku.
Vasemmalta kyljeltä löytyy ainoastaan SIM-korttipaikan luukku.
Oikealla kyljellä sijaitsevat äänenvoimakkuuden säätökytkin sekä lukituspainike, jossa on myös sormenjälkilukija.
Oikealla kyljellä sijaitsevat äänenvoimakkuuden säätökytkin sekä lukituspainike, jossa on myös sormenjälkilukija.
Galaxy Z Flipin pohjassa on USB-C-liitäntä sekä kaiutin.
Galaxy Z Flipin pohjassa on USB-C-liitäntä sekä kaiutin.

Kiinni taitettuna Galaxy Z Flip on luonnollisesti huomattavasti paksumpi mutta samalla muuten pienempi kuin tavanomaiset älypuhelimet. Paksuus suljettuna on 15,4-17,3 millimetriä.

Erilainen muoto voi tarkoittaa, että Galaxy Z Flip sopii paremmin joihinkin pieniin taskuihin tai esimerkiksi käsilaukkuihin. Taskussakaan Galaxy Z Flip ei tunnu liian paksulta, kiitos toki muuten pienien mittojensa. Paksuutta voi suhteuttaa esimerkiksi lompakoihin, jotka ovat lähes järjestäen kuitenkin Galaxy Z Flipiä paksumpia.

Galaxy Z Flip vs. Galaxy S10+. Neliön muotoon sulkeutuva Galaxy Z Flip on selvästi paksumpi mutta muuten kompakti.
Galaxy Z Flip vs. Galaxy S10+. Neliön muotoon sulkeutuva Galaxy Z Flip on selvästi paksumpi mutta muuten kompakti.
Galaxy S10+ vs. Galaxy Z Flip. S10+:ssa on 6,4 tuuman näyttö 19:9-kuvasuhteella, Galaxy Z Flipissä 6,7 tuumaa 22:9-kuvasuhteella. Galaxy Z Flipin näyttö on pidempi mutta kapeampi.
Galaxy S10+ vs. Galaxy Z Flip. S10+:ssa on 6,4 tuuman näyttö 19:9-kuvasuhteella, Galaxy Z Flipissä 6,7 tuumaa 22:9-kuvasuhteella. Galaxy Z Flipin näyttö on pidempi mutta kapeampi.

Huippuluokkaa hipovaa tekniikkaa

Galaxy Z Flip on varustettu Qualcommin Snapdragon 855+ -järjestelmäpiirillä, joka on edelleen erittäin suorituskykyinen valinta. Esimerkiksi tämän kevään Galaxy S20 -puhelimille ja muille uutuuksille Galaxy Z Flip ei raa’assa suorituskyvyssä testimittauksissa pärjää mutta toisaalta se on viime vuoden huippupuhelinten tasolla tai niistä joitakin edellä, kiitos tuoreemman korkeammalle kellotetun järjestelmäpiirin plussaversion.

Todellisessa käytössä suorituskyky riittää enemmän kuin hyvin kaikkiin tarpeisiin.

RAM-käyttömuistin määrä on riittävät 8 gigatatavua ja sisäistä tallennusmuistia on ilahduttavan runsaasti 256 gigatavua. Suuri sisäinen tallennusmuisti on tarpeen siinä mielessä, että muistikorttipaikkaa Galaxy Z Flipistä ei löydy.

Fyysisiä SIM-korttipaikkojakin Galaxy Z Flipissä on vain yksi. Lisäksi vaihtoehtona on integroitu eSIM, jota operaattorit jo Suomessakin tukevat.

Korkea hinta huomioiden Galaxy Z Flipiä voi jo kritisoida 5G-verkkotuen puuttumisesta. Hintataso olisi ollut paremmin perusteltavissa, jos puhelimesta löytyisi tuki uuden sukupolven verkoille.

Samoin jopa hieman yllättävää on, että Galaxy Z Flipin akun pikalatauksen tuki rajoittuu teholtaan 15 wattiin kun esimerkiksi viime syksyn Galaxy Note10 -huippupuhelimissa ja monissa muissa Samsung tukee jo 25 watin tai jopa 45 watin latausta. 15 watin latauksella Galaxy Z Flipin akku täyttyy vain kohtuullisen nopeasti. Lisäksi Galaxy Z Flip tukee myös langatonta latausta kuin myös langatonta virranjakoa muille Qi-latausta tukeville laitteille.

Puhelin voi seistä omillaan – laajentaa kuvausmahdollisuuksia

Galaxy Z Flipistä löytyy Android 10 -käyttöjärjestelmäversio osana Samsungin One UI 2 -ohjelmistoa. Käyttöjärjestelmä vastaa muuten muita Samsung-puhelimia mutta taittuva näyttö on kuitenkin huomioitu muutamissa kohdin.

Kuten edellä mainittu, Galaxy Z Flipin kansi pysyy avattuna 70-110 asteen kulmassa, mikä mahdollistaa puhelimen asettamisen pöydälle tai muulle pinnalle. Tätä osittain avattua tilaa tukevat tietyt sovellukset, kuten kamera, galleria sekä Google Duo -videopuhelut. Kansi osittain avattuna sovellusten käyttöliittymä jakautuu Flex-tilassa kahtia ylä- ja alaosaan – sisältö näkyy ylhäällä ja painikkeet alhaalla.

Kansi osittain avattuna käytettäessä esimerkiksi kamerasovellus jakautuu fiksusti näytön ylä- ja alapuoliskoon.
Kansi osittain avattuna käytettäessä esimerkiksi kamerasovellus jakautuu fiksusti näytön ylä- ja alapuoliskoon.
Galaxy Z Flipillä voi kuvata 16:9-videota, vaikkei puhelin ole vaaka-asennossa.
Galaxy Z Flipillä voi kuvata 16:9-videota, vaikkei puhelin ole vaaka-asennossa.
Google Duo -videopuhelut onnistuvat ”kädet vapaana”.
Google Duo -videopuhelut onnistuvat ”kädet vapaana”.

Simpukkarakenteen käytännön hyödyistä merkittävimmät liittyvätkin mahdollisuuteen kuvata Galaxy Z Flipillä ilman käsiä. Tämä onnistuu kumpaan tahansa suuntaan – niin sisäpuolen yhdellä 10 megapikselin kameralla kuin myös kannen 12 megapikselin pääkameralla tai 12 megapikselin ultralaajakulmakameralla.

Kamerat Galaxy Z Flipissä ovat kokonaisuutena hyvät. Käytännössä ne ovat tutut Samsungin viime vuoden huippupuhelimista, ja kuvanlaatu on kaikin puolin hyvällä tasolla. Esimerkkikuvia löytyy alta arvostelun lopusta.

Galaxy Z Flipin kamerasovelluksessa on myös mukana jo tämän kevään uutuus, Yksi otos -ominaisuus, jolla voi tallentaa kerralla kuvattavasta tilanteesta useita kuvia ja videopätkän. Englanniksi Single Take -nimellä tunnettava ominaisuus tallentaa muun muassa tekoälyn valitseman parhaan kuvan, kuvia pääkameralla ja ultralaajakulmakameralla sekä liikkuvaa kuvaa, kunhan puhelimella kuvaa jotakin hetken aikaa.

Kuvaamiseen tai katseluun kytkeytyvien ominaisuuksien lisäksi Galaxy Z Flipin 22:9-kuvasuhteen tavallista pitkulaisempaa näyttöä voi hyödyntää käyttämällä kahta sovellusta allekkain / rinnakkain. Näytön jakaminen kahdelle sovellukselle onnistuu helposti ja toiminto voi olla käyttökelpoinen esimerkiksi haluttaessa katsoa samanaikaisesti videota ja tehdä jotain muuta. Kaikki sovellukset eivät monen sovelluksen tilaa kuitenkaan tue.

Galaxy Z Flipin näyttö jaettuna Google Chrome -selaimelle ja YouTubelle.
Galaxy Z Flipin näyttö jaettuna Google Chrome -selaimelle ja YouTubelle.

Kansinäyttö Galaxy Z Flipissä on pieni, eikä sillä voi tehdä paljoa. Kansinäytöllä näkyviä tietoja ovat kellonaika, viikonpäivä ja päivämäärä sekä akun varaus. Lisäksi pieneltä näytöltä voi katsoa ilmoitukset. Myös saapuvista puheluista kerrotaan kansinäytöllä, ja puheluihin voi myös vastata avaamatta puhelimen kantta. Tässä tapauksessa puheluissa käytetään kaiutinta.

Kansinäyttö esittää ilmoituksia.
Kansinäyttö esittää ilmoituksia.

Osasta kansinäytön ilmoituksia pääsee siirtymään suoraan sovellukseen avaamalla kannen, mikä on ihan kätevää. Käytännössä tarve avata aina Galaxy Z Flipin kansi tehdäkseen puhelimella jotain on kuitenkin varsin epäkäytännöllistä. Toki joka välissä kantta ei ole tarpeen edes sulkea esimerkiksi, kun puhelin on pöydällä.

Erikoistoimintona halutessaan kansinäyttöä voi käyttää myös kuvaamiseen. Kaksi lukituspainikkeen painallusta avaavat näytölle kameran. Pää- ja ultralaajakulmakameran välillä voi vaihtaa pikkunäytön kuvaa painamalla. Kuvien ottaminen onnistuu joko äänenvoimakkuuspainikkeesta tai näyttämällä kättä kameralle.

Myös kuvattaessa kansi auki voi kamerakuvan avata sisäpuolen näytön lisäksi kansinäytölle. Näin kuvauskohteelle on mahdollista nähdä itsensä myös kannen kameroilla kuvattaessa.

Galaxy Z Flipin kansinäyttöä voi hyödyntää selfie-kuviin kannen kameroilla.
Galaxy Z Flipin kansinäyttöä voi hyödyntää selfie-kuviin kannen kameroilla.

Yhteenveto: Tunteella, ei järjellä

Galaxy Z Flip on älypuhelin, jonka ostamista on vaikea perustella sen käytännöllisyydellä tai ylipäänsä järkisyillä. Kaupoista löytyy paljon puhelimia, jotka tarjoavat tekniikkansa ja käytettävyytensä osalta enemmän vastinetta rahalle – samalla pienemmin huolin laitteen kestävyydestä pidemmän ajan käytössä.

Samanaikaisesti Galaxy Z Flip on myös erittäin mielenkiintoinen. Se tarjoaa merkittävällä tavalla erilaisen muotoilun, joka todella erottuu nykypäivänä joukosta.

Monille Galaxy Z Flip tuo myös mieleen muistoja aiemmin käytetyistä simpukkapuhelimista. Puhelun lopettaminen vain sulkemalla kansi on edelleen yksinkertaisesti hienoa.

Galaxy Z Flipin käytettävyyttä olisivat parantaneet kansinäytön suurempi koko kuin myös puhelimen helpompi avattavuus yhdellä kädellä.

Suomen markkinoilla kilpailijoita Galaxy Z Flipille ei ole, kun Motorolan taittuvanäyttöistä razr-simpukkapuhelinta ei täällä ole markkinoille tuotu.

Kokonaisuutena Galaxy Z Flip on omanlaisensa vaihtoehto, jopa eräänlainen statement. Samanaikaisesti se on yhdistelmä viimeisintä uutta mitä tulee taittuvaan näyttöön ja toisaalta vanhaa takavuosilta tutulta simpukkapuhelimen muodoltaan. Puhelin on myös mielipiteitä jakava: monet eivät näe hyötyä mutta osa pitää puhelinta todella hienona.

Alta löytyy muutamia esimerkkikuvia Galaxy Z Flipin kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin ronskisti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella täydessä koossa alkuperäisversioina. Kuvat löytyvät myös tästä Dropbox-kansiosta.

Pääkamera:

Ultralaajakulmakamera:

Pääkamera:

Pääkamera:

Ultralaajakulmakamera:

Pääkamera:

Ultralaajakulmakamera:

Pääkamera:

Pääkamera:

Pääkamera: