Testissä OnePlus 8 -älypuhelin: Edullisempi OnePlus-uutuus vaatimaton päivitys edeltäjästään – 5G:tä lukuun ottamatta

Reilut viisi kuukautta OnePlus 7T -mallien jälkeen markkinoille saapuu nyt jo OnePlus 8 -sarja. OnePlus 8 on jatkoa syksyn vahvalle OnePlus 7T -mallille ja tuo jälleen terävimmän kärjen suorituskyvyn – ja sisältää nyt myös tuen 5G-verkkoyhteydelle. Lisäksi puhelimessa on muitakin uudistuksia, kuten etukameran löytyminen nyt näyttöloven sijaan reikänä näytön kulmasta.

OnePlus 8 tulee markkinoille huippumalli OnePlus 8 Pro -sisarmallin rinnalla.

OnePlus 8 on saatavilla pop-up-myynnissä OnePlussan ja Telian verkkokaupassa tänään 14. huhtikuuta kello 19 alkaen ja varsinainen laajempi myynti DNA:n, Elisan, Gigantin, Jimm’sin, Telian ja Verkkokauppa.comin kautta alkaa 21. huhtikuuta kello 9. Väreistä Tähtienvälinen hehku tulee kuitenkin saataville myöhemmin, vasta 4. toukokuuta alkaen.

OnePlus 8:n kolme värivaihtoehtoa ovat musta helmi (Onyx Black), jäätävän vihreä (Glacial Green) ja liukuväri Tähtienvälinen hehku (Interstellar Glow). Väreistä jäätävän vihreä on mattapintainen, kaksi muuta kiiltäväpintaisia. Mallivaihtoehdot ja hinnat Suomessa ovat:

 • OnePlus 8 Musta helmi, 8 + 128 Gt: 699 €
 • OnePlus 8 Jäätävän vihreä, 8 + 128 Gt: 699 €
 • OnePlus 8 Jäätävän vihreä, 12 + 256 Gt: 799 €
 • OnePlus 8 Tähtienvälinen hehku, 12 + 256 Gt: 799 €
OnePlus 8:n värivaihtoehdot.
OnePlus 8:n värivaihtoehdot.

OnePlus 8:n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,55 tuuman Fluid AMOLED -näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella, 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselillä (402 pikseliä tuumaa kohti), HDR10+-tuki, 3D Gorilla Glass -lasi
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Kolme takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera Sony IMX586 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla, f/1,75-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 16 megapikselin 116 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
  • 2 megapikselin makrokamera 1,75 mikronin pikselikoolla ja f/2,4-aukolla
  • Kaksisävyinen LED-kuvausvalo
  • Videokuvaus 4K- tai 1080p-tarkkuudella 30 / 60 fps, hidastuskuvaus 1080p-tarkkuudella 240 fps tai 720p-tarkkuudella 480 fps
 • 16 megapikselin kiinteätarkenteinen etukamera Sony IMX471 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla, videokuvaus 1080p-tarkkuudella 30 fps
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri ja Snapdragon X55 -5G-modeemipiiri
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5)
 • 128 tai 256 gigatavua UFS 3.0 -tallennusmuistia (ei muistikorttipaikkaa)
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
  • 4G LTE: kategoria 18/13, maks. 1,2 Gbit/s / 150 Mbit/s
  • 5G: NSA / SA, taajuudet N1, N3, N7, N28, N78
 • Wi-Fi 6 802.11a/b/g/n/ac/ax / Bluetooth 5.1 / NFC -yhteydet
 • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / Galileo (E1+E5a) / SBAS -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen 1, ei 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää)
 • 4 300 milliampeeeritunnin akku
 • OnePlus Warp Charge 30T -pikalataus (5V/6A)
 • Mitat 160,2 x 72,9 x 8,0 millimetriä
 • Paino 180 grammaa
 • Android 10 -käyttöjärjestelmäversio + OxygenOS 10 -ohjelmisto
OnePlus 8:n myyntipakkauksen sisältö: itse puhelin, läpinäkyvä suojakuori, kaapeli ja Warp Charge 30T -pikalaturi.
OnePlus 8:n myyntipakkauksen sisältö: itse puhelin, läpinäkyvä suojakuori, kaapeli ja Warp Charge 30T -pikalaturi.

Hyvää OnePlus 8:ssa

 • Edelleen hyvä näyttö. OnePlus 8:n näyttö on pitkälti ennallaan verrattuna OnePlus 7T:hen. AMOLED-näyttöpanelin 6,55 tuuman koko, 2400×1080 pikselin tarkkuus eli 20:9-kuvasuhde sekä 90 hertsin virkistystaajuus ovat jo entuudestaan tuttuja. Näyttö on edelleen hyvä, jopa erinomainen. Muutoksena näytön yläreunassa ei ole enää lovea vaan etukamera on nyt reikänä näytön vasemmassa yläkulmassa.
 • Parasta suorituskykyä Android-puhelimissa. Qualcomm Snapdragon 865 on markkinoiden tehokkain järjestelmäpiiri Android-älypuhelimissa ja sen myötä suorituskyky on luonnollisesti huippuluokkaa.
 • Edelleen nopea pikalataus. OnePlus 8:n sisältämä Warp Charge 30T -pikalataus lukeutuu edelleen markkinoiden nopeimpien joukkoon. OnePlus 8:n 4 300 milliampeeritunnin akun pikalataus täyttää tyhjästä puolilleen vain 22 minuutissa.
 • OxygenOS:n nopeus, käytettävyys ja päivitykset. OnePlussan OxygenOS-ohjelmisto on nopea- ja helppokäyttöinen mutta tarjoaa myös muutamia aidosti hyödyllisiä lisäyksiä vakio-Androidiin verrattuna. Mielipiteet ovat monia mutta OxygenOS lukeutuu Android-versioiden parhaimmistoon. Lisäksi OnePlus julkaisee päivityksiä ahkerasti ja on viime aikoina päivittänyt viimeisimmät älypuhelimensa ensimmäisten joukossa myös uusilla käyttöjärjestelmäversioilla. Myös Android 11:n voi näin odottaa saapuvan julkaisun jälkeen rivakasti OnePlus 8:lle.

Huonoa OnePlus 8:ssa

 • Ei telekameraa. OnePlus 8:n kamerakokoonpano koostuu 48 megapikselin pääkameran ohella 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta ja 2 megapikselin makrokamerasta. Puhelimen hintaluokka huomioiden telekameran korvautumista makrokameralla verrattuna edeltävään OnePlus 7T:ään voidaan pitää merkittävä puutteena. Telekameran puuttumisen takia zoom-kuvauskyky on heikentynyt eikä pärjää monille kilpailijoille.
 • Ominaisuuspuutteet. OnePlus 8:ssa ei ole OnePlussalle tyypilliseen tapaan muistikorttipaikkaa eikä myöskään esimerkiksi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Lisäksi OnePlus 8 -kaksikon perusmallista puuttuvat yhä myös tuki langattomalle lataukselle sekä IP-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne.

Kompakti koko ja edelleen hyvä näyttö

OnePlus 8 on pitkälti samankokoinen kuin edeltäjänsä OnePlus 7T.

Myös näyttö on määreiltään säilynyt OnePlus 7T:stä tuttuna: koko on yhä 6,55 tuumaa, tarkkuus yhä 2400×1080 pikseliä 20:9-kuvasuhteella ja Fluid AMOLED -näyttöpaneeli tukee yhä 90 hertsin virkistystaajuutta.

Näyttö on edelleen myös erittäin hyvä tarjoten riittävän tarkkuuden, hyvän väritoiston sekä tavallista 60 hertsiä suuremman päivitysnopeuden ansiosta sulavan kuvan.

OnePlus 8:n 6,55 tuuman Fluid AMOLED -näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella tarjoaa mukavan käyttökokemuksen.
OnePlus 8:n 6,55 tuuman Fluid AMOLED -näyttö 90 hertsin virkistystaajuudella tarjoaa mukavan käyttökokemuksen.

Erona aiemmasta etukamera on nyt sijoitettu reikänä näytön vasempaan yläkulmaan, kun OnePlus 7T:ssä oli vielä lovi näytön yläreunan keskellä. Uusi ratkaisu on huomaamattomampi. Halutessaan kameran voi myös piilottaa ottamalla käyttöön asetuksista mustan palkin näytön yläreunaan.

OnePlus 8 on varsin ohut, sillä puhelimen paksuus on vain 8,0 millimetriä. Paksuus onkin pienentynyt marginaalisesti OnePlus 7T:ään verrattuna, vaikka sisuksissa on aiempaa 500 milliampeerituntia kapasiteetiltaan suurempi 4 300 milliampeeritunnin akku.

Myös OnePlus 8:n pituus on vajaan millimetrin ja leveys puolisentoista millimetriä pienentynyt OnePlus 7T:stä. Kokonaisuutena puhelin tuntuukin mukavan kompaktilta, vaikka näytön koko on kuitenkin 6,55 tuumaa. Näyttö on nyt hieman kaareva pidemmiltä sivureunoiltaan mutta huomattavasti vähemmän kuin esimerkiksi OnePlus 8 Pro -sisarmallissa. Käytännössä kaarevuus on niin vähäistä, ettei se vaikuta käyttöön juurikaan.

Näytönalainen sormenjälkilukija OnePlus 8:ssa toimii hyvin – varmasti ja luotettavasti. OnePlus 8:sta löytyy myös hyvät stereokaiuttimet sekä Dolby Atmos -tilaäänituki.

OnePlus 8 ja 6,55 tuuman näyttö vs. OnePlus 8 Pro ja 6,78 tuuman näyttö.
OnePlus 8 ja 6,55 tuuman näyttö vs. OnePlus 8 Pro ja 6,78 tuuman näyttö.
OnePlus 7T, OnePlus 8, OnePlus 8 Pro ja OnePlus 7T Pro.
OnePlus 7T, OnePlus 8, OnePlus 8 Pro ja OnePlus 7T Pro.

Värivaihtoehtoja takaa lasipintaisesta OnePlus 8:sta on kolme. Jäätävän vihreä Glacial Green on mattapintainen mutta musta helmi (Onyx Black) ja testipuhelinamme toiminut liukuväri Interstellar Glow eli suomeksi tähtienvälinen hehku kiiltäväpintaisia. Liukuväri on samaan aikaan hillityn tyylikäs ja joukosta erottuva. OnePlus on onnistunut värin kanssa luomaan hienolla tavalla erikoisen vaihtoehdon.

OnePlus 8:n Interstellar Glow -liukuvärivaihtoehto on tyylikäs yhdistelmä hopeaa, pinkkiä, violettia ja vaaleansinistä.
OnePlus 8:n Interstellar Glow -liukuvärivaihtoehto on tyylikäs yhdistelmä hopeaa, pinkkiä, violettia ja vaaleansinistä.

Takakamera-alue on OnePlus 8:ssa varsin hillitty nykypäivän mittapuulla. Kamerakohouma sijaitsee keskellä, mikä säilyttää kauniin symmetrisyyden, kun myös LED-kuvausvalo on sijoitettu kamera-alueen alapuolelle. Ratkaisu on mielenkiintoinen myös siinä mielessä, että viime syksyn OnePlus 7T:ssä nähty pyöreä kamera-alue ei saanut nyt jatkoa.

OnePlus 7T:n pyöreä kamera-alue näyttää jääneen erikoisuudeksi OnePlus-puhelimissa, sillä OnePlus 8:ssa on palattu jälleen tuttuun keskitettyyn kamerariviin.
OnePlus 7T:n pyöreä kamera-alue näyttää jääneen erikoisuudeksi OnePlus-puhelimissa, sillä OnePlus 8:ssa on palattu jälleen tuttuun keskitettyyn kamerariviin.
Oikealta kyljeltä löytyy virtapainikkeen lisäksi OnePlussan ”tunnusmerkki”, kolmiasentoinen hiljennyskytkin.
Oikealta kyljeltä löytyy virtapainikkeen lisäksi OnePlussan ”tunnusmerkki”, kolmiasentoinen hiljennyskytkin.
Pohjasta löytyy kaiutin, USB-C-liitäntä ja mikrofoni.
Pohjasta löytyy kaiutin, USB-C-liitäntä ja mikrofoni.

OnePlus 8 on laatutuntumaltaan ensiluokkainen ja tarjoaa kaikin puolin huippuluokkaan lukeutuvan käyttötuntuman.

OxygenOS-ohjelmistoonsa OnePlus ei ole tehnyt OnePlus 8 -sarjan älypuhelinten lanseerauksen yhteydessä kovin merkittäviä uudistuksia. Mukavan yksinkertainen mutta silti käteviä lisätoimintoja OxygenOS kuuluu jo entuudestaan ehdottomasti parhaimpiin Android-versioihin. Moni pitää sitä aivan parhaimpanakin.

OnePlus 8 -puhelinten yhteydessä OnePlus on luopunut omasta kotinäkymän vasemmalta puolelta löytyvästä OnePlus Shelf -näkymästä ja korvannut sen Googlen tarjoamalla artikkelilinkkejä ja muita tietoja sisältävällä Discover-näkymällä. Uutta OxygenOS:ssä on myös uusi versio tummasta tilasta, joka laajentaa tumman tilan myös useampiin sovelluksiin, jotka eivät suoraan itse tummaa tilaa tue. Lisäksi tarjolla on dynaamisia taustakuvia, jotka muuttuvat vallitsevan sään mukaan. OnePlus ja Google tarjoavat lisäksi kaupan päälle puhelimen mukana 3 kuukauden ajaksi 100 gigatavua ilmaista pilvitallennustilaa Google One -palvelussa.

Kamerakokoonpanossa takapakkia – telekamera korvattu pitkälti turhalla makrokameralla

OnePlus 8 sisältää kolme takakameraa, jotka ovat optisella kuvanvakiamella varustettu 48 megapikselin pääkamera, 16 megapikselin ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera.

OnePlus 8:ssa on kolme takakameraa: pääkameran lisäksi ultralaajakulmakamera ja makrokamera.
OnePlus 8:ssa on kolme takakameraa: pääkameran lisäksi ultralaajakulmakamera ja makrokamera.

Edeltävässä OnePlus 7T:ssä kolmantena kamerana makrokameran tilalla oli vielä 2x optisen zoomin telekamera. Lisäksi muuten teknisesti samanlaisena pysyneen pääkameran aukon koko on OnePlus 8:ssa pienentynyt OnePlus 7T:stä (f/1,6 -> f/1,75), mikä periaatteessa heikentää kameran toimintaa vähäisessä valossa.

Telekameran puuttumista voidaan pitää OnePlus 8:n hintaluokassa jo erittäin merkittävä heikkoutena. Pääkameran suuri tarkkuus antaa hieman pelivaraa kuvien lähentämiseen mutta kokonaisuutena zoom-kuvaamisessa OnePlus 8 häviää edeltäjälleen, monille kilpailijoille ja OnePlus 8 Pro -sisarmallille todella selkeästi.

3x zoom vertailussa: OnePlus 8 Pro, OnePlus 8 ja Apple iPhone 11 Pro Max.
3x zoom vertailussa: OnePlus 8 Pro, OnePlus 8 ja Apple iPhone 11 Pro Max.
Zoom-kuvat vertailussa rajattuna: OnePlus 8 Pro, OnePlus 8, Apple iPhone 11 Pro Max. Tässä näkyy selvästi OnePlus 8:n heikkous puuttuvan telekameran takia.
Zoom-kuvat vertailussa rajattuna: OnePlus 8 Pro, OnePlus 8, Apple iPhone 11 Pro Max. Tässä näkyy selvästi OnePlus 8:n heikkous puuttuvan telekameran takia.

Vähäisemmässä valossa OnePlus 8:n telekameran puute näkyy myös selkeästi vertailussa OnePlus 8 Prohon.

OnePlus 8, 3x digizoom.
OnePlus 8, 3x digizoom.
OnePlus 8 Pro, 3x zoom telekameralla.
OnePlus 8 Pro, 3x zoom telekameralla.

48 megapikselin pääkamera ja myös 16 megapikselin ultralaajakulmakamera tuottavat hyvissä olosuhteissa kuvanlaadultaan hyviä kuvia. Erot kameroiden kuvanlaadussa markkinoiden parhaimpiin verrattuna alkavat tulla esiin valon vähentyessä. Erityisesti ultralaajakulmakamera on sisarmalli OnePlus 8 Prossa huomattavasti OnePlus 8:ta parempi.

Ohjelmistopuolella OnePlus 8 -sarjan julkistuksen yhteydessä OnePlus on lisännyt älyä kissojen ja koirien tunnistukseen, jonka ansiosta niihin tarkennus ja seuranta kuvauskohteena pitäisi toimia aiempaa paremmin. Tätä emme valitettavasti testijaksolla päässeet kokeilemaan. Lisäksi videokuvaukseen on tuotu tarjolle joukko elokuvamaiseksi mainostettuja suodinefektejä.

OnePlus 8, ultralaajakulmakamera.
OnePlus 8, ultralaajakulmakamera.
OnePlus 8 Pro, ultralaajakulmakamera.
OnePlus 8 Pro, ultralaajakulmakamera.
OnePlus 8, ultralaajakulmakamera.
OnePlus 8, ultralaajakulmakamera.
OnePlus 8 Pro, ultralaajakulmakamera.
OnePlus 8 Pro, ultralaajakulmakamera.

Videokuvaus OnePlus 8:lla rajoittuu edelleen 4K-tarkkuuteen ja 60 kuvaan sekunnissa toisin kuin jo muutamissa muissa tuoreissa huippupuhelimissa, joissa on nähty tuki nelinkertaiselle 8K-tarkkuudelle. OnePlus käyttää kuitenkin videokuvauksessa uutta erityistä 3-HDR-teknologiaa, jossa kolme eri valotuksen kuvaa yhdistetään yhteen videon ruutuun. Tavoitteena tällä on parantaa kuvien dynamiikkaa tallentaen tyylikkäästi sekä valoisat että tummemmat kohdat kuvasta.

Videoiden kuvanlaatu vaikuttaa muutamien testien perusteella hyvältä ja vaikuttaa olevan linjassa muiden huippupuhelinten kanssa.

Suorituskyky terävintä kärkeä

Puhelimen suorituskykyyn vaikuttavan tekniikan osalta OnePlus 8 ei jätä toivomisen varaa, vaan jatkaa OnePlussan tutulla linjalla ollen varustettu jälleen julkaisuhetken uusimmalla Qualcommin huippuluokan järjestelmäpiirillä.

Qualcomm Snapdragon 865 on tällä hetkellä kokonaisuutena suorituskyvyltään parasta mitä Android-puhelimissa on nähty, ja OnePlus 8 tarjoaa sen avulla nopean ja sujuvan käyttökokemuksen.

Snapdragon 865:n rinnalla käytössä on viimeisintä ja nopeinta LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuistia 8 tai 12 gigatavua. Tallennusmuistia on 128 tai 256 gigatavua. OnePlussalle tyypilliseen tapaan myöskään OnePlus 8:ssakaan ei ole muistikorttipaikkaa, joten riittävää tallennusmuistin määrää kannattaa harkita tarkasti jo puhelinta ostettaessa.

Viime vuonna 5G-verkkotuki oli vielä erikoisuus mutta tästä keväästä alkaen se on jo vakio-ominaisuus kaikissa uusissa huippupuhelimissa, niin myös OnePlus 8:ssa. OnePlus 8 tukee sekä nykyisin käytössä olevia, 4G-verkkoon vielä ohjauksessa tukeutuvia Non-Standalone-verkkoja kuin myös myöhemmin tänä vuonna ensimmäisinä avauksina odotettavia itsenäisiä 5G Standalone -verkkoja.

Eri 5G-taajuuksia OnePlus 8 tukee viittä kappaletta (N1, N3, N7, N28, N78), mukaan lukien Suomessa toistaiseksi ainoana käytössä olevaa 3,5 gigahertsin N78-taajuutta. Korkeita millimetriaaltotaajuuksia OnePlus 8 ei tue.

5G-verkoissa suorituskyky tuntuu ainakin toistaiseksi olevan vielä enemmän kiinni verkoista kuin päätelaitteesta. Yleisesti latausnopeudet ovat joitakin satoja megabittejä. Yleensä alueilla, joilta 5G-verkko jo löytyy, on myös kehittynyt 4G-verkko, josta on myös saatavilla hyviä nopeuksia. Pikku hiljaa 5G alkaa kuitenkin lunastaa lupauksiaan, ja esimerkiksi verkkoselailu, suurtenkin sovellusten tai käyttöjärjestelmäpäivitysten lataaminen on sillä mukavan nopeaa.

Muutenkin kuin 5G:n osalta OnePlus 8 on yhteyksiltään viimeistä huutoa: mukana on tuki myös Wi-Fi 6:lle sekä Bluetoothin 5.1-versiolle.

Akunkesto OnePlus 8:ssa on varsin keskivertotasoa huolimatta siitä, että akku on kasvanut OnePlus 7T:stä 500 milliampeeritunnilla eli noin 13 prosentilla. Muun muassa 5G-verkkokäyttö kasvattaa virrrankulutusta 4G-verkkoihin verrattuna. OnePlus 8:n akku riittää hyvin yhden aktiivisen päivän läpi ja kohtuullisesti myös toiselle päivälle mutta läpi toisesta päivästä selviäminen vaatii jo akun säästämistä tinkimällä esimerkiksi näytön kirkkaudesta tai joistakin toiminnoista.

Akun pikalataukseen OnePlus 8 tarjoaa jo entuudestaan tutun OnePlussan Warp Charge 30T:n, joka lukeutuu edelleen markkinoiden nopeimpiin. OnePlus 8:n 4 300 milliampeeritunnin akku täyttyy sillä nopeasti, esimerkiksi tyhjästä puolilleen vain 22 minuutissa.

Yhteenveto: OnePlus 8 vaatimaton päivitys OnePlus 7T:stä mutta kuitenkin hyvä puhelin

OnePlus 8 tuntuu tekniikkansa osalta lähes pienimmältä mahdolliselta päivitykseltä, mitä OnePlus on voinut sen erinomaisesta edeltäjästä OnePlus 7T:stä nyt tehdä – ja valitettavasti yhdessä suhteessa on menty myös heikompaan suuntaan.

OnePlus 8 vastaa näytöltään OnePlus 7T:tä eikä ominaisuuksissa ole merkittäviä lisäyksiä lukuun ottamatta tietenkin tärkeitä uutta, parhaan mahdollisen suorituskyvyn tuovaa Snapdragon 865 -järjestelmäpiiriä ja sen mukana seuraavaa tukea 5G-verkoille.

Todennäköisesti pitääkseen OnePlus 8:n hinnan kurissa, on OnePlus päätynyt karsimaan OnePlus 8:n kamerakyvyistä verrattuna sen edeltäjään OnePlus 7T:hen. Telekamera on korvattu vaatimattomalla makrokameralla ja myös pääkamerassa aukon koko on yllättäen pienentynyt. OnePlus 8:ssa ei myöskään ole tukea langattomalle lataukselle tai IP-luokiteltua pölyn- ja vedenkestävyyttä toisin kuin sisarmalli OnePlus 8 Prossa.

Itse sanoisin, että jo nyt pari sataa ja mahdollisesti pian enemmänkin halvempi OnePlus 7T on OnePlus 8:aa järkevämpi ostos. Se tarjoaa paremmat kamerat, eikä suorituskyvyssä eroa vielä käytännössä juuri huomaa. Toki 5G:tä OnePlus 7T ei tue mutta 5G-tuen tarpeellisuus on vielä kyseenalainen verkkojen rajallisen peiton ja 5G-liittymän vaatiman rahallisen lisäpanostuksen takia. 5G-puhelimen ehtii hankkia hyvin vasta ensi tai sitä seuraavana vuonna.

OnePlus 8:n kalliimman sisarmallin OnePlus 8 Pron parempi näyttö, kokonaisuutena huomattavasti parempi kamerakokonaisuus, langattoman latauksen tuki ja pölyn- ja vedenkestävyys perustelevat muun muassa sen parin sadan euron lisähintaa toisaalta jo varsin hyvin.

Mahdollisia vaihtoehtoja OnePlus 8:lle voivat myös olla pian Suomessa myyntiin odotettava Xiaomi Mi 10, tai Samsungin viime vuoden huippupuhelinmalleista Galaxy S10 ja Galaxy Note10 -sarjojen mallit niiden hinnan ollessa tarjouksissa kohdallaan.

OnePlus 8 on hyvä muttei mullistava puhelin.
OnePlus 8 on hyvä muttei mullistava puhelin.

Alta löytyy vielä esimerkkikuvia OnePlus 8:n kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin ronskisti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella täydessä koossa alkuperäisversioina. Kuvat löytyvät myös tämän Dropbox-kansion kautta.

Pääkamera 1x:

 

 

Pääkamera 1x:

 

 

Pääkamera 1x:

 

 

Pääkamera 1x:

 

 

Pääkamera 1x:

 

 

Pääkamera 1x:

 

 

Pääkamera 1x:

 

 

Pääkamera 1x:

 

 

Pääkamera 1x:

 

 

Pääkamera 3x digizoom:

 

 

Pääkamera 1x (48 MP):

 

 

Pääkamera 3x digizoom:

 

 

Pääkamera 1x:

 

 

Ultralaajakulmakamera:

 

 

Ultralaajakulmakamera:

 

 

Makrokamera:

 

 

Makrokamera: