Testissä OnePlus 7T: Mahtavalla tavalla vastinetta rahalle – paras älypuhelin omassa hintaluokassaan

OnePlus on tänään kertonut jo 26. syyskuuta Intiassa ja Yhdysvalloissa julkistetun uuden OnePlus 7T -älypuhelinmallinsa hinnan myös Euroopassa.

OnePlus 7T:n hinta Suomessa on 609 euroa. Suomessa valikoimassa on vain yksi muistiversio, joka sisältää 8 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 gigatavua tallennusmuistia.

OnePlus 7T tulee myyntiin Suomessa 17. lokakuuta kello 9. Ennakkomyynti alkaa jo tänään. Lisäksi OnePlus myy puhelimia jo tänään 10. lokakuuta Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävässä loppuunvaratussa tilaisuudessaan.

Keväällä OnePlus 7 toi verrattain vähän uudistuksia OnePlus 6T:hen verrattuna samalla, kun OnePlus esitteli ensi kertaa kalliimman OnePlus 7 Pro -huippumallin. Nyt puolestaan OnePlus 7T on yllättävänkin mittava uudistus ja on näin erittäin mielenkiintoinen uutuuspuhelin. Puhelin on nyt ominaisuuksiltaan huomattavasti lähempänä Pro-mallia, mihin nähden 60 euron hinnannousu 549 euron OnePlus 7:stä tuntuu kohtuulliselta.

Julkaisimme OnePlus 7T:stä jo aiemmin kattavat ensikokemuksemme, ja nyt hintatietojen saamisen jälkeen aika on kypsä myös varsinaisen arvostelun julkaisemiselle.

Erityisesti OnePlus 7T:n sininen Glacier Blue -värivaihtoehto näyttää erilaiselta eri valaistuksessa – välillä enemmän siniseltä, välillä lähes harmaalta. Tässä etualalla Glacier Blue ja taustalla Frosted Silver.
Erityisesti OnePlus 7T:n sininen Glacier Blue -värivaihtoehto näyttää erilaiselta eri valaistuksessa – välillä enemmän siniseltä, välillä lähes harmaalta. Tässä etualalla Glacier Blue ja taustalla Frosted Silver.

 

 

OnePlus 7T:n tekniset tiedot

 • Lasi-alumiinirakenne
 • 6,55 tuuman Fluid AMOLED HDR10+ -näyttö 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselillä (402 pikseliä tuumaa kohti), 3D Gorilla Glass -lasi
 • Näytönalainen sormenjälkilukija
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Kolme takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera Sony IMX586 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla, f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 16 megapikselin 117 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
  • 12 megapikselin 2x optisen zoomin telekamera 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • Kaksisävyinen LED-kuvausvalo
  • Videokuvaus 4K tai 1080p 30/60 fps, hidastuskuvaus 1080p 240 fps ja 720p 480/960 fps
 • 16 megapikselin kiinteätarkenteinen etukamera Sony IMX471 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,0-aukolla, videokuvaus 1080p 30 fps
 • Kahdeksanytiminen Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri
 • 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
 • 128 gigatavua UFS 3.0 -tallennusmuistia (ei muistikorttipaikkaa)
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys (kategoria 18/13, maks. 1200/150 Mbit/s)
 • Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
 • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / Galileo (E1+E5a) -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C-liitäntä (USB 3.1 Gen 1, ei 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää)
 • 3 800 milliampeeeritunnin akku
 • OnePlus Warp Charge 30T -pikalataus (5V/6A)
 • Mitat 160,94 x 74,44 x 8,13 millimetriä
 • Paino 190 grammaa
 • Android 10 -käyttöjärjestelmäversio + OxygenOS 10 -ohjelmisto
OnePlus 7T:n kolme kameraa tarjoavat nyt monipuoliset kuvausominaisuudet.
OnePlus 7T:n kolme kameraa tarjoavat nyt monipuoliset kuvausominaisuudet.

Hyvää OnePlus 7T:ssä

 • Onnistunut muotoilu ja laatutuntuma. OnePlus 7T näyttää ja tuntuu erittäin laadukkaalta puhelimelta. Laatutuntuma on moitteeton ja viimeistely yksityiskohdissa edustaa markkinoiden parhaimmistoa. Muotoilu on onnistunut myös ergonomisesti, sillä 6,55 tuuman näyttö on 20:9-kuvasuhteen ansiosta saatu mahdutettua kapeampaan ja näin vähintään yhtä hyvin käteen sopivaan puhelimen kokoon kuin 6,41 tuuman näyttö edeltäjissä.
 • Hyvä näyttö. OnePlus 7T:n näyttö on hyvä. Uutta näytössä on 90 hertsin päivitysnopeus, mikä tekee sisällön selaamisesta sekä käyttöliittymän animaatioista entistä sulavampia ja parantaa näin käyttökokemusta. Myös AMOLED-näytön kuvanlaatu on erinomainen mitä tulee kirkkauteen kuin myös katselukulmiinkin. Tarkkuus ja väritoisto ovat riittävän hyviä, joskaan eivät aivan parhaita mahdollisia.
 • Kärkitason suorituskyky. Suorituskyky on OnePlus 7T:ssä markkinoilla olevien Android-puhelinten kiistatonta kärkeä. Qualcommin korkeammille kellotaajuuksille viritetty Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiriversio yhdistettynä muun muassa nopeaan UFS 3.0 -tallennusmuistiin takaavat huippuluokan suorituskyvyn, jota parempaa ei ole tarjolla edes selvästi kalliimmissa Android-puhelinvaihtoehdoissa.
 • Kattava ja hyvä kamerakokonaisuus. Kevään OnePlus 7:n kompastuskivi oli kameraratkaisun rajoittuneisuus. Nyt OnePlus 7T:ssä pääkameran rinnalta löytyvät sekä ultralaajakulmakamera että telekamera, jotka mahdollistavat monipuolisemmat kuvausmahdollisuudet. Lisäksi kameroiden kuvanlaatu on kokonaisuutena hyvä, erityisesti huomioiden OnePlus 7T:n hintaluokka.
 • Erittäin nopea akun pikalataus. Enimmäisteholtaan edelleen 30 wattiin yltävä OnePlus Warp Charge 30T -pikalataus on erittäin nopea ja lukeutuu älypuhelinmarkkinoiden vikkelimpiin. OnePlus 7T:n 3 800 milliampeeritunnin akku täyttyy 30 minuutissa jopa 70 prosentin varaukseen ja akun lataus täysin tyhjästä täyteenkin vie vain tunnin.
 • OxygenOS parasta Androidia. OnePlussan ohjelmistoa on kiitelty jo vuosien ajan – mutta ei syyttä! OxygenOS on erinomaisesti onnistunut yhdistelmä keveän ja nopeatoimisen lähes vakio-Androidin henkeä yhdistettynä kuitenkin lukuisiin, oikeastikin käteviin lisätoimintoihin. Lisäksi viime aikoina OnePlus on kunnostautunut uusien käyttöjärjestelmäversioiden nopeassa julkaisussa, kuin myös tarjoamalla puhelimilleen, myös OnePlus 7T:lle, kolme vuoden tietoturvapäivityslupauksen – ja kaiken lisäksi OnePlus 7T tulee nyt heti varustettuna Android 10:llä.

Huonoa OnePlus 7T:ssä

 • Tutut ominaisuuspuutteet. Ei erillistä kuulokeliitäntää, ei langatonta latausta, ei muistikorttipaikkaa, ei luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyyttä. Nämä ovat jo tuttuja puutteita aiemmistakin OnePlus-puhelimista. Pikku hiljaa hinnan noustua ja esimerkiksi erityisesti vedenkestävyysluokituksen löytyessä jo monista kilpailijoista tulee näihin puutteisiin suhtautua entistä kriittisemmin.
 • Näytönalainen sormenjälkilukija liian alhaalla. OnePlus 7T on varustettu näytön alta löytyvällä optisella sormenjälkilukijalla, joka kevään OnePlus 7 ja OnePlus 7 Pro -mallien tavoin lukeutuu toimintanopeudeltaan ja -varmuudeltaan markkinoiden parhaimpiin näytönalaisiin sormenjälkilukijoihin. Valitettavasti OnePlus 7T:ssä lukija on sijoitettu aiempaa lähemmäs alareunaa, minkä takia yhdessä kädessä puhelinta pidettäessä yltäminen lukijalle peukalolla tuntuu hankalalta.
 • 128 gigatavua ainoa tallennusmuistivaihtoehto. OnePlus 7T on saatavilla ainoastaan yhtenä muistiversiona, joka sisältää 128 gigatavua tallennusmuistia. Sen pitääkin siis olla riittävästi, jos OnePlus 7T muuten kiinnostaa sillä perinteiseen tapaan uudessakaan OnePlus-puhelimessa ei ole muistikorttipaikkaa. Lisäksi järjestelmätiedostot haukkaavat OnePlus 7T:n tallennustilasta aiempia OnePlus-puhelimia suuremman 26 gigatavun osuuden, joten käyttäjälle jäävä vapaa osuus voi yllättää ikävästi.

Tyylikäs puhelin

OnePlus 7T on erittäin tyylikäs sekä onnistuneesti muotoiltu älypuhelin. Laatutuntuma on täysin samaa tasoa kuin yli tonninkin puhelimissa.

20:9-kuvasuhteen näytöllä puhelimeen on saatu kookas 6,55 tuuman näyttö ilman, että laitteen leveys olisi kasvanut. Vaikka näytön halkaisija sekä myös pinta-ala ovat hieman kasvaneet, on muuttuneen kuvasuhteen ansiosta OnePlus 7T itse asiassa pikkuriikkisen (0,36 millimetriä) kapeampi kuin 6,41 tuuman näytöllä varustettu OnePlus 7. Suuremmasta näytöstä huolimatta puhelin istuu siis käteen käytännössä aiempaa vastaavalla tavalla.

Yhden käden käytettävyys toki kärsii joka tapauksessa jonkin verran myös pitkulaisemmasta näytöstä, sillä näytön ylimpään kolmannekseen on enää normaalilla otteella yhdellä kädellä käytännössä mahdoton yltää.

Takana hallitseva elementti OnePlus 7T:n muotoilussa on tietenkin pyöreä kamera-alue, joka kohoaa merkittävästi muuta takapintaa korkeammalle. Käyttöön kamerakohouma ei juuri vaikuta, sillä sen leveyden ansiosta puhelin pysyy melko vakaana pöydälläkin ollessaan käytettäessä. OnePlus 7T:lle pyöreä kamera-alue luo sen muista OnePlus-puhelimista selkeästi erottavan ilmeen. Syystä tai toisesta pyöreät kamerakohoumat ovat viime aikoina yleistyneet kuitenkin myös muiden valmistajien älypuhelimissa, Suomen markkinoilta viimeaikaisena esimerkkinä muun muassa myös Nokia 7.2:ssa.

OnePlus 7T:n designissa uutta on pyöreä, muusta pinnasta selvästi kohoava takakamera-alue.
OnePlus 7T:n designissa uutta on pyöreä, muusta pinnasta selvästi kohoava takakamera-alue.

Takalasin mattapinta OnePlus 7T:ssä on miellyttävän tuntuinen ja ainakin omaan makuun ehdottomasti tavanomaista kiiltävää lasipintaa tyylikkäämpi ratkaisu. Mattapinta ei kerää samalla tavalla sormenjälkiä, vaikka OnePlus 7T:n värivaihtoehtojen mattapinnat ovatkin varsin vaaleita kuin myös kiiltävämpiä kuin esimerkiksi Applen uusissa iPhone 11 Pro -malleissa.

Oikealta kyljeltä OnePlus 7T:stä löytyy edelleen virtapainikkeen lisäksi kolmiasentoinen hiljennyskytkin.
Oikealta kyljeltä OnePlus 7T:stä löytyy edelleen virtapainikkeen lisäksi kolmiasentoinen hiljennyskytkin.

Käytettävyyden kannalta ikävä yksityiskohta OnePlus 7T:ssä on näytönalaisen sormenjälkilukijan sijoittaminen liian alas. Peukaloa on vaikea asettaa sopivasti lukijalle ilman puhelimen pitelemistä kädessä tietyllä tavalla. Itse sormenjälkilukija toimii kohtuullisen hyvin, ja kuuluu näytönalaisten lukijoiden parhaimmistoon edelleen kuten jo myös OnePlus 7 ja OnePlus 7 Pro -malleissa. Täydellisestä lukijan toiminta on kuitenkin yhä kaukana ja arkista käyttömukavuutta myös OnePlus 7T:ssä nostaa merkittävästi kasvojentunnistuksen käyttöönotto mutta silloin puolestaan joutuu tinkimään hieman turvallisuudesta.

Näytönalainen sormenjälkilukija on valitettavan alhaalla OnePlus 7T:ssä.
Näytönalainen sormenjälkilukija on valitettavan alhaalla OnePlus 7T:ssä.

Kärkitason suorituskyky – myös akun latausnopeudessa

OnePlus 7T on varustettu Qualcommin viimeisimmällä huippuluokan järjestelmäpiirillä, Snapdragon 855:n korkeammalle kellotetulla Plus-versiolla.

Qualcommin mukaan Snapdragon 855+ -piiri tarjoaa 15 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn kuin aiempi huippupiiri Snapdragon 855. Myös peruslaskennan osalta tehokkaimman ytimen kellotaajuus on nostettu 2,96 gigahertsiin 2,84 gigahertsistä eli neljä prosenttia korkeammaksi.

Käytännön jokapäiväisessä käytössä tai edes raskaammissa peleissä Snapdragon 855+:n teholisää on ainakin toistaiseksi mahdotonta havaita mutta suorituskykymittaukset vahvistavat lupaukset kohentuneesta graafisesta suorituskyvystä todeksi.

Suorituskyvyltään OnePlus 7T lukeutuukin aivan markkinoiden terävimpään kärkeen, ja on toistaiseksi tehokkain Android-älypuhelin Suomen markkinoilla yhdessä sisarmallinsa OnePlus 7T Pron kanssa voittaen suorituskyvyssä esimerkiksi viimeisimmät Samsungin huippupuhelimet sekä aiemmalla Snapdragon 855:llä varustetut puhelimet.

Järjestelmäpiirin lisäksi osansa OnePlus 7T:n hyvään suorituskykyyn on myös nopealla ja vielä melko harvinaisella UFS 3.0 -tallennusmuistityypillä.

Arkikäytössä OnePlus 7T tuntuu erittäin vikkelältä, mikä suorituskykyisen laitteiston ohella on myös erinomaisen OxygenOS-ohjelmiston ansiota. OxygenOS on kenties paras versio Androidista mitä markkinoilla on. Se on sekä kevyt että monipuolinen – ja erittäin nopea ja mukava käyttää.

OnePlus 7T:ssä ja OnePlus 7T Prossa OnePlus esittelee Warp Charge -pikalatauksestaan aiempaa nopeamman, Warp Charge 30T -version. Pikalatauksen enimmäisteho on edelleen 30 wattia mutta lataus käy kuitenkin selvästi aiempaa Warp Charge 30 -pikalatausta nopeammin. OnePlus 7T:n akku latautuu tyhjästä 30 minuutissa jopa 70 prosentin varaukseen, mikä on erinomainen suoritus. Lisäksi lataus ei hidastu edes loppua kohden mahdottomasti, vaan akku latautuu täyteen asti tunnissa.

Myös pikalataukseltaan OnePlus 7T on näin markkinoiden kärkeä. Latausta on optimoitu aiemmasta latausalgoritmien ja akun rakenteen osalta, sillä itse Warp Charge 30 -laturi on aivan samanlainen kuin jo OnePlus 7 Prossa.

Akunkestoltaan OnePlus 7T on keskivertoa parempi, ja akku riittää monesti kahdenkin päivän yli tavanomaisella muutaman tunnin käytöllä päivää kohden.

Kokonaisuutena suorituskyky on OnePlus 7T:ssä enemmän kuin kohdallaan. Jos hakusessa on mahdollisimman tehokas ja nopea älypuhelin, on OnePlus 7T:tä vaikea ohittaa.

OnePlussan pikalataustekniikat vertailussa. Huomaa, että OnePlus 7 Pro on varustettu joukosta kookkaimmalla akulla. Silti voidaan todeta OnePlus 7T:n latautuvan selvästi joukon nopeimmin.
OnePlussan pikalataustekniikat vertailussa. Huomaa, että OnePlus 7 Pro on varustettu joukosta kookkaimmalla akulla. Silti voidaan todeta OnePlus 7T:n latautuvan selvästi joukon nopeimmin.

Nyt jo Android 10

OnePlus 7T:ssä on heti Android 10.
OnePlus 7T:ssä on heti Android 10.

OnePlus 7T on varustettu jo heti suoraan Android 10 -käyttöjärjestelmäversiona osana OnePlussan OxygenOS 10.0 -ohjelmistoa.

OnePlus itse ei ole nyt tehnyt mahdottoman suuria omia lisäyksiä OxygenOS 10.0:ssä. Galleria-sovellukseen on kuitenkin tullut uudistuksia, kuten esimerkiksi kuvien piilottamisen vakionäkymästä mahdollistava piilotettu kokoelma, sekä uutuutena Pelitila-sovellus, joka esittää kaikki suosikkipelit yhdessä paikassa.

Elenavigointi, nyt myös taaksepäin vievillä pyyhkäisyillä näytön reunoista, toimii erinomaisesti.

OnePlussan Android-versiota OxygenOS:ää pidetään yleisesti markkinoiden parhaimmistoon lukeutuvana – se tarjoaa yksinkertaisen käyttökokemuksen juuri oikealla määrällä hyödyllisiä lisätoimintoja.

Lisäksi OnePlus on kunnostautunut viime aikoina myös päivitysten julkaisunopeudessa – esimerkiksi OnePlus 7 ja OnePlus 7 Pro ovat jo saaneet myös Android 10 -päivityksensä. Uudelle 7T:llekin OnePlus antaa nyt jo tutun päivityslupauksen: kaksi vuotta käyttöjärjestelmän versiopäivityksiä ja kolme vuotta tietoturvapäivityksiä.

Onnistunut ja ajantasainen ohjelmisto on yksi OnePlus 7T:n suurimpia vahvuuksia.

Kolme kameraa tarjoavat monipuoliset kuvausmahdollisuudet

 • Kolme takakameraa
  • 48 megapikselin pääkamera Sony IMX586 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla, f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 16 megapikselin 117 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
  • 12 megapikselin 2x optisen zoomin telekamera 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • Kaksisävyinen LED-kuvausvalo
  • Videokuvaus 4K tai 1080p 30/60 fps, hidastuskuvaus 1080p 240 fps ja 720p 480/960 fps

OnePlus 7T on varustettu kattavalla kamerakokonaisuudella, joka koostuu nyt 48 megapikselin pääkamerasta, 16 megapikselin ultralaajakulmakamerasta sekä 12 megapikselin telekamerasta, joka tuo mukaan 2x optisen zoomin.

OnePlus 7T kohoaa näin lähes samalle viivalle kamerakyvyissä kuin OnePlus 7 Pro ja 7T Pro. Pääkamera ja ultralaajakulmakamera ovat samanlaiset kaikissa kolmessa puhelimessa. Telekamera sen sijaan on Pro-malleissa erilainen: se tarjoaa enemmän zoomia (3x vs. 2x) mutta on tarkkuudeltaan 8 megapikseliä verrattuna 12 megapikseliin OnePlus 7T:ssä. Lisäksi OnePlus 7T:stä puuttuu telekamerasta optinen kuvanvakain.

Käytännössä ainakaan telekameran pienempi zoomin määrä ei ole kovin merkittävä heikkous, sillä tarvittaessa 3x-tasollakin (2x telekamera + päälle vähän digitaalista zoomia) OnePlus 7T tekee lähes samanlaista jälkeä kuin OnePlus 7T Pron 3x-telekamera. Erot kuvissa ovat huomattavissa vasta merkittävän suurentamisen jälkeen ja silloinkin vain pienimmissä yksityiskohdissa.

Kokonaisuutena kolmen takakameran suomat aiempaa monipuolisemmat kuvausmahdollisuudet ovat kenties OnePlus 7T:n tärkein uudistus. Se on nyt kamerakyvyiltään lähes samalla viivalla OnePlus 7 Pron ja OnePlus 7T Pron kanssa, kun OnePlus 7 rajoittui vain pääkameraan.

Ilahduttavaa on myös, että ultralaajakulmakamerallakin onnistuu nyt videokuvaus kuten myös Yönäkymä-tilan käyttö. Erityisesti videokuvauksen puuttuminen oli erikoinen puute vielä keväällä OnePlus 7 Prossa.

Uutta kamerassa on nyt myös makrokuvaustila, joka on käytettävissä kaikilla kolmella eri kameralla. Usein helpointa makrotilaa on käyttää laajimman kuvakulman tarjoavan ultralaajakulmakameran kanssa. Makrotila toimii myös käytännössä hyvin: se päälle kytkettynä tarkennus onnistuu lähempää, jopa vain 2,5 senttimetrin etäisyydeltä.

OnePlus 7T:n kameroiden kuvanlaatu on kokonaisuutena erittäin hyvä. Myös hämäräkuvauksessa Yönäkymä-tila tekee hyvää jälkeä. Vertailukuvissa erot verrokkina olleesta Applen iPhone 11 Pro Maxista jäivät varsin vähäisiksi. Käytännössä molemmilla puhelimilla saa aika samanlaisia kuvia. OnePlus 7T:n Yönäkymä-tila tosin käyttää kuvan ottamiseen yleisesti noin tupla-ajan iPhoneen verrattuna.

Mitä kuvanlaatuun tulee niin ajoittain OnePlus 7T:n kamerat tallentavat värit yhä vielä vähän ylikorostetusti mutta tämäkin ongelma on vähentynyt verrattuna aiempiin OnePlus-puhelimiin.

Kaiken kaikkiaan OnePlus 7T on myös mainio kamerapuhelin. Esimerkkikuvia OnePlus 7T:llä löytyy alta arvostelun lopusta.

Entä OnePlus 7T Pro?

OnePlus 7T on hieno ja myös teknisesti kokonaisuutena erinomainen älypuhelin hintaansa nähden. Vahvana vaihtoehtona sille säilyy myös julkistettu OnePlus 7T Pro -huippumalli.

Erot puhelinten välillä tekniikassa ovat vähäisiä, ja kenties ratkaisevin ero puhelinten välillä onkin designissa. OnePlus 7T Prossa näyttö kaartuu hieman sivureunoille, kun taas OnePlus 7T:ssä näyttö on tasainen. On pitkälti makuasia, kummasta ratkaisusta pitää enemmän. Pron kaareva näyttö kenties näyttää paremmalta mutta 7T-perusmallin tasainen näyttö on käytettävyydeltään parempi. Kooltaan Pro on myös hitusen suurempi ja painavampi puhelin.

Pron näyttöpaneeli on myös laadukkaampi – se on tarkempi sekä myös väritoistoltaan parempi. Erot ovat kuitenkin vähäisiä ja ilman rinnakkain vertailua asiaan ei tule kiinnitettyä minkäänlaista huomiota.

Yksi tärkeä seikka OnePlus 7T Pron ostopäätöstä puolustava seikka voi osalle käyttäjistä olla sen tarjoama suurempi 256 gigatavun tallennusmuisti.

Kuten edellä jo todettiin, ero telekameroissa puhelinten välillä on lopulta varsin vähäinen. Käytännössä kuvausominaisuuksiltaankin puhelimet ovat lähes täysin samalla viivalla.

OnePlus 7T Prossa on sivuilta kaareva 6,67 tuuman näyttö, OnePlus 7T:ssä tasainen 6,55 tuuman näyttö.
OnePlus 7T Prossa on sivuilta kaareva 6,67 tuuman näyttö, OnePlus 7T:ssä tasainen 6,55 tuuman näyttö.

OnePlus 7T Pron erot OnePlus 7T:stä

 • Hieman suurempi (6,67 vs 6.55 tuumaa) ja tarkempi (3120×1440 vs. 2400×1080 pikseliä, 516 vs. 402 PPI) näyttö, joka on sivuiltaan kaareva ja jossa ei ole lovea yläreunassa. Näytön kuvasuhde 19,5:9 vs. 20:9 OnePlus 7T:ssä.
 • Telekameran optinen zoom 3x-tasoa ja tarkkuus 8 megapikseliä vs. 2x ja 12 megapikseliä OnePlus 7T:ssä. Telekamerassa lisänä myös optinen kuvanvakain.
 • Lasertarkennus osana automaattitarkennusta.
 • Suurempi tallennusmuisti, 256 gigatavua vs. 128 gigatavua OnePlus 7T:ssä.
 • Suurempi 4 085 milliampeeeritunnin akku vs. 3 800 milliampeerituntia OnePlus 7T:ssä.
 • Mitat 162,6 x 75,9 x 8,8 millimetriä vs. 160,94 x 74,44 x 8,13 OnePlus 7T:ssä.
 • Paino 206 grammaa vs. 190 grammaa OnePlus 7T:ssä.
 • Värinä sininen Haze Blue vs. sininen Glacier Blue ja harmaa Frosted Silver OnePlus 7T:ssä.
 • Saatavilla McLaren-erikoisversio 12 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja erikoisdesignilla laitteessa ja ohjelmistossa.
Kamera-alueet on muotoiltu OnePlus 7T Prossa ja OnePlus 7T:ssä varsin eri tavoin.
Kamera-alueet on muotoiltu OnePlus 7T Prossa ja OnePlus 7T:ssä varsin eri tavoin.

Yhteenveto: Paras älypuhelin noin 600 euron budjetilla

OnePlus 7T on huikea puhelin, erityisesti 609 euron hintaansa nähden.

OnePlus 7T:ssä on hyvä näyttö, joka on riittävän tarkka, tarvittaessa erittäin kirkas sekä tietenkin myös sulava – kiitos 90 hertsin näytön päivitysnopeuden. Kolmen takakameran muodostama kokonaisuus tarjoaa nyt monipuoliset kuvausmahdollisuudet ja myös kuvanlaatu on suhteellisesti erittäin hyvällä tasolla tässä hintaluokassa.

Suorituskyvyltään OnePlus 7T on markkinoiden kärkeä, niin mittausten kuin myös jokapäiväisen käytön perusteella. Tässä suhteessa se pesee kaikki kalliimmatkin Android-älypuhelimet toistaiseksi Suomen markkinoilla. OnePlus 7T loistaa lisäksi myös akun latausnopeudessa.

Ohjelmisto OnePlus 7T:ssä perustuu heti Android 10:een, ja kyse on yhdessä Pro-sisarmallinsa kanssa maailman ensimmäisestä Android 10:llä ja Googlen palveluilla myyntiin tulevasta älypuhelimesta. OnePlussan OxygenOS edustaa kiistatta parhaimmistoa eri valmistajien Android-toteutuksista, ja OnePlus on viime aikoina julkaissut myös päivityksiä aiemmille puhelimilleen kiitettävällä nopeudella. Saman odotetaan toistuvan nyt OnePlus 7T:n osalta.

Vaikka OnePlus 7T ansaitsee paljon ylisanoja, ei sekään ole täydellinen. Tallennusmuistin rajoittuminen 128 gigatavuun voi olla kompastuskivi joillekin, minkä lisäksi tutut puutteet ovat yhä läsnä – ei muistikorttipaikkaa, ei luokiteltua pölyn- ja vedenkestävyyttä eikä vieläkään langatonta latausta.

Kaikkea mahdollista ei siis OnePlus 7T:kään tarjoa mutta 609 euron hinnalle saa siinä erittäin paljon vastinetta. On helppo sanoa, että OnePlus 7T on julkaisuhetkellään kokonaisuutena paras älypuhelin omassa hintaluokassaan.

 

Alla esimerkkikuvia OnePlus 7T:llä. Lopussa myös verrokkikuvia. Kannattaa huomata sisällönhallintajärjestelmän pakkaavan kuvia melko rajusti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella alkuperäisversioina. Kaikki kuvat löytyvät myös tästä Dropbox-kansiosta.

Ultralaajakulmakamera (0,6x):

 

 

Pääkamera (1x):

 

 

Telekamera (2x):

 

 

Ultralaajakulmakamera (0,6x):

 

 

Pääkamera (1x):

 

 

Pääkamera (1x):

 

Pääkamera (1x):

 

 

Pääkamera (1x):

 

 

Ultralaajakulmakamera (0,6x):

 

 

Ultralaajakulmakamera (0,6x):

 

 

Pääkamera (1x):

 

 

Pääkamera (1x):

 

 

Telekamera (2x):

 

 

Makrotila ultralaajakulmakamerassa:

 

 

Pääkamera (1x):

 

 

Makrotila ultralaajakulmakamerassa:

 

 

Pääkamera (1x):

 

 

Yönäkymä-tila pääkameralla (1x):

 

 

Yönäkymä-tila pääkameralla (1x):

 

 

iPhone 11 Pro Max, yötila pääkameralla (1x):

 

 

Yönäkymä-tila pääkameralla (1x):

 

 

iPhone 11 Pro Max, yötila pääkameralla (1x):

 

 

Yönäkymä-tila pääkameralla (1x):

 

 

iPhone 11 Pro Max, yötila pääkameralla (1x):

 

 

Telekamera (3x, mukana digizoomia):

 

 

OnePlus 7T Pro, telekamera (3x):