Testissä Huawei Watch Fit: Yksinkertaisen toimiva yhdistelmä älykelloa ja aktiivisuusranneketta 119 eurolla

Huawei Watch Fit julkistettiin varsin vähin äänin alkusyksystä. Kyseessä on kuitenkin mielenkiintoinen uutuus, joka yhdistää parhaat puolet kiinalaisjätin Watch-älykelloista ja Band-aktiivisuusrannekkeista.

Ulkoisesti hyvin siro Watch Fit kykenee valmistajansa mukaan esimerkiksi monipuoliseen treeniseurantaan ja on täten mainio kumppani terveelliseen elämäntapaan pyrkivälle.

Huawei Watch Fit on jo saatavilla 119 euron suositushintaan. Värivaihtoehtoja on kolme: musta, hopea ja ruusukulta.

Huawei Watch Fit kolmena eri väriversiona.
Huawei Watch Fit kolmena eri väriversiona.

Huawei Watch Fitin tekniset tiedot

 • Runko polymeerikuitua (muovi), näyttö 2.5D-lasia
 • 5ATM-luokiteltu vedenkestävyys (50 metrin syvyyteen asti)
 • 1,64 tuuman suorakulmainen AMOLED-värikosketusnäyttö 456×280 pikselillä
 • Yksi painike kellotaulun oikealla puolella
 • Optinen sykemittari
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / magnetometri (kompassi) / barometri (ilmapuntari) / valoisuuden tunnistin
 • GPS / GLONASS / Galileo -paikannus
 • 4 gigatavua tallennusmuistia
 • Musiikkisoitin
 • Bluetooth 5.0 -yhteys
 • Akunkesto tyypillisessä käytössä 10 vuorokautta, raskaassa käytössä 7 vuorokautta ja GPS-paikannus päällä 12 tuntia
 • Mitat 46 x 30 x 10,7  millimetriä
 • Paino ilman ranneketta 21 grammaa
 • Android 4.4 / iOS 9.0 tai uudempi -yhteensopiva

Yksinkertainen ja siro älykello

Huawei Watch Fit on ulkoisesti Apple Watchin oloinen, mutta pitkulaisempi.
Huawei Watch Fit on ulkoisesti Apple Watchin oloinen, mutta pitkulaisempi.

Huawei Watch Fit muistuttaa ensisilmäyksellä pystysuunnassa venytettyä Apple Watchia. Tyyli on edullisemmissa älykelloluokissa varsin suosittu, eikä Watch Fit varsinaisesti poikkea massasta ulkonäöllään. Laatutuntuma on kuitenkin kohdallaan, ja siro kello on ulkoisesti ainakin omaan silmääni myös varsin näpsäkän näköinen.

Painoa Watch Fitillä on ilman ranneketta vaivaiset 21 grammaa, joten sen olemassaoloa ranteessa ei oikeastaan edes huomaa.

Kellossa on kookkaahko 1,64-tuumainen AMOLED-värikosketusnäyttö ja yksi painike, jolla saa avattua päävalikon tai palattua kotinäkymään. Näyttö on tarpeeksi kirkas ja tarkka mahdollistaakseen sujuvan käytön, ja sen neliskulmainen, pitkulainen muoto on hyödynnetty hyvin. Tekstit ovat pääasiassa helposti luettavissa, vaikka sivuttaisuunnassa tilaa on esimerkiksi Huawei Watch -sarjalaisten pyöreitä malleja vähemmän.

Latauskaapeli kiinnittyy Watch Fitiin magneetilla.
Latauskaapeli kiinnittyy Watch Fitiin magneetilla.

Huawei Watch Fitissä on muistakin Watch-sarjalaisista tuttu yksinkertainen käyttöliittymä. Se sisältää kotinäkymän, sivuttaispyyhkäisyillä aukenevat aktiivisuus-, sää- ja musiikkinäkymät sekä yhden päävalikon. Valikosta löytyvät kaikki esiasennetut sovellukset, eikä uusien sovellusten asentaminen ole lainkaan mahdollista.

Watch Fitiin saa puhelimesta haluttaessa ilmoituksia, mutta ikävä kyllä niihin vastaaminen tai reagointi muutenkaan ei onnistu. Muita kellon toimintoja ovat esimerkiksi paritetun älypuhelimen löytäminen äänimerkillä, ajastin, sekuntikello ja kirkkaalla näytöllä valaiseva taskulamppu. Näppärä kikka on myös älypuhelinkameran etälaukaisin.

Watch Fitissä on 4 gigatavua sisäistä tallennusmuistia esimerkiksi musiikkia varten. Kelloon voi yhdistää Bluetooth-kuulokkeet, mutta esimerkiksi uudesta Watch GT 2 Prosta poiketen mukana ei ole kaiutinta puheluita ja musiikkitoistoa silmällä pitäen.

Muutenkin Huawei Watch Fit on kuin riisuttu Watch GT 2 Pro. Se on lähes yhtä siro kuin Huawein Band-rannekkeet ja lähes yhtä monipuolinen kuin Watch GT -älykellot. Mistään väliinputoajasta ei kuitenkaan ole kyse – Watch Fitin ominaisuuskattaus vaikuttaa hyvin tasapainoiselta etenkin 119 euron hintaan suhteutettuna.

Rannehihnojen kiinnitysmekanismi on hieman omituinen.
Rannehihnojen kiinnitysmekanismi on hieman omituinen.

Eräs mahdollisesti ongelmallinen piirre on rannehihnojen kiinnitysmekanismi. Se ei ole minkään standardin mukainen, ja lukkomekanismin sijaan hihnat irtoavat, kun pienen muoviosasen nyhtäisee irti. Mekanismi ei lyhellä kokeilujaksolla tuottanut ongelmia, mutta pitkäaikaisempaa käyttöä ajatellen se on hieman arveluttava.

Huaweilta itseltään on saatavilla monia värikkäitä rannehihnoja, joten vaikka standardikokoiset rannekkeet eivät Watch Fitiin sovikaan, eivät tyylit heti kesken lopu.

Monipuolinen harjoittelukaveri

Huawei Watch Fit soveltuu erinomaisesti harjoittelukaveriksi. Sykemittaus on tarkkaa.

Kuten nimestäkin voi päätellä, on Watch Fit suunnattu eritoten kuntoilevan käyttäjän apulaiseksi. Kello tukeekin yhteensä 96 eri liikuntamuodon seurantaa, ja mukana on perinteisten lajien lisäksi myös erikoisempia tuttavuuksia kuten tai chi, taekwondo, melonta ja napatanssi.

Watch Fitin harjoitetarjonta ei ainakaan toistaiseksi ole yhtä kattava kuin yli sataa lajia tukevassa Watch GT 2 Prossa. Esimerkiksi hiihto ja golf siis puuttuvat, mutta ne saatetaan toki lisätä myöhemmin ohjelmistopäivityksellä.

Perinteisen treeniseurannan lisäksi Watch Fit osaa opastaa käyttäjäänsä harjoittelemaan oikein. Kello sisältää animoituja harjoitusvideoita 12 erilaisesta urheilumuodosta ja 44 eri liikkeestä, minkä lisäksi tarjolla on Huawei Health -sovelluksen avulla ohjelmoitavia juoksukursseja.

Huawei Health -sovelluksella voi tarkastella suoriutumistaan.
Huawei Health -sovelluksella voi tarkastella vaikkapa harjoitus- ja unitietueita.

Watch Fit mittaa sykettä ja muita elintoimintoja sujuvasti. Sykkeenmittaus on mahdollista vuorokauden ympäri, ja lisäksi kellolla voi tarkkailla esimerkiksi unta, stressitilaa, kuukautiskiertoa ja veren happisaturaatiota (Sp02).

Kaikkea kerättyä dataa voi tarkastella joko kellolla tai laajemmin sekä tarkemmin monipuolisella ja helppokäyttöisellä Huawei Health -älypuhelinsovelluksella. Se kerää yhteen paikkaan esimerkiksi treeni- ja unitiedot sekä asetukset.

Saapuvan puhelun voi hylätä Watch Fitillä, mutta muihin ilmoituksiin reagoiminen ei onnistu.
Saapuvan puhelun voi hylätä Watch Fitillä, mutta muihin ilmoituksiin reagoiminen ei onnistu.

Kellotauluja on saatavilla kymmeniä erilaisia, mutta syystä tai toisesta niitä ei ole käännetty suomeksi. Esimerkiksi askelten sijaan näytöllä lukeekin steps, mikä on hieman omituista. Muutoin Watch Fit toimii täysin suomeksi.

Huawein mukaan Watch Fitin akku kestää yhdellä latauksella tyypillisesti 10 vuorokautta, intensiivisessä käytössä taas seitsemän. Testijakson aikana käyttöaika oli noin kahdeksan vuorokauden tienoilla melko runsaalla käytöllä, joten Huawein lupaukset pitävät hyvin kutinsa.

Watch Fit latautuu nopeasti vajaassa tunnissa mukana toimitettavalla latausklipsulla, joka kytkeytyy magneetilla kellotaulun taakse sykemittarin viereen.

Kenelle Huawei Watch Fit sopii?

Huawei Watch Fit on edullinen ja urheilullinen vaihtoehto esimerkiksi Watch GT 2 Prolle.

Tätä nykyä markkinat ovat täynnä erilaisia älykelloja, aktiivisuusrannekkeita ja muita elintoimintojen seurantaan tarkoitettuja laitteita, joilla on useimmilla omat kohderyhmänsä. Huawei Watch Fit sopii hyvin henkilölle, joka arvostaa monipuolista treenikumppania, mutta ei kaipaa älykellon monimutkaisempia toimintoja. Pitkä akunkesto ja sisäänrakennettu GPS ovat mukavia lisiä.

Hinta-laatusuhteeltaan Huawei Watch Fit on onnistunut uutuus. Se tarjoaa hienosti vastinetta 119 euron hintalapulleen, ja etenkin sen urheilutoiminnot eivät jätä paljoakaan toivomisen varaa, etenkään, mikäli Watch GT 2 Prohon lisätyt lajit myöhemmin tuodaan myös Watch Fitille.

Huawei Wach Fit on siroutensa ansiosta erittäin mukava käyttää. Yksinkertaisena laitteena se on oiva valinta myös ensimmäiseksi älykelloksi tai -rannekkeeksi, kummaksi sen sitten luokitteleekaan.