Sonyn bilekaiutin ei jää huomaamatta: Paina bassonappia niin huomaat

Sony on tuonut uutuuden bilekaiuttimien markkinoille. Kannettavia, isokokoisia bilekaiuttimia on markkinoilla kohtuullisen vähän ja Sony iskee tähän saumaan päivitetyllä konseptilla.

Sony GTK-XB7 on järeän näköinen ja kokoinen kaiutin, joka on tarkoitettu nimenomaan helposti siirrettäväksi bileiden keskipisteeksi. Kaiutin on saatavilla mustana, sinisenä ja punaisena.

Sony ei ole tyytynyt ainoastaan massiiviseen ulkonäköön, sillä kaiutin kykenee myös varsin vakuuttavaan äänentoistoon. Etenkin bassotoisto on kunnossa ja kuten tällaisen kaiuttimen rooliin kuuluu, korkeiden äänien kustannuksella. Se ei kuitenkaan haittaa menoa ja myös akustisemmat kappaleet kuulostavat hyviltä. Tehoa riittää 60 watin edestä, mikä on enemmän kuin tarpeeksi sisäkäytössä. Ulkona tehon riittävyys on pitkälti kiinni kaiuttimen sijoittelusta ja taustamelun määrästä. Jos yksi kaiutin ei riitä, samanlaisia laitteita voi parittaa useampia yhteen, jolloin bileisiin saa lisää melua ja stereoäänentoiston.

Bassotoistoa voi tehostaa entisestään painamalla Extra Bass -nappulaa, jolloin matalat äänet voimistuvat. Ero normaalitilaan ei ole merkittävä, mutta korvin kuultava.

Extra Bass -toiminnolla saa lisää potkua bassotoistoon.

GTK-XB7:n ulkoista mielenkiintoa lisäävät manuaalisesti säädettävät valotehosteet, jotka näyttävät hyvältä etenkin hämärässä. Valot vaihtuvat musiikin tahdissa mutta eivät ole liian häiritseviä. Kaiuttimen voi asettaa alustalle vaaka- tai pystyasentoon. Kantamista helpottavat kahvat kaiuttimen molemmissa päissä. Harmittavasti kaiutin ei toimi akulla vaan vaatii verkkovirran.

Kaiuttimen voi asettaa alustalle vaaka- tai pystyasentoon.

Bilekaiuttimeksi liitännät ovat riittävän monipuoliset. Kaiuttimessa on usb-portti, johon voi liittää älypuhelimen tai tabletin. Musiikkia voi siirtää myös langattomasti nfc- ja bluetooth-yhteydellä. Laitteen voi liittää myös tv:n äänilähteeksi.

Liitännät ovat riittävän monipuoliset.

Langaton käyttö edellyttää Sonyn oman SongPal -sovelluksen lataamista älylaitteeseen. SongPalin kautta saa käyttöön ekvalisaattorin ja dj-tehosteet. Sonyn uutuus on yhteensopiva MP3-, WMA- ja WAV -formaattien kanssa.

GTK-XB7 on myynnissä 380 euron suositushintaan.