Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Suomessa myyty 55 000 tablet-konetta ennen joulumarkkinoita

Suomessa on syyskuun loppuun mennessä myyty tänä vuonna noin 55 000 taulutietokonetta. Tieto selviää Kotekin, Elektroniikan Tukkukauppiaiden sekä tutkimusyhtiö GfK:n kokoamasta Suomen kodintekniikkaindeksistä.

Indeksi ei erittele myytyjen tabletien merkkiä tai ohjelmistoa, joten siitä ei voi vertailla esimerkiksi iPadin tai Android-tabletien myyntilukuja.

Älypuhelimia myytiin tammi-syyskuussa noin 821 000 kappaletta, kun taas tavallisten matkapuhelinten luokassa myynti oli noin 880 000 luuria. Älypuhelinten vallankumous lieneekin odotettavissa pian, sillä myytyjen älypuhelinten määrä kasvoi 66,3 prosenttia ja matkapuhelinten kutistui 14,1.

Mobiililaitteiden vetovoima tehoaa myös kannettavissa tietokoneissa. Niitä myytiin noin 296 000 kappaletta – 4,1 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Taulutietokoneostoksillä käyvä kuluttaa hankintaansa keskimäärin 576 euroa, mikä on selvästi enemmän kuin älypuhelimista mutta vain hieman vähemmän kuin kannettavista tietokoneista. Kannettavasta tietokoneesta maksetaan keskimäärin 619 ja älypuhelimesta 325 euroa.

Teknari