Salaisuuden verho raottuu: Apple-kelloon 19 tunnin akun kesto?

Apple Watchin julkaisu lähestyy. Kuten muissakin älykelloissa, Watchin heikkoudeksi on epäilty puutteellista akun kestoa. Tuoreen raportin mukaan Apple on pystynyt venyttämään akun kestoa 19 tuntiin.

Apple on raportin mukaan pyrkinyt kasvattamaan akun kestoa yhteen päivään, jotta kelloa ei tarvitsisi ladata joka yö. Kellon myynnin viivästymisen taustalla on nimenomaan energiatehokkuuden parantamiseen keskittynyt kehitystyö.

Applen tavoitteena on ollut saavuttaa kolmen päivän akun kesto standby-tilassa. Niin sanotussa unitilassa kellon akun tulisi kestää noin 4 päivää.

Kun kellon prosessori on täydessä käytössä esimerkiksi sovelluksissa, akussa riittäisi epävirallisten tietojen mukaan virtaa noin 2,5 tunniksi. Tavoitteena on kuitenkin pidentää aikaa yli kolmeen tuntiin. Treenikäytössä, esimerkiksi juoksulenkin aikana, virtaa riittäisi noin neljäksi tunniksi.

Niin ikään vahvistamattomien tietojen mukaan Apple toisi kellolleen kaksi erilaista laturia. Muovinen olisi tarkoitettu kellon halvimpiin versioihin. Ruostumattomasta teräksestä valmistettu laturi tulisi saataville malliston yläpään malleihin.