Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Pienestä vieläkin pienemmäksi

Sony NEX-C3 on uusi peilitön järjestelmäkamera, joka valmistajansa mukaan on alansa pienin ja kevein. Rungon osalta tätä ei voidakaan kiistää, sillä NEX-C3 on uskomattomasti saatu puristettua jopa vielä vuoden takaisia edeltäjämalleja NEX-3 ja NEX-5 pienemmäksi. Rungon massa on hämmästyttävästi jopa neljänneksen aiempaa pienempi.

Minikoosta huolimatta edeltäjämalleista tuttu pystysuunnassa kallistuva näyttö on saatu mahtumaan mukaan. Kuvan resoluutio on kasvanut hieman 16 megapikseliin. Tämä antaa olettaa, että NEX-C3:ssa käytetään samaa aivan erinomaista kuvakennoa kuin esimerkiksi Sony Alpha 580-, Nikon D7000 ja Pentax K-5:ssä. Kamera kuvaa videota 720p-tarkkuudella.

Objektiivien osalta kutistumista ei valitettavasti ole tapahtunut, sillä 18-55 millimetrin polttoväliskaalan (vastaa kinokamerassa 27-83 mm) E-bajonettiin kiinnittyvä peruszoom on yhtä kookas kuin aiemminkin. Rungon kutistumisen myötä objektiivi vaikuttaakin suhteessa entistä suuremmalta. Selvästi parempi pari pienelle rungolle onkin Sonyn 16 mm f/2,8 (vastaa 24 mm) kiinteäpolttovälinen pannukakkuobjektiivi.

Uusi 30 mm f/3,5 Macro sallii kuvata pienkohteita 1:1-suurennuksella. Kameran kanssa tarjolle tuotiin myös uusi pienikokoinen HVL-F20S-salamalaite, joka saa virtansa suoraan kamerasta.

Sony NEX-C3 tulee elokuussa saatavilla mustana ja hopeisena kolme erilaisena kokoonpanona. Yhdellä objektiivilla hinta on 695 euroa (18-55 mm) tai 640 euroa (16 mm). Molemmat objektiivit sisältävän paketin hinta on 800 euroa.

Henri Kuokka