Nokia sai Microsoftia paremmin Windows Phoneja kaupaksi

Nokia valmisti aikansa Lumia-nimisiä älypuhelimia yhteistyössä Microsoftin kanssa. Menestystä ei kuitenkaan tullut Suomen ulkopuolella toivotusti, joten Microsoft osti lopulta Nokian puhelinbisnekset kokonaan itselleen. Toistaiseksi Windows Phonejen myyntiluvut ovat kuitenkin huonontuneet entisestään, joten Microsoft ei ole onnistunut saamaan Lumioista haastajaa iPhoneille ja Androideille.

Strategy Analyticsin uuden julkaisun mukaan Windows Phonejen markkinaosuus laski vuoden toisella neljänneksellä viime vuoden 3,8 prosentista 2,7 prosenttiin ja samalla Android kasvatti osuuttaan älypuhelinmarkkinoista huimaan noin 85 prosenttiin. Markkinaosuuden lisäksi myös Windows Phonejen kappalemyynti pieneni, kun niitä saatiin myytyä 8 miljoonaa kappaletta vuoden takaiseen 8,9 miljoonaan nähden.

Strategy Analyticsin toimitusjohtaja Neil Mawstonin mukaan Android on tekemässä älypuhelinkamppailusta pc-puolella nähdyn “yhden hevosen kisan”. Androidin edullisuus ja käyttäjäystävällisyys kiinnostavat laitevalmistajia ja ostajia kaikkialla maailmassa, hän toteaa.