Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näiden iPhone-mallien myynnin Applen odotetaan pian lopettavan

Applen seuraavien iPhone-mallien myyntiintulo voi olla vielä parinkin kuukauden päästä, sillä uudet iPhonet ovat tulossa saatavilla kehitystyötä ja tuotannon aloittamista hidastaneesta koronavirustilanteesta johtuen muutamaa viikkoa tavallista myöhemmin.

Applelta odotetaan tänä syksynä neljää uutta iPhone-mallia.

Nykyinen iPhone 11 on saamassa seuraajakseen kaksi mallia, joissa odotetaan edelleen olevan kaksi takakameraa. Näyttöjen koot tulevat olemaan iPhone 11:n tavoin 6,1 tuumaa sekä uudessa pienemmässä mallissa 5,4 tuumaa. Nykyisessä iPhone 11:ssä käytössä on vielä LCD-näyttöpaneeli, mutta uutuuksissa Applen odotetaan siirtyvän paremman kontrastin ja väritoiston OLEDiin.

iPhone 11 Pro -huippumallikaksikko puolestaan on saamassa seuraajikseen mallit aiempaa hieman suuremmilla näytöillä. 5,8 tuuman iPhone 11 Prota ja 6,5 tuuman iPhone 11 Pro Maxia ovat seuraamassa mallit 6,1 ja 6,7 tuuman näytöillä. iPhone 11 Pro -malleissa on odotusten mukaan edelleen myös kolme takakameraa sekä uutena lisäyksenä iPad Pro -laitteista tuttu LiDAR-skanneri ympäristön muotojen hahmottamiseen.

Tuoreen huhun mukaan uusien mallien esittelyn yhteydessä Apple aikoo poistaa valikoimistaan iPhone XR:n sekä iPhone 11 Pro -mallit.

Tämä ei olisi kovin yllättävää, sillä tälläkin hetkellä Applen virallinen, sen verkkokaupassaan myymä iPhone-mallisto koostuu myös toistaiseksi uusimmista iPhone 11 -malleista, vuotta vanhemmasta iPhone XR:stä ja keväällä esitellystä iPhone SE:stä.

Uusien mallien myötä myyntiin ovat jäämässä uudet iPhonet, mahdollisesti mallinimeltään iPhone 12 -sarjaa, sekä vuoden vanha iPhone 11 edullisempana vaihtoehtona sekä edelleen iPhone SE “klassista” iPhonea hakevalle.

Applen oma, sen itse myymä virallinen iPhone-valikoima on toki vain yksi asia, ja jälleenmyyjien kautta vanhempiakin iPhone-malleja on nyt ja jatkossa saatavilla varastojen riittäessä, ja Apple myös valmistaa ja toimittaa yhä joitakin vanhempia malleja jälleenmyyjille vaikkei niitä itse omilla verkkosivuilla esiteltävässä ajantasaisessa valikoimassa esillä pidäkään.