Xiaomi julkisti Poco F2 Pro -5G-älypuhelinmallin – Snapdragon 865 -huippupuhelin jopa alle 500 eurolla

Xiaomi on julkistanut globaalissa lanseeraustilaisuudessa uuden huippuluokan Poco F2 Pro -5G-älypuhelinmallin.

Kyse on vasta historian kolmannesta Poco-puhelimesta. Alkuperäinen Pocophone F1 vuonna 2018 herätti kiinnostusta tarjoamalla huippuluokan suorituskyvyn edullisella alle 400 euron hinnalla. Yhteensä ensimmäistä Poco-puhelinta on myyty yli 1,64 miljoonaa kappaletta.

Myös Poco F2 Pro on hinnoiteltu erittäin kilpailukykyisesti: hinnat ovat alkaen 499 euroa (6+128 Gt) ja 599 euroa (8+256 Gt). Tarkempaa tietoa myyntiintulosta tai hinnoista Suomessa ei vielä. Poco F2 Pro tulee saataville myös verkkokauppojen, kuten GearBestin ja AliExpressin, kautta.

Aiemmin tänä vuonna Intian markkinoille julkistettiin Poco X2, joka oli käytännössä aiemmin Kiinan markkinoille julkaistu Redmi K30 uudella nimellä. Myös nyt julkistettu Poco F2 Pro on jo entuudestaan tuttu – perustana sille on toiminut Redmi K30 Pro, joka julkistettiin maaliskuun loppupuolella Kiinassa. Poco F2 Prossa pääkameran aukko on kuitenkin ilmoitettujen tietojen mukaan pienempi eikä siitä löydy optista kuvanvakainta ja näytön kirkkaus ei yllä aivan samoihin lukemiin.

Poco F2 Pro.
Poco F2 Pro.

Alkuperäisen Poco-puhelimen tavoin myös Poco F2 Prossa tehot ovat kunnossa, sillä puhelin on varustettu Qualcommin tämän hetken viimeisimmällä ja tehokkaimmalla huippupiirillä Snapdragon 865:llä. Se tarjoaa parasta suorituskykyä mitä Android-puhelimissa on toistaiseksi nähty. 6 tai 8 gigatavun RAM-käyttömuisti on LPDDR5-tyyppiä, ja 128 tai 256 gigatavun tallennusmuisti on myös markkinoiden nopeinta UFS 3.1 -tyyppiä.

Suorituskykyyn on panostettu myös tehokkaalla jäähdytyksellä sisältäen 3 435 neliömillimetrin kokoisen höyrykammiorakenteisen lämmönsiirtäjän.

Poco F2 Pro peittoaa valmistajansa mukaan hienoisella marginaalilla AnTuTu-suorituskykytestissä myös OnePlus 8 Pron, jossa on sama Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri.
Poco F2 Pro peittoaa valmistajansa mukaan hienoisella marginaalilla AnTuTu-suorituskykytestissä myös OnePlus 8 Pron, jossa on sama Snapdragon 865 -järjestelmäpiiri.

Snapdragon 865:n rinnalta löytyvän Snapdragon X55 -5G-modeemipiirin myötä Poco F2 Prossa on tuki myös 5G-mobiiliverkkoyhteydelle sekä nykyisin käytössä olevana 4G-verkkojen ohjauksessa tukeutuvana Non-Standalone- että itsenäisenä SA-versioina.

Poco F2 Prossa on 6,67 tuuman AMOLED-näyttö 20:9-kuvasuhteella ja 2400×1080 pikselillä. Näytön virkitystaajuus ei ole tavallista korkeampi, vaan vain tavanomaiset 60 hertsiä. Kosketustunnistus toimii kuitenkin 180 hertsin taajuudella. Mukana on myös HDR10+-värisävyjen tuki ja kirkkaus yltää 800 nitiin tai jopa 1 200 nitiin korkean kirkkauden tilassa.

Näytön pintana on Gorilla Glass 5 -lasi ja näyttö-runkosuhde on 92,7 prosenttia. Sormenjälkilukija löytyy näytön alta.

Akun kapasiteetti Poco F2 Prossa on 4 700 milliampeerituntia ja tuettuna on 30 watin pikalataus, jolla akku latautuu tyhjästä täyteen 63 minuutissa.

Langatonta latausta Poco F2 Pro ei tue, eikä puhelin myöskään ole esimerkiksi pöly- ja vesitiivis rakenteeltaan.

Värivaihtoehtoja Poco F2 Prosta ovat harmaa, valkoinen, sininen ja violetti. Myös takapinta on Gorilla Glass 5 -lasia.

Poco F2 Pron värivaihtoehdot.
Poco F2 Pron värivaihtoehdot.

Takakameroita Poco F2 Prossa on neljä kappaletta. Pääkamera on tarkkuudeltaan 64 megapikseliä Sonyn 1/1,7 tuuman IMX686-kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/1,69-aukolla ja optisella kuvanvakaimella.

Muut kamerat ovat 13 megapikselin 123 asteen ultralajaakakulmakamera, 5 megapikselin telekamera 2x-tason optisella zoomilla sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Telekamera soveltuu myös makrokuvaukseen sen tarkennusetäisyyden ollessa pienimmillään 3-7 senttimetriä kohteesta.

Poco F2 Pro tukee myös 8K-tarkkuuden videokuvausta 24 ruudun sekuntinopeudella sekä 4K-videokuvausta 60 ruudun sekuntinopeudella. Hidastusvideokuvaus onnistuu 1080p-tarkkuudella 960 ruudun sekuntinopeudella. Videokuvauksesssa on tarjolla myös muotokuvatila eli taustan sumennus sekä manuaalisäätöinen Pro-tila.

Poco F2 Pron etukamera nousee esiin tarvittaessa yläreunasta, joten näyttö on täysin loveton ja reiätön. Etukameran tarkkuus on 20 megapikseliä ja myös se tukee 120 ruudun sekuntinopeuden hidastusvideokuvausta. Kamera nousee ja sulkeutuu vain 0,58 sekunnissa.

Yhteyksien osalta Poco F2 Prossa on tuki myös Wi-Fi 6:lle, Bluetooth 5.1:lle ja NFC-lähiyhteydelle. Liitäntöinä on sekä USB-C että 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. SIM-korttipaikkoja on kaksi kappaletta. Mukana on myös infrapunalähetin. Bluetooth-yhteyden kerrotaan olevan tavallista voimakkaampi Super Bluetooth, jonka kantomatka yltää jopa 400 metriin.

Käyttöjärjestelmäversiona on tietenkin Android 10 osana Pocon MIUI-ohjelmistoa sekä Poco Launcher 2.0:lla.

Poco Launcher 2.0.
Poco Launcher 2.0.