Kiinalaisvalmistaja Xiaomilta näyttävä Mi MIX 2 -huippupuhelin lähes reunuksettomalla näytöllä

Xiaomi on julkistanut uuden Mi MIX 2 -älypuhelimen, joka jatkaa siitä mihin viime vuonna lanseerattu alkuperäinen Mi MIX jäi. Uutuudessa näyttö kattaa vielä suuremman osan etupuolesta ja ainoastaan näytön alapuolelle jää yhä merkittävän kokoinen reunus. Näytön kulmat ovat nyt voimakkaammin pyöristettyjä.

Etukamera, tarkkuudeltaan 5 megapikseliä, löytyy edelleen Mi MIX 2:sta alakulmasta Mi MIXin tavoin. Näytön alareunus, ”leuka”, on nyt 12 prosenttia alkuperäistä pienempi. Uutuudessa näytön kuvasuhde on nyt 18:9, kun alkuperäisen MIXin näyttö on kuvasuhteeltaan 17:9. Näytön koko Mi MIX 2:ssa on nyt 5,99 tuumaa ja tarkkuus 2160×1080 pikseliä.

Verrattuna alkuperäiseen Mi MIX 2:n pitäisi tarjota parempi puhelinkuuloke. Kaiutin on nyt toteutettu hieman perinteisemmin kuin alkuperäisen pietsosähköinen kaiutin, jossa ääni resonoi rungosta näytön läpi. Läheisyystunnistin on edelleen toteutettu ultraäänitekniikalla.

Mi MIX 2:n runkokehikko on 7000-sarjan alumiinia ja takana on neljään suuntaan kaareutuva keraamipinta. Kameraa ympäröi 18 karaatin kultareunus. Lisäksi tarjolle tulee erikoisversio, jonka koko runko valmistettu yhdestä keraamipalasta.

Xiaomi Mi MIX 2:n mitat ovat 151,8 x 75,5 x 7,7 millimetriä ja paino 185 grammaa.

 

Xiaomi Mi MIX 2:n sisuksista löytyy Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri ja 3 400 milliampeeritunnin akku, Akun pikalataus käy Quick Charge 3.0 -tekniikalla. Kameraa on parannettu alkuperäisestä Mi MIXistä ja Mi MIX 2:n uusi 12 megapikselin kamera Sony IMX386 -kennolla 1,25 mikronin pikselikoolla ja optisella kuvanvakaimella on tuttu Xiaomin kevään Mi 6 -huippupuhelimesta, Liitännöistä Xiaomi on pudottanut pois perinteisen 3,5 millimetrin kuulokeliitännän – Mi MIX 2:ssa on vain USB-C-liitäntä. Lisäksi tallennusmuisti ei myöskään ole laajennettavissa muistikorttipaikan puuttuessa.

Mi MIX 2:n ohjelmisto koostuu Android 7.1.1 Nougat -käyttöjärjestelmäversiosta ja MIUI 9:stä.

Mi MIX 2 tulee globaalilla taajuustuella tukien yhteensä 43 taajuutta. Mukana on ilahdutavasti kaikki neljä Suomessa käytössä olevaa 4G LE -taajuutta.

Mi MIX 2 on tulossa saataville Kiinassa jo tämän viikon perjantaina 15. syyskuuta. Puhelin tulee kolmena perusversiona sekä yhtenä erikoisversiona:

  • 6 gigatavua RAM-muistia + 64 gigatavua tallennusmuistia: 3 299 juania eli reilut 420 euroa
  • 6 gigatavua RAM-muistia + 128 gigatavua tallennusmuistia: 3 599 juania eli noin 460 euroa
  • 6 gigatavua RAM-muistia + 256 gigatavua tallennusmuistia: 3 999 juania eli noin 510 euroa

Lisäksi tarjolle tulee kokonaan keraamisella unibody-rakenteella varustettu Mi MIX 2 sekä valkoisena että mustana 4 699 juanin eli noin 600 euron hintaan. Erikoisversiossa on 8 gigatavua RAM- ja 128 gigatavua tallennusmuistia.

Erikoisversion myynti käynnistyy marraskuussa.

Musta, täyskeraaminen Xiaomi Mi MIX 2 -erikoisversio.
Musta, täyskeraaminen Xiaomi Mi MIX 2 -erikoisversio.
Valkoinen, täyskeraaminen Xiaomi Mi MIX 2 -erikoisversio.
Valkoinen, täyskeraaminen Xiaomi Mi MIX 2 -erikoisversio.
Näytön alareunus on pienempi, mutta sisältää edelleen etukameran.
Näytön alareunus on pienempi, mutta sisältää edelleen etukameran.