Xiaomi esitteli uuden Mi Watch Lite -älykellon hiljaisesti kansainvälisille markkinoille

Mi Watch Lite on yksinkertainen ja todennäköisesti myös edullinen.

Xiaomi on esitellyt uuden Mi Watch Lite -älykellon hiljaisesti globaaleille kansainvälisille markkinoille lisäämällä sen tiedot verkkosivuilleen.

Lähes sama kello julkistettiin aiemmin Xiaomin kotimarkkinoilla Kiinassa Redmi Watch -nimellä.

Mi Watch Liten hinnasta tai saatavuudesta eri markkinoilla, muun muassa Suomessa, ei ole vielä tietoa. Kiinassa Redmi Watchin hinta on painettu jopa alle 40 euroa vastaavalle tasolle.

Mi Watch Lite on varustettu 1,4 tuuman neliön muotoisella LCD-värikosketusnäytöllä, jonka tarkkuus on 320×320 pikseliä ja joka on sijoitettu 2.5D-lasin alle. Värivaihtoehtoja kellosta ovat musta, valkoinen ja sininen, minkä lisäksi ranneke on saatavana myös vihreänä ja pinkkinä.

Erilaisia kellotauluja tarjolla on yli yli 120 kappaletta.

Mi Watch Liten eri kellotauluja.
Mi Watch Liten eri kellotauluja.

Ominaisuuksiin Mi Watch Litessä kuuluvat varsin tavanomaiset aktiivisuuden (askeleet, kalorit, matka), harjoitusten ja unen seurantatoiminnot ja optinen, jatkuvasti toimiva sykemittari. Kello osaa myös esittää älypuhelimesta ilmoitukset muun muassa saapuvista puheluista ja viesteistä. Verrattuna Kiinassa myytävään Redmi Watchiin, ei Mi Watch Litessä mainita olevan NFC-lähiyhteystukea.

Lisänä Mi Watch Lite sisältää puolestaan sisäänrakennetun GPS / GLONASS -paikannuksen, joka puuttuu Redmi Watchista.

Eri tuettuja harjoitusmuotoja on seitsemän: sisäjuoksu, ulkojuoksu, ulkopyöräily, sisäpyöräily, kävely, allasuinti ja vapaa harjoittelu.

Painoa on 35 grammaa mittojen ollessa 41 x 35 x 10,9 millimetriä, ja vedenkestävä kello on 5ATM-luokitellusti jopa 50 metrin syvyyteen asti. Akunkestoksi kerrotaan jopa 9 päivää tavanomaisessa käytössä ja 10 tuntia jatkuvalla GPS-käytöllä harjoitustilassa. 230 milliampeeritunnin akun täysi lataus tyhjästä täyteen kestää 2 tuntia.

Paritettuun älypuhelimeen Mi Watch Lite yhdistyy Bluetooth 5.0 LE -yhteydellä, ja kelloa hallitaan Mi Fit -sovelluksen kanssa. Käyttö on mahdollista sekä Android- että iPhone-puhelinten kanssa (vähintään Android 5.0 tai iOS 10.0).

Aiemmin Xiaomi on esitellyt kansainvälisille markkinoille pyöreänäyttöisen Mi Watchin.

Mi Watch Lite latauksessa.
Mi Watch Lite latauksessa.
Mi Watch Liten sisäinen rakenne.
Mi Watch Liten sisäinen rakenne.