Uudet Nokia Smart TV -älytelevisiot Google TV:llä julki - kokoonpano Euroopassa, saataville myös 12V-matkamallit

Google TV:llä varustettujen Nokia-älytelevisioiden kokoonpano tapahtuu Euroopassa.

Nokia-älytelevisioita ja muita älylaitteita lisensoimallaan Nokia-brändillä markkinoiva ja myyvä StreamView on julkistanut uudet Nokia Smart TV:t varustettuna Google TV -käyttöjärjestelmällä.

Aiemmat Nokia Smart TV:t ovat olleet varustettu Amazon Fire TV -käyttöjärjestelmällä tai Android TV -käyttöjärjestelmällä. Android TV -pohjainen Google TV tarjoaa käyttöliittymän, jossa on tarjolla muun muassa sisällöt ja sovellukset yhteen kokoava etusivunäkymä, suositukset, katselulistatoiminto ja äänihaku Google Assistantilla.

Google TV:n ohella merkittävä seikka viimeisimmissä Nokia Smart TV -televisioissa on loppukokoonpanon tapahtuminen Euroopassa.

Nokia Google TV 40" Full HD.
Nokia Google TV 40″ Full HD.

Uuteen Nokia Smart TV -televisioiden Google TV -valikoimaan kuuluu toistaiseksi viisi mallia, joista kaksi toimii adapterilla myös 12 voltin jännitteellä sopien näin matkakäyttöön.

Uudet mallit ovat:

  • Nokia Google TV 24″ HD 12V
  • Nokia Google TV 32″ HD 12V
  • Nokia Google TV 32″ Full HD
  • Nokia Google TV 40″ Full HD
  • Nokia Google TV 43″ Full HD

Uusissa Nokia Google TV -malleissa on LCD-näyttö. 24 ja 32 tuuman 12V-malleissa tarkkuus on HD-tasoa 1366×768 pikselillä, muissa 32, 40 ja 43 tuuman malleissa Full HD -tasoa 1920×1080 pikselillä.

Nokia Google TV 24" HD 12V -malli toimii myös 12 voltin jännitteellä.
Nokia Google TV 24″ HD 12V -malli toimii myös 12 voltin jännitteellä.

Teknisenä perustana on järjestelmäpiiri neljällä 1,45 gigahertsin Arm Cortex-A55 -suoritinytimellä sekä Arm Mali-G31 MP2 -grafiikkasuorittimella, 1,5 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 8 gigatavua tallennusmuistia.

Liitäntöinä on 3x HDMI 1.4, 2x USB 2.0, optinen S/PDIF-ääniliitäntä, AV IN -sisääntulo, Ethernet / RJ-45 -verkkoliitäntä, CI+-paikka sekä satelliittiliitäntä. Perinteisten televisiolähetysten osalta tuettuna on sekä antenni- (DVB-T2), satelliitti- (DVB-S2) että kaapelivastaanotto (DVB-C).

Google TV:llä varustettujen Nokia Smart TV -televisioiden liitännät.
Google TV:llä varustettujen Nokia Smart TV -televisioiden liitännät.

Google TV -käyttöliittymän alla on Android TV -käyttöjärjestelmä 12-versiona.

Käyttöjärjestelmä tuo kattavan sovellus- ja palvelutarjonnan, kuten Netflixin, Amazon Prime Videon, Disney+:n, YouTuben, Spotifyn ja Apple TV:n sekä monia muita, myös suomalaisia suoratoistopalveluja.

Lisää sovelluksia voi ladata Google Play -kaupan tuhansien sovellusten valikoimasta. Lisäksi sisältöjä televisioon voi ohjata sisäänrakennetun Chromecast-toiminnon ansiosta myös muista laitteista, kuten älypuhelimesta tai tabletista.

Nokia Smart TV:eiden mukana toimitetaan Bluetooth-kaukosäädin, jota voi käyttää laitteen ääniohjaukseen Google Assistantilla ja joka sisältää taustavalaistut painikkeet.

Nokia Smart TV -älytelevisiot Google TV:llä ovat tulossa saataville StreamView’n omasta verkkokaupasta sekä johtavilta televisio- ja elektroniikkakauppiailta Euroopassa. Tarkempia tietoja hinnoista tai saatavuudesta ei vielä ole.