Tulevat Fitbit-älykellot Sense 2 ja Versa 4 paljastuivat kuvissa

Fitbitiltä on tulossa pitkästä aikaa uudet älykellot.

Googlen nykyisin omistaman Fitbitin seuraavista älykelloista on nähty jo aiemmin paljastuksia ja kuultu huhuja. Nyt Fitbit Sense 2 ja Fitbit Versa 4 ovat paljastuneet uusissa kuvissa.

9to5Google-sivusto on jakanut nähtävästi laitteilta vaadittujen viranomaistestien yhteydessä otetut kuvat älykelloista.

Fitbitiltä ei ole nähty uusia älykelloja sitten vuoden 2020 syksyn. Nyt tuolloin esitellyt alkuperäinen Fitbit Sense sekä Fitbit Versa 3 ovat saamassa seuraajat.

Kuvien perusteella Fitbit Sense ja Fitbit Versa 4 jatkavat muotoilullisesti pitkälti edeltäjiensä linjoilla.

Sekä Fitbit Sense 2:ssa että Versa 4:ssä nähdään sivulla fyysinen painike, kun aiemmissa Sensessä ja Versa 3:ssa oli kiinteä, kapasitiivinen kosketuspainike, joka on saanut kritiikkiä vaikeasta käytettävyydestään muun muassa märillä käsillä käytettäessä.

Kokonaisuutena Fitbit Sense 2:n muotoilu on aiempaa saumattomamman näköinen sekä mahdollisesti hieman aiempaa ohuempi. Fitbit Versa 4 puolestaan on hyvin samanlainen Versa 3:n kanssa lukuun ottamatta fyysistä painiketta.

Ominaisuuksiltaan aiemmat Fitbit Versa 3 ja Fitbit Sense ovat pitkälti samanlaiset keskenään, mutta viimeksi mainittu on varustettu lisänä EKG-sydänsähkökäyrämittauksella, ihon sähkönjohtavuutta mittaavalla elektrodermaalisen aktiivisuuden EDA-sensorilla, jota käytetään stressitason mittaamiseen, sekä lämpömittarilla. Samat erot saattavat toistua myös Sense 2:n ja Versa 4:n välillä.

Aiemman paljastuksen mukaan Fitbit-uutuudet ovat vielä jatkamassa Fitbit OS -käyttöjärjestelmällä Googlen Wear OS:n sijaan.

Fitbit Sense 2

Fitbit Sense 2.
Fitbit Sense 2.
Fitbit Sense 2.
Fitbit Sense 2.
Fitbit Sense 2.
Fitbit Sense 2.

Fitbit Versa 4

Fitbit Versa 4.
Fitbit Versa 4.
Fitbit Versa 4.
Fitbit Versa 4.
Fitbit Versa 4.
Fitbit Versa 4.