TicWatch E3 on uusi reilun 200 euron Wear OS -älykello - varustettu Qualcommin vielä harvinaisella piirillä

Mobvoi on julkistanut uuden TicWatch E3 -älykellon.

TicWatch E3 on varustettu pyöreällä näytöllä sekä Qualcomm Snapdragon Wear 4100 -järjestelmäpiirillä, mikä on vielä erittäin huomionarvoista, sillä länsimarkkinoilla Mobvoin aiempi syksyllä 2020 esitelty TicWatch Pro 3 on ollut yhä ainoa älykello Qualcommin toistaiseksi uusimmalla järjestelmäpiirillä Googlen Wear OS -käyttöjärjestelmän älykelloihin. Snapdragon Wear 4100 tarjoaa Qualcommin mukaan 85 prosenttia enemmän suorituskykyä neljän CPU-suoritinytimensä ja jopa 2,5-kertaisesti paremman graafisen suorituskyvyn ollen samalla jopa 25 prosenttia vähävirtaisempi kuin edeltäjänsä.

Uusi TicWatch E3 on lyhyesti kuvattuna pienempi ja edullisempi vaihtoehto aiemmalle TicWatch Pro 3:lle.

Pyöreän AMOLED-näytön koko TicWatch E3:ssa on 1,3 tuumaa ja tarkkuus 360×360 pikseliä. Kellon mitat ovat 44 x 47 x 12,6 millimetriä ja paino 32 grammaa. Runko on polykarbonaatin ja lasikuidun sekoitusta, näytön pintana 2.5D-lasi ja pölyn- ja vedenkestävyys on IP68-luokiteltu, minkä kerrotaan kuitenkin riittävän myös allasuintiin. Sisäänrakennettuja ominaisuuksia ovat sykemittari ja veren happipitoisuuden mittaus, GPS / GLONASS / BDS -paikannus, NFC-lähiyhteys Google Pay -lähimaksamiseen sekä mikrofoni ja kaiutin puheluihin.

Snapdragon Wear 4100:n rinnalla on 1 gigatavu RAM-käyttömuistia sekä 8 gigatavua tallennusmuistia. Akunkestoksi luvataan 48 tuntia 380 milliampeeritunnin akun voimin.

Osana TicWatch E3:a on esitelty laajennettu hyvinvointiominaisuuksien kirjo. Mukana ovat yhä TicHealth, TicMotion, TicExercise ja TicSleep, mutta niiden rinnalle uusina ominaisuuksina on tullut TicOxygen veren happipitoisuuden seurantaan, TicHearing meluisuuden seurantaan, TicBreathe hengitysharjoituksiin sekä TicZen, joka seuraa stressiä sydämen sykevälin vaihtelun mittauksilla. Tuettuja harjoitustiloja on yli 20 kappaletta.

TicWatch E3:n hinta on 209,99 euroa Mobvoin omassa verkkokaupassa. Ainoa värivaihtoehto on musta Panther Black, minkä lisäksi 19,99 euron hinnalla tarjolla on muita rannekevärejä. Rannekkeet ovat silikonikumia.

TicWatch E3 Panther Black -värissä.
TicWatch E3 Panther Black -värissä.