Tällainen on Microsoft Surface Neo – avautuu kirjan tavoin, kaksi 9 tuuman näyttöä ja irrallinen näppäimistö

Microsoft on paljastanut uusien tänä vuonna myyntiin tulevien Surface Pro 7 -2-in-1-hybridilaitteen, kevyemmän ja ARM-mobiilisuorittimella varustetun Surface Pro X:n, 13,5 ja 15 tuuman Surface Laptop 3:n sekä Surface Earbuds -kuulokkeiden lisäksi myös ensivilauksen uudesta Surface-laitteesta, Surface Neosta, jossa on uusi versio Windows 10 -käyttöjärjestelmästä, Windows 10X, joka on suunniteltu kaksinäyttöisille laitteille.

Microsoftin laitteista vastaavan johtajan Panos Panayn mukaan tänään vilautettu laite on tulossa markkinoille reilun vuoden päästä, joulumarkkinoille 2020.

Lisäksi Microsoft julkisti tänään myös pienemmän Surface Neon tavoin kaksinäyttöisen Surface Duon, joka on varustettu Android-käyttöjärjestelmällä ja toimii myös puhelimena. Myös se on tulossa markkinoille samoihin aikoihin Neon kanssa.

Muistikirjan tavoin avattava ja 360 asteen saranalla varustettu Surface Neo sisältää kaksi 9 tuuman näyttöä sekä irrallisen Bluetooth-näppäimistöosan, jonka voi kiinnittää laitteen taakse magneetilla. Myös Surface-kynä kiinnittyy laitteen takapintaan ja latautuu langattomasti.

Halutessaan toisen näytön voi kääntää taakse ja käyttää laitetta tabletin tavoin. Toinen vaihtoehto on käyttää rinnakkain kahta näyttöä ja esimerkiksi kahta sovellusta rinnakkain. Kolmas vaihtoehto on kannettavaa tietokonetta muistuttava vaaka-asento, jossa voi ottaa käyttöön myös näppäimistön alaosan näytön osittain peittäen. Tässä tapauksessa näppäimistön yläpuolella voi näkyä WonderBar-kosketusalue, joka vastaa hieman Applen läppäreissä nähtyä Touch Baria mutta on kookkaampi ja monipuolseimpi.

Puoliskojen paksuudet ovat 5,6 millimetriä ja koko laitteen paino 655 grammaa.

Surface Neo on varustettu Intelin Lakefield-arkkitehtuurin suorittimella.