Samsungilta seuraaja Suomen myydyimmälle älypuhelimelle – tällaisia ovat Galaxy J5 (2017):n uudistukset

Samsung on vahvistanut sen uuden, eilen Euroopassa julkistetun Galaxy J5 (2017) -puhelinmallin saapuvan myyntiin Suomessa 269 euron hintaan kesä-heinäkuun taitteessa.

Samsungin mukaan Galaxy J5 on ollut Suomen myydyin älypuhelin, joten kyse on erittäin merkittävästä uutuudesta. ”Galaxy J5 -puhelimet ovat hallinneet operaattoreiden myyntitilastojen kärkeä jo kolmatta vuotta Suomessa. Uskomme vahvasti, että uusi Galaxy J5 jatkaa tätä trendiä. Puhelimen paranneltu ja näyttävä muotoilu, laadukkaat kamerat ja korkea suorituskyky viehättävät sekä vanhoja että uusia asiakkaitamme, jotka etsivät kaunista ja tehokasta älypuhelinta”, toteaa Samsungin Head of IM & Telecom Antti Holopainen.

Galaxy J5 (2017) tulee Suomessa myyntiin kolmena värinä: musta, kulta ja sinisenhopea. Puhelin tulee myyntiin kahden SIM-korttipaikan versiona.

Merkittävä uudistus Galaxy J5 (2017):ssä 2016-vuosimalliin nähden on ulkoinen. Sen rakenne on nyt myös takaa metallia, kun edeltäjässä metallia käytettiin vasta sivureunoilla ja puhelin oli takaa muovia. Galaxy J5 (2017):n takapintaa halkovien antennijuovien kaareva muoto poikkeaa myös useimmista muista puhelimista.

Näytön koko (5,2 tuumaa), tarkkuus (1280×720 pikseliä) sekä tekniikka (Super AMOLED) ovat säilymässä ennallaan. Myös takakameran tarkkuus säilyy tulevassa uutuudessa 13 megapikselissä, mutta aukon koko kasvaa f/1,7-lukemaan. Näin kameran pitäisi olla aiempaa valovoimaisempi ja parempi hämäräkuvauksessa. Etukameran tarkkuus nousee nykytrendin mukaisesti reilusti – 5 megapikselistä 13 megapikseliin, edelleen f/1,9-aukon koolla. Lisäksi myös etukamera saa oman LED-kuvausvalonsa.

Uusi tärkeä lisäys 2017-mallissa edeltäjään verrattuna on sormenjälkitunnistin, joka tulee kotipainikkeeseen.

Sisuksiinsa uusi Galaxy J5 (2017) saa Samsungin oman 4+4-ytimisen Exynos 7870 -järjestelmäpiirin, kun 2016-mallissa piiri oli vielä Qualcommin neliytiminen Snapdragon 410. RAM-käyttömuistin (2 Gt) sekä sisäisen tallennusmuistin määrä (16 Gt) ovat pysymässä ennallaan, kuten myös akun kapasiteetti (3 000 mAh). Tallennusmuisti on laajennettavissa microSD-muistikortilla.

Käyttöjärjestelmänä Galaxy J5 (2017):ssä on Android 7.0 Nougat.

Samsung julkisti eilen myös Galaxy J3 ja Galaxy J7 (2017):n, jotka ovat myös tulossa myyntiin Suomessa mutta vasta myöhemmin. Tarkemmasta saatavuudesta tai hinnasta ei ole vielä tietoa.