Suomalaisvalmistajalta lisää puhelimia omalla brändillä: erittäin edullinen HMD Aura julki

Suomalainen HMD Global on jatkanut älypuhelinjulkistua oman brändinsä alla esittelemällä erittäin edullisen HMD Aura -mallin.

HMD Global julkisti aiemmin 24. huhtikuuta ensimmäiset oman HMD-brändin puhelimensa – alle 200 euron hintaluokkaan sijoittuvan Pulse-sarjan – jättäessään lisensoidun Nokia-brändin käytön taakseen älylaitteissa. Lisäksi HMD:ltä on nähty jo myös HMD Vibe Yhdysvaltojen markkinoille sekä uudelleenbrändätyt HMD XR21 ja HMD T21.

HMD Aura ehti paljastua jo ennakkoon laajasti verkkokauppalistauksesta, mutta nyt se on esitelty virallisesti hiljaiseen tapaan tuotesivun ilmestyttyä HMD:n verkkosivuille.

HMD Aurassa on kyse vielä Pulse-puhelimiakin edullisemmasta uutuudesta, sillä puhelimen hinnaksi Australiassa on ilmoitettu 179 Australian dollaria eli vain noin 110 euroa 4+64 gigatavun muistiversiona.

HMD Auran saatavuudesta Suomessa ei toistaiseksi ole tietoa.

Muotoilultaan HMD Aura on tasapintainen, myös sivuiltaan. Sormenjälkilukija sijaitsee takana, mikä alkaa olla nykyisin uusissa puhelimissa melko harvinaista. Värivaihtoehtoja HMD Aurasta ovat vihreä Glacier Green sekä tumma violetti, jonka nimeksi mainitaan Indigo Black.

HMD Aura on varustettu 6,56 tuuman LCD-näytölllä, jonka tarkkuus on HD+-tasoa 1612×720 pikselillä. Näytön virkistystaajuus on 60 hertsiä ja kirkkaus yltää 430 nitiin.

HMD Auran kaksi värivaihtoehtoa.
HMD Auran kaksi värivaihtoehtoa.

Järjestelmäpiirinä on Unisoc SC9863A1, joka on teknisesti vaatimaton. Samaa järjestelmäpiiriä HMD on käyttänyt aiemminkin – esimerkiksi Suomessa toukokuussa 2023 myyntiin tulleessa Nokia C32:ssa. 5G-tukea ei ole, vaan HMD Aura rajoittuu 4G-tasolle mobiiliverkkoyhteydeltään. RAM-käyttömuistia on 4 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 64 tai 128 gigatavua. Tallennustilaa voi laajentaa microSD-muistikortilla.

Takana HMD Aura sisältää 13 megapikselin pääkameran sekä 0,08 megapikselin apukameran. Edessä on 5 megapikselin kamera.

5 000 milliampeeritunnin akun lataaminen käy 10 watin teholla. Akunkestoksi luvataan jopa 30 päivää.

USB-C-liitännän lisäksi HMD Aura sisältää myös 3,5 millimetrin kuulokeliitännän. Yhteyksistä tuettuna ovat Wi-Fi 802b/g/n ja Bluetooth 4.2.

HMD Auran mitat ovat 163,86 x 75,51 x 8,9 millimetriä ja paino 175 grammaa.

Käyttöjärjestelmäversiona HMD Aurassa on jo auttamattoman vanha Android 13 vuodelta 2022. Päivityslupauksenakin tarjotaan vain kahden vuoden ajan vuosineljänneksittäin julkaistavia tietoturvapäivityksiä eikä versiopäivitystä kannata näin nähtävästi odottaa.

HMD Auran koodinimi on Rocky, jolla nimellä puhelimeen vielä paikoin viitataan myös HMD:n verkkosivuilla.

HMD Aura edestä ja takaa.
HMD Aura edestä ja takaa.