Samsung tuo älykelloihinsa terveyden Galaxy AI -tekoälytoimintoja

Galaxy AI saapuu pian Samsungin älykelloille.

Tekoälyyn pohjautuvia uudistuksia on valmisteilla kaikkiaan kuusi.

Generatiiviseen eli tuottavaan tekoälyyn perustuvat Galaxy AI -uudistukset ovat olleet vahvasti esillä Samsungin kuluvan Galaxy S24-huippupuhelimissa ja saapuneet sittemmin päivityksenä edellisvuosien lippulaivoihin. Myöhemmin tänä vuonna Galaxy AI on tulossa myös älykellojen Samsung Health -terveyspalveluun.

Päämääränä on tarjota käyttäjille entistä kokonaisvaltaisempia tapoja seurata omaa hyvinvointiaan, Samsung kuvailee tiedotteessaan, kertoen samalla kuudesta valmisteltavasta uudistuksesta.

Uudet energiapisteet (Energy Score) yhdistävät muun muassa uni-, aktiivisuus- ja syketietoja käyttäjän vireystilaa pisteyttäen, kun taas hyvinvointivinkin (Wellness Tips) motivoivat parantamaan hyvinvointia yksilöllisin ohjein.

Wellness Tips -uudistus tarjoaa yksilöllisiä vinkkejä hyvinvointiin.

Unenseurantaa parannetaan muun muassa tiedoilla nukkumisen aikaisesta liikehdinnästä sekä hengityksestä (Sleep Indicators), ja myös aktiivisesti harjoitteleville on tulossa uusia tapoja kohdentaa treeni entistä paremmin omia tavoitteita tukemaan (Workout Routine).

Kilpailuhenkiset saavat uudistuksista osansa Galaxy Watchien vertaillessa jatkossa esimerkiksi juosten ja pyöräillen saatuja tuloksia samoilta reiteiltä (Race). Lisäksi luvassa on aerobisen ja anaerobisen kynnyksen sekä muiden, fyysisestä suorituskyvystä kertovien tulosten mittaamiseen sopivia parannuksia, Samsung kuvailee.

Tekoälyyn ja Galaxy AI:hin perustuvat uudistukset saapuvat kaikille Wear OS:llä varustelluille Galaxy Watch -älykelloille osana One UI 6 Watch -päivitystä, Samsung vahvistaa.

One UI 6 Watch perustuu odotusten mukaan vastikään esiteltyyn Wear OS 5 -käyttöjärjestelmäversioon, ja ensimmäinen beetatestiversio on määrä julkaista kesäkuussa.