Samsung julkisti täyslangattomat Galaxy Buds Pro -nappikuulokkeet - varustettu nyt myös aktiivisella taustamelun vaimennuksella

Galaxy Buds Pro -kuulokkeet ovat Samsungin toistaiseksi edistyksellisimmät.

Samsung on julkistanut uudet täyslangattomat, aktiivisella taustamelun vaimennuksella varustetut Galaxy Buds Pro -nappikuulokkeensa.

Uusia kuulokkeita voidaan pitää suorana seuraajana aiemmille Galaxy Buds ja Buds+ -kuulokkeille. Lisäksihän Samsung esitteli syksyn 2020 aikana vielä Galaxy Buds Live -vastamelunappikuulokkeet, jotka ovat poikkeavat muotoilultaan.

Galaxy Buds Pro -kuulokkeet tulevat saataville ensimmäisillä markkinoilla kolmessa eri värissä 15. tammikuuta alkaen. Suomessa kuulokkeiden suositushinta on 229 euroa. Värivaihtoehdot ovat musta Phantom Black, hopea Phantom Silver sekä violetti Phantom Violet.

Verrattuna Galaxy Buds ja Buds+ -kuulokkeisiin tärkeä tekninen uudistus Galaxy Buds Pro -kuulokkeissa on aktiivinen taustamelun vaimennus

Toisin kuin aiemmissa Galaxy Buds Live -kuulokkeissa, Galaxy Buds Pro -kuulokkeissakin on edeltäjiensä tavoin yhä korvakäytävän sulkevat silikonikumitulpat ja näin myös taustamelun vaimennus on niin sanottua suljettua mallia. Kuulokkeiden ulkopinta puolestaan on viimeistelty kauniin kiiltäväksi. Kuulokkeet ovat myös nyt IPX7-luokitellut kestävyydeltään, mikä tarkoittaa upotuskestävyyttä veteen jopa 1 metrin syvyyteen.

Galaxy Buds Pro -kuulokkeet sisältävät edeltäjäkuulokkeidensa tavoin kaksitieäänentoiston koostuen 11 millimetrin matalia taajuuksia toistavasta kaiutinelementistä ja 6,5 millimetrin korkeampia ääniä toistavasta elementistä.

Galaxy Buds Pro -kuulokkeiden latauskotelo on muodoltaan pyöristetty.
Galaxy Buds Pro -kuulokkeiden latauskotelo on muodoltaan pyöristetty.

Aktiivinen taustamelun vaimennus pystyy Samsungin mukaan jopa 35 desibelin vaimennukseen, ja vaimennuksen voimakkuuden voi valita kahdesta tasosta. Mikrofoneja kuulokkeet sisältävät kumpikin kolme kappaletta – kaksi ulkoista ja yhden sisäisen. Yhdessä ulkoisista mikrofoneista on korkea signaali-kohina-suhde, mikä auttaa edelleen taustamelun poistamisessa. Lisäksi Galaxy Buds Pro -kuulokkeissa on myös Wind Shield -teknologiaa, joka minimoi kuulokkeista tuulen kanssa kosketuksiin joutuvan alueen ja suodattaa pois tuulen luomia häiritseviä ääniä.

Ambient Sound -toiminnolla on mahdollista korostaa lähiympäristön ääniä puolestaan yli 20 desibelillä, ja äänen tasoa voi säätää omien tarpeiden mukaan neljällä eri tasolla.

Uutena ominaisuutena Galaxy Buds Pro -kuulokkeissa on Voice Detect, joka havaitsee kuulokkeiden käyttäjän käyvän keskustelua ja voi alentaa automaattisesti kuulokkeista toistettavan äänen voimakkuutta sekä aktivoi ulkopuolen äänet läpi päästävän Ambient Sound -tilan. Kuulokkeet voivat myös automaattisesti pysäyttää musiikin huomatessaan käyttäjän puhuvan.

Galaxy Buds Pro -kuulokkeissa on myös 360 Audio -tilaääniominaisuus, joka luo virtuaalisen surround-äänen, joka huomioi Dolby Head Tracking -teknologialla äänen suunnassa pään asennon ja äänilähteenä toimivan älypuhelimen sijainnin muutokset. Uusi toiminto, jota vastaava löytyy Applen AirPods Pro ja Max -kuulokkeista, toimii vain yhdessä Samsungin omien, Android 11 -käyttöjärjestelmäversiolla varustettujen älypuhelinten kanssa.

Lisäksi yhtenä uudistuksena Samsung on lisännyt vasemman ja oikean kanavan välisen tasapainosäädön.

Edelleen tarjolla olevia ominaisuuksia ovat myös taajuuskorjain sekä muokattavissa olevat kosketustoiminnot, mahdollisuus kertoa saapuvia ilmoituksia ääneen sekä esimerkiksi kadonneiden kuulokkeiden etsintätoiminto. Käytettävissä on myös Samsungin Bixby-avustajatoiminto ja kuulokkeissa on myös erillinen Game Mode -pelitila, joka pienentää äänen viivettä tavanomaisesta.

Kuulokkeet toimivat myös älykkäästi useiden eri Samsung-laitteiden välillä. Jos käyttäjä saa esimerkiksi puhelun Galaxy S21 -puhelimeensa samalla, kun hän katsoo videota Galaxy Tab S7 -tabletilta, uusi Auto Switch -toiminto pysäyttää videotoiston, jotta käyttäjä voi häiriöttä vastata puheluun kuulokkeillaan. Puhelun loppuessa yhteys palaa automaattisesti laitteelle, jolla videon toisto jatkuu.

Akunkeston osalta Galaxy Buds Pro -kuulokkeet yltävät ilman aktiivista taustamelun vaimennusta jopa 8 tunnin kuunteluaikaan ja yhteensä 28 tuntiin latauskotelon kanssa. Aktiivisella taustamelun vaimennuksella kuunteluaika kuulokkeilla jää 5 tuntiin ja yhdessä latauskotelon kanssa 18 tuntiin. Puheaika Galaxy Buds Pro -kuulokkeilla yltää 4 tuntiin ja kotelon kanssa 14,5 tuntiin aktiivinen taustamelun vaimennus päällä ja 5 tuntiin sekä 17,5 tuntiin ilman sitä. Viiden minuutin pikalataus antaa jopa tunnin lisäaikaa musiikin kuunteluun.

Kuulokkeissa on 61 milliampeeritunnin akut ja latauskotelossa 472 milliampeeritunnin akku. Latauskotelon lataaminen onnistuu joko sen USB-C-liitännän kautta tai langattomasti (Qi).

Itse Galaxy Buds Pro -kuulokkeet muistuttavat muodoltaan edeltäjiään, mutta latauskotelo on nyt aiemmasta pitkulaisemmasta muodosta poiketen enemmän neliön mallinen Galaxy Buds Live -kuulokkeiden kotelon tavoin. Kuulokkeet painavat 6,3 grammaa ja latauskotelo 44,9 grammaa.

Paritettuun laitteeseen yhteys tapahtuu Bluetooth 5.0:lla, ja äänikoodekeista tuettuna on Samsungin oma Scalable-koodekki sekä AAC ja SBC.

Kuulokkeet tukevat myös Samsungin SmartThings Find -verkostoa, joten ne ovat paikannettavissa myös verkoston muiden laitteiden toimesta, jos ne hukkuvat käyttäjältään.