Samsung julkisti kestävän Galaxy XCover6 Pro -5G-älypuhelimen - helposti vaihdettava akku ja pitkä päivitystuki

Galaxy XCover6 Pro tuo 5G-tuen ja lisää tehoa Samsungin kestävien älypuhelinten sarjaan.

Samsungin piti julkistaa uusi kestävä Galaxy XCover6 Pro -älypuhelimensa vasta 13. heinäkuuta yhdessä Galaxy Tab Active4 Pro -tablettilaitteen kanssa, mutta syystä tai toisesta Samsung onkin päättänyt julkistaa Galaxy XCover6 Pron jo nyt.

Samsungin mukaan Galaxy XCover6 Pro tulee saataville heinäkuusta 2022 alkaen valituilla Euroopan, Aasian ja Lähi-idän markkinoilla. Erikseen saatavuudesta tai hinnasta Suomessa Samsung ei ole vielä tiedottanut.

Galaxy XCover6 Pro jatkaa Samsungin kestävien älypuhelinten sarjaa – ensi kertaa 5G-tuella varustettuna ja huomattavasti edeltäjiään paremmalla suorituskyvyllä muutenkin.

Galaxy XCover6 Pro on varustettu 6,6 tuuman TFT LCD -näytöllä, jonka tarkkuus on Full HD+ -tasoa ja virkistystaajuus 120 hertsiä. Näytön ympärillä on varsin kookkaat reunukset. 13 megapikselin etukamera sijaitsee pehmeästi muotoillussa lovessa näytön yläreunassa. Takana Galaxy XCover6 Prossa on 50 megapikselin pääkamera sekä lisäksi 8 megapikselin ultralaajakulmakamera.

Yläreunassa ja vasemmalla sivulla Galaxy XCover6 Prossa on punaisella merkityt ohjelmoitavat toimintopainikkeet, XCover Key ja Top Key. Sormenjälkilukija löytyy virtapainikkeesta puhelimen oikealta sivulta. Lisäksi oikealla sivulla ovat myös äänenvoimakkuuden säätöpainikkeet. Kuoret ovat vahvarakenteista muovia. Näyttölasina on Corningin kestävin Gorilla Glass Victus+.

Samsung Galaxy XCover6 Pro takaa ja edestä.
Samsung Galaxy XCover6 Pro takaa ja edestä.

Akku Galaxy XCover6 Prossa on helposti käyttäjän vaihdettavissa takakuoren irrottamalla. Akun kapasiteetti on 4 050 milliampeerituntia. Puhelimen pohjassa sijaitsee USB-C-liitäntä, kun taas 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä sijaitsee yläpäässä.

Iskuja kestävän rakenteen lisäksi puhelin on IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis (1,5 metrin syvyys 30 minuuttia. Osin kestävyys on testattu myös MIL-STD-810H-standardin mukaisesti. Etupuolella näyttölasin kestävyyttä parantavat myös sitä kiertävät korotetut reunukset.

Kosketusnäytön herkkyys on säädettävissä mahdollistaen käytön myös hansikkaiden kanssa, minkä lisäksi parannuksia on tehty myös kosketuksen toimintaan märillä käsillä.

Samsung itse mainitsee tuttuun häveliääseen tapaansa teknisten tietojen listauksessa järjestelmäpiiristä vain sen olevan kahdeksanytiminen ja valmistettu 6 nanometrin prosessilla, mutta muista lähteistä järjestelmäpiiriksi tiedetään Qualcomm Snapdragon 778G.

RAM-käyttömuistia Galaxy XCover6 Prossa on 6 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua, jota voi laajentaa jopa 1 teratavun microSD-muistikortilla.

Suorituskyvyltään Snapdragon 778G -järjestelmäpiiri on huomattavasti tehokkaampi kuin mitä on toistaiseksi nähty Samsungin aiemmissa Galaxy XCover -älypuhelimissa. Samsung julkisti Galaxy XCover Pron tammikuussa 2020. Sittemmin maaliskuussa 2021 kestävärakenteisten älypuhelinten sarja sai jatkoa Galaxy XCover 5:stä. Näissä järjestelmäpiirit ovat olleet Samsungin omia, Exynos 9611 ja Exynos 850, jotka nykymittapuulla ovat jo suorituskyvyltään varsin vaatimattomia.

Galaxy XCover6 Pro on myös XCover-sarjan ensimmäinen 5G-älypuhelin. Lisäksi mukana on tuki Wi-Fi 6:lle sekä 6 gigahertsin Wi-Fi 6E:lle, Bluetooth 5.2:lle ja NFC:lle.

Samsung Galaxy XCover 6 Pro sivuilta, yläreunasta ja pohjasta.
Samsung Galaxy XCover 6 Pro sivuilta, yläreunasta ja pohjasta.

Rakenteeltaan kyljiltä vahvistetun puhelimen mitat ovat noin 168,8 x 79,9 x 9,9 millimetriä ja paino 235 grammaa. Värin osalta vaihtoehtoja ei tiettävästi ole, vaan Galaxy XCover6 Pro on aina musta punaisilla yksityiskohdilla varustettuna.

Käyttöjärjestelmäversiona on yllätyksettömästi Android 12 osana Samsungin One UI -ohjelmistoa. Samsungin päivityslupaus Galaxy XCover6 Prolle on sen Android-puhelinten johtavaa tasoa: neljä käyttöjärjestelmä- ja One UI -versiopäivitystä sekä tietoturvapäivityksiä viiden vuoden ajan.

Galaxy XCover6 Prossa on myös Samsung DeX -tuki, joka mahdollistaa puhelimen käytön yhdessä suuremman näytön ja ohjainvälineiden kanssa tietokoneen tavoin.

Yrityskäyttöä silmällä pitäen Galaxy XCover6 Prossa on muun muassa valmius toimintaan ammattilaistason viivakoodin lukijana Knox Capture -toiminnolla tai radiopuhelinmaiseen käyttöön, jonka osalta kaiuttimen äänenvoimakkuus on nyt Samsungin mukaan voimakkaampi kuin koskaan aiemmin. Lisäksi Galaxy Cover6 Prolle on tarjolla Samsungilta ja kumppaneilta monenlaisia varusteita suojakuorista useamman laitteen lataustelakoihin tai akkulatureihin, vyöpidikkeisiin ja kuulokkeisiin.

Samsung Galaxy XCover6 Pron paljastuneet tekniset tiedot

 • 6,6 tuuman TFT LCD -näyttö 20:9-kuvasuhteella, Full HD+ -tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella, Corning Gorilla Glass Victus+ -lasi
 • Sormenjälkilukija virtapainikkeessa puhelimen oikealla sivulla
 • XCover Key -painike sivulla ja Top Key -painike ylhäällä
 • 6 nanometrin kahdeksanytiminen järjestelmäpiiri (Qualcomm Snapdragon 778G)
 • 6 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka (maks. 1 teratavu)
 • Kaksi takakameraa
  • 50 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera f/1,8-aukolla
  • 8 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
 • 13 megapikselin etukamera f/2,2-aukolla
 • 2 mikrofonia
 • Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Yksi tai kaksi SIM-korttipaikkaa
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
 • Wi-Fi 6 ja 6E 802.11a/b/g/n/ac/ax / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / barometri / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C-liitäntä ja POGO Pin -liitäntä
 • Vaihdettavissa oleva 4 050 milliampeeritunnin akku
 • Mitat 168,8 x 79,9 x 9,9 millimetriä ja paino 235 grammaa
 • IP68-luokiteltu pöly- ja vesitiiviys (1,5 metrin syvyys 30 minuuttia) ja MIL-STD-810H-sertifioitu kestävyys
 • Android 12 -käyttöjärjestelmäversio