Samsungilta kestävä huippupuhelin Galaxy S8 Active - kestää pudotuksia ja upottamista

Samsung on julkistanut uuden Galaxy S8 Active -älypuhelimen. Kyseessä on kestävämmäksi vahvistettu versio Galaxy S8 -huippupuhelimesta.

Edelliset Samsungin S-sarjan Active-mallit eivät ole olleet laajasti myynnissä Suomessa. Toistaiseksi uutuuskin on julkistettu vasta Yhdysvalloissa yhdessä AT&T-operaattorin kanssa eikä laajemmasta myyntiintulosta ole tietoa – tosin AT&T:n yksinoikeuden on nyt mainittu jatkuvan vain ”rajoitetun ajan”.

Galaxy S8 Activen tekniikka vastaa käytännössä Galaxy S8 -perusversiota, mutta akun kapasiteetti on 4 000 milliampeerituntia 3 000 milliampeeritunnin sijaan. Ulkoisesti Galaxy S8 Activessa 5,8 tuuman Infinity Display -näyttö ei kaarru laitteen reunoille, mutta on myös kuvasuhteeltaan pitkulaisempi 18,5:9 ja sisältää 2960×1440 pikseliä. Samsung kehuu uutuuden näyttöä iskuja kestäväksi, mutta tarkempia yksityiskohtia ei vielä tiedetä.

Muut Galaxy S8 Activen tekniset ominaisuudet ovat tuttuja Galaxy S8:sta: Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri, 4 gigatavua RAM-muistia, 64 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka. Myös kamerat ovat samat: takana 12 megapikseliä ja edessä 8 megapikseliä.

Kestävyyttä on parannettu Galaxy S8:n näyttävän lasidesignin sijaan polykarbonaatti-metallirakenteella sekä vahvistetuilla reunoilla ja Galaxy S8 Active on MIL STD-810G -sertifioitu iskunkestävyydeltään. Pölyn- ja vedenkestävyys on myös Activessa Galaxy S8:n tasolla eli IP68-luokiteltu – puhelimen luvataan kestävän siis hetkellisen upotuksen 1,5 metrin syvyyteen asti.

Vahvistettu rakenne näkyy paksuudessa ja painossa. Galaxy S8 Active on noin 10 millimetriä paksu, neljänneksen Galaxy S8:aa paksumpi, ja painaa viitisenkymmentä grammaa enemmän 206-grammaisena.

Yhdysvalloissa Galaxy S8 Active tulee AT&T-operaattorin kautta ennakkomyyntiin 8. elokuuta ja saataville 11. elokuuta alkaen. Hinta on noin 850 dollaria, satasen Galaxy S8:n perusversiota enemmän.

Galaxy S8 Activea on vahvistettu reunoilta.
Galaxy S8 Activea on vahvistettu reunoilta.