OnePlus 10T -älypuhelin julki - suorituskykyyn panostettu Snapdragon 8+ Gen 1:llä ja 150 watin pikalatauksella

OnePlus 10T:ssä on panostettu tehokkuuteen.

OnePlus on julkistanut odotetusti uuden OnePlus 10T -älypuhelimensa yhdessä uuden OxygenOS 13 -ohjelmiston kanssa New Yorkissa järjestetyssä lanseeraustilaisuudessa.

Alkuvuodesta 2022 lanseeratun OnePlus 10 Pron rinnalla OnePlus-lippulaivapuhelinten mallistoa täydentävässä 10T:ssä OnePlus on panostanut erityisesti suorituskykyyn.

OnePlus 10T:n suositushinnat Suomessa ovat 699 euroa (8+128 Gt) ja 799 euroa (16+256 Gt). Ennakkomyynti alkaa heti julkistuksen jälkeen ja toimitukset alkavat 25. elokuuta. Saatavilla OnePlus 10T on OnePlussan omasta verkkokaupasta sekä laajasti eri jälleenmyyjiltä.

OnePlussan omasta verkkokaupasta OnePlus 10T:n ennakkotilaajat voivat voittaa ilmaisen OnePlus 10T:n (8+128 Gt) sekä saavat 40 prosentin alennuksen OnePlus Buds Pro -kuulokkeista tai 60 prosentin alennuksen OnePlus Buds Z2 -kuulokkeista. Lisäksi on mahdollista voittaa muita OnePlus-tuotelahjoja.

Värivaihtoehdot OnePlus 10T:stä ovat musta Moonstone Black ja vihreä Jade Green. 16+256 gigatavun muistiversio tulee saataville Suomessa ainoastaan mustana värivaihtoehtona.

OnePlus 10T:n kaksi värivaihtoehtoa, vihreä Jade Green ja musta Moonstone Black.
OnePlus 10T:n kaksi värivaihtoehtoa, vihreä Jade Green ja musta Moonstone Black.

”Olemme erittäin innoissamme saadessamme julkaista OnePlus 10T 5G:n ja OxygenOS 13:n faniemme ja kumppaneidemme kanssa New Yorkissa”, kommentoi OnePlussan perustajajäsen Pete Lau. ”OnePlus 10T vie meidän tunnusomaisemme nopean ja sulavan suorituskyvyn uudelle tasolle erittäin kilpailukykyiseen hintaan, ja OxygenOS 13 vie käyttöjärjestelmäämme eteenpäin selkeällä tyylillä ja käyttäjien toivomilla ominaisuuksilla, kuten AOD (Always on Display) – näytön parannetulla valikoimalla.”

OnePlus 10T on varustettu tasaisella 6,7 tuuman AMOLED-näytöllä, jonka tarkkuus on Full HD+ -tasoa 2412×1080 pikselillä. Näyttö tukee 10-bittistä 1,07 miljardin sävyn väritoistoa ja HDR10+-sisältöjä ja 120 hertsin virkistystaajuutta.

Edessä ja takana OnePlus 10T:ssä on Corning Gorilla Glass 5 -lasi, ja kylkiä kiertää muovirunko.

OnePlus 10T vihreänä Jade Green -värinä eri kuvakulmista.
OnePlus 10T vihreänä Jade Green -värinä eri kuvakulmista.

OnePlus 10T:n väreistä musta Moonstone Black on saanut inspiraationsa basalttikivestä, joka syntyy laavan kylmetessä. Moonstone Black -värin mattapinta on luotu OnePlus-puhelimissa uudenlaisella käsittelyllä ja viimeistelty pistemäisellä, säkenöivällä tekstuurilla. Väreistä vihreä Jade Green on puolestaan kiiltäväpintainen.

Huippuluokan suorituskykyä Snapdragon 8+ Gen 1:llä

OnePlus 10T on varustettu Qualcommin uudella, 20. toukokuuta julkistamalla Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiirillä, joka on 10 prosenttia suorituskykyisempi, jopa yli 30 prosenttia energiatehokkaampi ja kuluttaa kokonaisuutena 15 prosenttia vähemmän virtaa kuin edeltäjänsä Snapdragon 8 Gen 1, joka on käytössä muun muassa OnePlus 10 Prossa.

Tehokkaan järjestelmäpiirin lisäksi suorituskykyyn OnePlus 10T:ssä on panostettu myös suurella RAM-käyttömuistilla. 10T tarjoaa jopa 16 gigatavua LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuistia, ensimmäistä kertaa OnePlus-älypuhelimessa. UFS 3.1 -tyypin tallennusmuistia on edelleen maksimissaan 256 gigatavua. Toinen muistiversio 16+256 gigatavun lisäksi Suomessa on 8+128 gigatavua.

Suurempi RAM-käyttömuisti mahdollistaa suuremman määrän sovelluksia pysyvän taustalla auki, mikä parantaa myös suorituskykyä niihin palattaessa, kun sovellusten ei tarvitse ladata tietoja uudelleen tai hakea niitä hitaamman tallennusmuistin puolelta. OnePlussan mukaan 10T:ssä auki voi pitää jopa 35 sovellusta.

16 gigatavun RAM-käyttömuisti ei kuitenkaan ole laajemmin harvinaisuus älypuhelimissa nykyisin, ja esimerkiksi useammat pelipuhelimet tarjoavat jo vielä enemmän, 18 gigatavua, RAM-käyttömuistia.

Uuden järjestelmäpiirin ja suuremman RAM-käyttömuistin lisäksi OnePlussan mukaan 10T:ssä suorituskykyä tukee sen suurin ja kehittynein jäähdytysjärjestelmä, jonka elementtien yhteispinta-ala on yli 37 000 neliömillimetriä.

OnePlus 10T:n jäähdytysjärjestelmän rakenne.
OnePlus 10T:n jäähdytysjärjestelmän rakenne.

Osa jäähdytysjärjestelmää on suurin OnePlus-puhelimissa nähty höyrykammio kahdeksalla kanavalla ja uudelleen suunnitellulla ”mikronitason 3D-kapillaarihaihdutusrakenteella”, jotka yhdessä nostavat lämmönhaihdutuskyvyn OnePlussan mukaan kaksinkertaiseksi tavanomaisiin älypuhelinten höyrykammioihin verrattuna.

Lisäksi jäähdytysjärjestelmässä käytetään 3D-muotoiltua grafiittia, jonka lämmönhaihdutuskyvyn on mainittu olevan 50 prosenttia parempi kuin tavallisella grafiitilla, ja kuparikalvoa.

OnePlussan mukaan 10T:ssä on lisäksi yhteensä 15 antennin järjestelmä, joka parantaa yhteyksien toimivuutta käytettäessä laitetta vaaka-asennossa kahdella kädellä pidellen.

Ohjelmiston puolella suorituskykyä puolestaan tehostaa jo aiemmista OnePlus-puhelimista tuttu HyperBoost Gaming Engine -kokonaisuus. GPA Frame Stabilizer -toiminnon pitäisi vähentää ruudunpäivitysnopeuden vaihtelua pelatessa tehden kokemuksesta sulavamman, puolestaan LSTouch toimii yhdessä OnePlus 10T:n hetkellisen 1 000 hertsin kosketustunnistuksen kanssa kosketusherkkyyden parantamiseksi.

Lisäksi OnePlus 10T:n järjestelmässä uutena toimintona on AI System Booster, joka koostuu joukosta tekoälypohjaisia, suorituskykyä kohentavia optimointeja parantaen OnePlussan mukaan esimerkiksi laitteen käynnistymisnopeutta ja ruudunpäivitysnopeuden vakautta samalla virrankulutusta vähentäen.

OnePlus tulee myös tarjoamaan OnePlus 10T:lle lisävarusteena erityisen Glacier Mat Case -suojakuoren, joka on suunniteltu viilentämään laitetta esimerkiksi pitkienkin pelisessioiden aikana. Kuoressa hyödynnetään ”korkean lämpötilan bionista haihtumista” lämmön haihduttamiseksi pois puhelimesta. Kuoren lämpömateriaali kerää kosteutta ilmasta ja vapauttaa sitä lämmetessään viilentäen puhelinta. OnePlussan testauksessa kuoren on havaittu laskevan OnePlus 10T:n lämpötilaa jopa 2,3 celsiusaseella pelattaessa Genshin Impact -peliä tunnin ajan 60 hertsin näytön virkistystaajuudella ja 25 asteen ympäröivässä lämpötilassa.

OnePlus 10T Glacier Mat Case.
OnePlus 10T Glacier Mat Case.

150 watin SuperVOOC Endurance Edition -pikalataus

OnePlus 10T tuo ensimmäisenä OnePlus-älypuhelimena globaaleille markkinoille uuden akun 150 watin pikalatauksen, joka nähtiin jo aiemmin Kiinan markkinoilla OnePlus Acessa ja Intian markkinoilla OnePlus 10R 5G:ssä. OnePlus 10T:ssä pikalatausratkaisu on saanut nimekseen 150W SuperVOOC Endurance Edition.

OnePlussan mukaan 150 watin pikalataus lataa OnePlus 10T:n 4 800 milliampeeritunnin akun 1 prosentista 100 prosenttiin 19 minuutissa. Yhden päivän tarpeisiin riittävän määrän latausta saa vain 10 minuutissa.

OnePlus 10T tuo globaaleillekin markkinoille 150 watin SuperVOOC-pikalatauksen.
OnePlus 10T tuo globaaleillekin markkinoille 150 watin SuperVOOC-pikalatauksen.

Mukana OnePlus 10T:n myyntipakkauksessa tulee 160 watin tehoinen SuperVOOC-laturi ja USB-C-kaapeli. OnePlussan oman pikalatauksen ohella laturi tukee standardin mukaista USB Power Delivery -latausta muille laitteille.

Latausratkaisun osana toimii Battery Health Engine -teknologiat, jotka pidentävät akun käyttöikää ja parantavat kapasiteetin säilymistä. Smart Battery Health -algoritmi ja Battery Healing Technology mahdollistavat akun säilyttävän jopa 80 prosenttia kapasiteetistaan vielä 1 600 lataussyklin jälkeen, joka vastaa neljän vuoden käyttöä.

Algoritmi seuraa ja hallinnoi latauksen enimmäissähkövirtaa ja varmistaa sen pysyvän turvallisissa rajoissa. Osa kokonaisuutta on myös elektrolyyttiteknologia, joka mahdollistaa akkukennon ikään kuin korjaavan itseään parantaen akun kuntoa ja suorituskykyä.

Latausratkaisu sisältää kaksi latauspumppua, joista kumpikin tarjoaa 75 watin lataustehoa OnePlus 10T:n kaksiosaiselle akulle. VFC-latausoptimointialgoritmi puolestaan parantaa viimeisen 10 prosentin latauksen tehokkuutta säätäen sähkövirtaa ja jännitettä 100 milliampeerin ja 10 millivoltin pykälillä parantaen tehokkuutta ja vähentäen lämpöä.

Kokonaisuutena latausta hallitsee erillinen piiri, joka tunnistaa sisääntulevan sähkövirran ja jännitteen ja valitsee akulle sopivan yhdistelmän. Lämpötila-antureita turvallisuutta valvomassa OnePlus 10T sisältää 13 kappaletta, minkä lisäksi 128-bittinen salausalgoritmi tunnistaa viralliset SuperVOOC-laturit ja kaapelit ja mahdollistaa nopeimman latauksen vain niiden kanssa.

OnePlus 10T:n rinnalla OnePlus julkisti lisäksi uuden SuperVOOC 80W -autolaturin, joka lataa OnePlus 10T:n akun 1 prosentista 50 prosenttiin 11 minuutissa ja 100 prosenttiin asti 29 minuutissa. Laturi tukee myös USB Power Delivery -standardin mukaista latausta

OnePlus SuperVOOC 80W -autolaturi tulee myyntiin Euroopassa 25. elokuuta 59,99 euron suositushinnalla, ja se on tulossa myyntiin myös Suomessa.

50 megapikselin pääkamera, 8 megapikselin ultralaajakulmakamera ja 2 megapikselin makrokamera

OnePlus 10T Moonstone Black takaa.
OnePlus 10T Moonstone Black takaa.

OnePlus 10T:ssä on alkuvuoden OnePlus 10 Pron tavoin neliömäinen kamerakohouma, jolla sijaitsee kolme kameraa ja neljänteen ympyrään sijoitettuna LED-kuvausvalot. Vaikka yleisilmeeltään OnePlus 10T muistuttaa erityisesti takaa OnePlus 10 Prota, on puhelinten välillä yksityiskohdissa useita eroja. Kamerakohouma on hieman erilainen kokonaisuutena, mukaan lukien myös tavaltaan, miten se yhdistyy sivurungon ja takalasin kanssa. Kuvausvalo ja yksi kameroista on myös sijoitettu keskenään eri tavoin.

Pääkamerana OnePlus 10T:ssä on aiemmin OnePlus 9 -puhelimista ultralaajakulmakamerana ja muun muassa Nord 2 sekä 2T 5G:stä pääkamerana tuttu 50 megapikselin ja 1/1,56″-koon Sony IMX766 -kenno, joka tarjoaa verrattain kookkaan 1,0 mikronin pikselikoon (12,5 megapikselin oletuskuvakoolla 2,0 mikronia). Pääkamera on varustettu edelleen OnePlus 10T:ssä myös optisella kuvanvakaimella.

OnePlussan mukaan OnePlus 10T:ssä Sony IMX766 -pääkameralla voi tallentaa kuvia 10-bittisillä väreillä, eli yli miljardilla värisävyllä ja 64-kertaisella määrällä tavanomaisiin 8-bittisiin väreihin.

Muut kaksi OnePlus 10T:n takakameraa ovat 8 megapikselin 119,9 asteen ultralaajakulmakamera sekä 2 megapikselin makrokamera.

Parannuksia kuvaamiseen on tehty myös ohjelmistopuolella, muun muassa uudella Image Clarity Engine -algoritmikokonaisuudella, jonka myötä laitteen pitäisi tallentaa kuvia nopeammin ja suuremmalla yksityiskohtien määrällä.

OnePlussan mukaan OnePlus 10T:ssä on lisäksi käytössä OnePlussan HDR 5.0 ja TurboRAW -algoritmit, jotka yhdessä Sony IMX766 -kennon kanssa mahdollistavat parannetun laajan dynaamisen alueen (HDR) kuvaamisen esimerkiksi vastavalotilanteissa.

Ei Alert Slideria

OnePlus 10T:stä puuttuu yksi aiemmista OnePlus-huippupuhelimista tuttu ominaisuus vaihtamiseen äänellisen, värinän ja äänettömän tilan välillä.

Kolmiasentoisen Alert Slider -kytkimen, joka on ollut OnePlus-puhelinten tunnusmerkki, poistamista OnePlus on perustellut tilan tarpeella muille komponenteille – ”korkean tehon lataukselle, suuren kapasiteetin akulle sekä paremmalle antennisignaalille”.

Vaikka Alert Slider on ulkopuolelta pienen näköinen, vaatisi se OnePlussan mukaan laitteen emolevyltä jopa 30 neliömillimeträ tilaa.

Lisätilaa OnePlus 10T:n sisällä puolestaan vaativat myös esimerkiksi kaksi latauspumppua yhden sijaan, ja OnePlussan mukaan Alert Sliderin säilyttäminen OnePlus 10T:ssä ilman laitteen paksuuden kasvattamista olisi tarkoittanut 300 milliampeerituntia pienempää akkua.

OxygenOS 13 tulossa

OnePlus 10T:n rinnalla OnePlus julkisti myös uuden OxygenOS 13 -ohjelmistonsa. Se tullaan julkaisemaan ensin päivityksenä OnePlus 10 Prolle ja myöhemmin tänä vuonna OnePlus 10T:lle.

Markkinoille tullessaan OnePlus 10T on siis varustettu vielä Android 12 -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvalla OxygenOS 12.1:llä.

Päivityslupauksena OnePlus kertoo tuovansa 10T:lle kolme merkittävää Android-versiopäivitystä sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä.

OnePlus 10T kädessä.
OnePlus 10T kädessä.

OnePlus 10T:n tekniset tiedot

 • Muovi-lasirakenne, Corning Gorilla Glass 5 -takalasi
 • 6,7 tuuman tasainen AMOLED-näyttö 20,1:9-kuvasuhteella, 2412×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuudella (394 PPI), 120 hertsin virkistystaajuudella sekä 10-bittisillä väreillä (1,07 miljardia värisävyä) ja HDR10+-tuella, jopa 1 000 hertsin kosketustunnistus, Corning Gorilla Glass 5 -lasi
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri (4 nm, 1x 3,2 GHz ARM Cortex-X2, 3x 2,5 GHz ARM Cortex-A710, 4x 1,8 GHz ARM Cortex-A510, Adreno 730 -grafiikkasuoritin)
 • LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuisti ja UFS 3.1 -tyypin tallennusmuisti
  • Muistivariantit 8+128 ja 16+256 gigatavua (muilla markkinoilla myös 12+256 Gt)
 • Kolme takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera 23,6 mm -polttovälillä, 1/1,56″-koon Sony IMX766 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla (12,5 megapikselin oletuskuvakoolla 2,0 mikronia), f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 8 megapikselin 119,9 asteen ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • 2 megapikselin makrokamera
  • Välkkymisanturi ja kaksisävyinen LED-kuvausvalo
  • Videokuvaus 4K 30 / 60 fps, 1080p 30 / 60 fps, 720p 30 / 60 fps, hidastuskuvaus 1080p 240 fps, 720p 480 fps
 • 16 megapikselin kiinteätarkenteinen etukamera 25,8 mm -polttovälillä, 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,4-aukolla
 • Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiiliverkkoyhteys
  • 4G LTE: kategoria 20/18, 2 Gbit/s / 200 Mbit/s
  • 5G: taajuudet n1, n2, n3, n5, n7, n8, n20, n25, n28, n30, n38, n40, n41, n66, n71, n77, n78
 • Wi-Fi 6 802.11a/b/g/n/ac/ax (2,4 + 5 GHz) / Bluetooth 5.3 (SBC / AAC / aptX / aptX HD / LDAC) / NFC -yhteydet
 • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / Galileo (E1+E5a) -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C-liitäntä (USB 2.0)
 • 4 800 milliampeeritunnin akku 150 watin SuperVOOC Endurance Edition -pikalatauksella
 • Mitat 163 x 75,37 x 8,75 millimetriä ja paino 203,5 grammaa
 • Android 12 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 12.1 -ohjelmistoa