Nothing Phone (2) julki: hinta alkaen 679 euroa - entistä parempi näyttö, enemmän suorituskykyä ja suurempi akku

Ex-OnePlus-pomo Carl Pein vuonna 2020 perustama Nothing on julkistanut toisen älypuhelimensa, Phone (2):n.

Phone (2) on korkeamman hintaluokan seuraaja Nothingin ensimmäiselle, heinäkuussa 2022 lanseeratulle Phone (1):lle. Yhteensä eri Nothing tuotteita – Phone (1), Ear (1), Ear (2) ja Ear stick – on myyty toistaiseksi yli 1,5 miljoonaa kappaletta.

Nothing Phone (2) sisältää muun muassa hienoisesti uudistetun muotoilun, hieman suuremman näytön ja akun sekä tehokkaamman järjestelmäpiirin. Pääkamera on myös uudistettu ja kuvausominaisuuksia parannettu.

”Phone (2):n avulla tarjoamme huippuluokan ominaisuuksia ja rohkaisemme älypuhelimen tarkoitukselliseen käyttöön laitteisto- ja ohjelmistosuunnittelun innovaatioiden avulla”, kommentoi Nothingin perustaja ja toimitusjohtaja Carl Pei. ”Älypuhelimet on tärkeä työkalu elämässämme, mutta siitä on tullut yhä enemmän häiritsevä voima, mikä tekee meistä vähemmän läsnä olevia ja vähemmän luovia.”

Nothing Phone (2):n suositushinnat ovat 679 euroa (8+128 Gt), 729 euroa (12+256 Gt) ja 849 euroa (12+512 Gt). Värivaihtoehtoja ovat valkoinen ja tumma harmaa, joka on Phone (1):n tummaa väriä vaaleampi.

Nothing Phone (1) saapui aikanaan markkinoille 499 euron (8+128 Gt), 529 euron (8+256 Gt) ja 579 euron (12+256 Gt) hinnoilla Suomessa. Lähtöhinta Phone (2):lla on siis 180 euroa korkeampi, mutta hyvästä syystä, sillä Phone (2) on ominaisuuksiltaan enemmän premium-luokan laite, muun muassa paremmalla suorituskyvyllä.

Nothing Phone (2) on ennakkomyynnissä heti julkistuksen jälkeen ja tulee yleisesti saataville perjantaina 21. heinäkuuta.

Ennen sitä Suomessa puhelin on myynnissä 15. heinäkuuta kello 12-16 Helsingin Elisa Kulmassa järjestettävässä tilaisuudessa, jossa tarjolla oleva Launch Edition -paketti sisältää Nothing Phone (2) -älypuhelimen 12+512 gigatavun muistiversiona ja harmaana Dark Grey -värivaihtoehtona, Power (45W) -laturin, Phone (2):n näytön suojan sekä Nothing Ear (stick) -kuulokkeet.

Nothing Phone (2) valkoisena ja harmaana.
Nothing Phone (2) valkoisena ja harmaana.

Nothing Phone (2):ssa on suurempi 6,7 tuuman näyttö verrattuna 6,55 tuumaan Phone (1):ssä. Näyttö on myös entistä kehittyneempi: kirkkaus yltää 1 000 nitiin kirkkaassa ympäristössä tai huipussaan jopa 1 600 nitiin, minkä lisäksi LTPO-teknologian ansiosta virkistystaajuus mukautuu joustavasti 1-120 hertsin välillä.

Näytön tarkkuus on edelleen Full HD+ -tasoa 2412×1080 pikselillä ja väritoisto 10-bittinen 1,07 miljardilla sävyllä. Näyttö Nothing Phone (2):ssa on yhä tasainen, mutta takalasipinta on nyt kevyesti kaareva reunoiltaan. Alumiinikehys sivuilla on millimetrin verran entistä ohuempi.

Etukamerareikä sijaitsee Nothing Phone (2):ssa näytön yläreunan keskellä, kun Phone (1):ssä se on vasemmassa yläkulmassa.

Nothing Phone (2) edestä ja takaa.
Nothing Phone (2) edestä ja takaa.

Phone (1):n designin keskeisin erikoisuus – läpinäkyvä takapinta, jonka alta löytyvät komponentteja ympäröivät LED-valot – on säilytetty myös Phone (2):ssa. Valojen asetteluun on kuitenkin tehty pieniä muutoksia. Nothing itse kutsuu tätä LED-valoratkaisuaan Glyph-käyttöliittymäksi.

Nothing Phone (2):ssa LED-valot takapinnan alla jakautuvat useampaan eri osaan. Esimerkiksi langattoman latauksen kelaa ympäröivä keskiosa jakautuu nyt kahden valojuovan sijaan kuuteen osaan, ja yhteensä erikseen ohjattavia LED-valaistusosioita Nothing Phone (2):ssa onkin 33 kappaletta verrattuna Nothing Phone (1):n 12 osioon. LED-valot eivät edelleenkään ole värillisiä, vaan toimivat vain valkoisena.

Nothing Phone (1):ssä ennen kaikkea ilmoitusten ja saapuvien puhelujen yhteydessä hyödynnetyille LED-valoille on esitelty Phone (2):n yhteydessä lisää käyttökohteita. Valot voivat kertoa esimerkiksi äänenvoimakkuuden lisäämisestä ja vähentämisestä sekä ajastimen ajan vähentymisestä, minkä lisäksi LED-valojen ilmoitusasetukset ovat aiempaa monipuolisemmat – tiettyjen yhteystietojen tai sovellusten ilmoitusvalot pysyvät haluttaessa aktiivisena, kunnes niihin reagoidaan.

Nothing on myös tehnyt yhteistyötä Uberin ja intialaisen Zomato-kuljetuspalvelun kanssa hyödyntääkseen LED-valoja viestimään tilauksen etenemisestä.

Ohjelmistossa uusi lisäys on myös Glyph Composer, jolla voi luoda oman Glyph-soittoäänensä, joka toimii yhdessä LED-valojen kanssa. Yhteistyön myötä Swedish House Mafia -yhtye on luonut Nothing-älypuhelimille eksklusiivisen Glyph Sound Pack -äänipaketin sekä valmiin soittoäänen.

LED-valoista alimmat toimivat yhä latauksen merkkivalona kuten jo Phone (1):ssä.

Läpinäkyvän takapinnan alta löytyvät Glyph LED -valot ovat edelleen Nothing Phone (2).n erikoisuus.
Läpinäkyvän takapinnan alta löytyvät Glyph LED -valot ovat edelleen Nothing Phone (2).n erikoisuus.

Nothing Phone (2).n sisältä löytyy Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, joka on Qualcommin viime vuoden toukokuussa julkistama vuoden 2022 huippupiiri, eli toiseksi viimeisintä sukupolvea Nothing Phone (2):n tullessa markkinoille. Kokonaisuutena Nothingin mukaan tehokkaammalla Snapdragon 8 -sarjan järjestelmäpiirillä Nothing Phone (2) tarjoaa 80 prosenttia paremman suorituskyvyn kuin Phone (1). Lisäksi sovellusten avaamisnopeus Phone (2):lla on jopa kaksinkertaisesti nopeampi Phone (1):een verrattuna.

Nothing Phone (2) sisältää myös suuremman 4 700 milliampeeritunnin akun verrattuna 4 500 milliampeerituntiin Phone (1):ssä. Tehokkaampi 45 watin pikalataus (USB Power Delivery / PPS) täyttää akun 55 minuutissa. Laturia ei toimiteta mukana myyntipakkauksessa. Tuettuna on yhä myös langaton lataus (Qi, 15 W) sekä käänteinen langaton lataus muille laitteille (5 W).

Takana Nothing Phone (2) sisältää jälleen kaksi kameraa. Nothingin mukaan Snapdragon 8+ Gen 1:n sisältämän 18-bittisen kuvasignaaliprosessorin myötä on mahdollista tallentaa jopa 4 000 kertaa enemmän kameradataa kuin Phone (1):ssä, mikä on mahdollistanut kehittyneempien kuva-algoritmien kehittämisen. Nothing Phone (2):ssa hyödynnetäänkin kahdeksan ruudun yhdistämisestä yhden valmiin valokuvan luomiseksi verrattuna kolmeen Phone (1):ssä.

Pääkamera on päivitetty uudella kennolla: Nothing Phone (2):ssa on 50 megapikselin pääkamera 1/1,56″-koon Sony IMX890 -kennolla, joka on aiemmin tullut tutuksi esimerkiksi OnePlus 11:stä ja OnePlus Nord 3:sta, yhdestä Nothing Phone (2):n kovimmasta kilpailijasta.

Pääkamerassa on 1,0 mikronin pikselikoko (neljä pikseliä yhdistäen oletuskuvakoolla 2,0 mikronia), f/1,88-aukko ja optinen kuvanvakain.

Zoomin toimintaa parantaa uusi 2X Super-Res Zoom, joka rajaa kuvan kennolta.

Toinen takakamera on pysynyt samanlaisena Phone (1):n kanssa: 114 asteen kuvakulman ultralaajakulmakamera 50 megapikselin ja 1/2,76″-koon Samsung ISOCELL JN1 -kennolla ja f/2,2-aukolla. Kameralla onnistuu myös makrokuvaus 4 senttimetrin etäisyydeltä.

Etukamera puolestaan on vaihtunut: Nothing Phone (2):ssa on 32 megapikselin etukamera 1/2,74″-koon Sony IMX615 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/2,45-aukolla.

Videokuvaus etukameralla onnistuu 1080p 30 / 60 fps -tarkkuudella ja takakameralla 4K tai 1080p 30 / 60 fps -tarkkuuksilla. Videokuvaukseen uutuutena on tuotu Action Mode -vakautustila.

Nothing Phone (2) rinnallaan Nothing Ear (2) ja Ear (stick).
Nothing Phone (2) rinnallaan Nothing Ear (2) ja Ear (stick).

Nothing on kertonut Phone (2):n SGS:n sertifioiman hiilijalanjäljen olevan 53,45 kilogrammaa hiilidioksidiekvivalentteja päästöjä. Tämä on 8,6 prosenttia vähemmän kuin aiemman Phone (1) -älypuhelimen huolimatta Nothing Phone (2):n suuremmasta näytöstä ja akusta.

Nothingin mukaan Phone (2):ssa on kiinnitetty huomiota kierrätysmateriaalien ja biopohjaisten materiaalien käyttöön, uusiutuvaan energiaan valmistuksessa sekä tuotteen elinikään.

Nothing Phone (2):n keskirungon, painikkeiden ja SIM-korttikelkan alumiini, piirilevyjen tina ja pääpiirilevyn kupari ovat 100-prosenttisesti kierrätettyä ja muoviosista 80 prosenttia on valmistettu kierrätetyistä tai biopohjaisista materiaaleista. Tuotannosta ei päädy lainkaan jätettä kaatopaikalle, ja loppukokoonpano sekä kierrätetyn alumiinin tuotantolaitos toimivat 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla. Myyntipakkaus on muoviton ja valmistettu yli 60-prosenttisesti kierrätyskuidusta.

Puhelimen elinikään vaikuttaa osaltaan päivitystuki, joka Nothing Phone (2):ssa on ennallaan Phone (1):stä: Nothing lupaa puhelimelle kolme käyttöjärjestelmäversiopäivitystä sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä, joita julkaistaan joka toinen kuukausi. Lupaus on pituudessaan hyvä, vaikkei aivan markkinoiden parasta tasoa.

Nothing Phone (2) tulee markkinoille Nothing OS 2.0 -ohjelmistolla.
Nothing Phone (2) tulee markkinoille Nothing OS 2.0 -ohjelmistolla.

Nothing Phone (2) saapuu markkinoille uudella, edelleen Nothing OS 1.5:n tavoin Android 13 -käyttöjärjestelmäversioon perustuvalla Nothing OS 2.0 -ohjelmistolla, jossa on uudistettu käyttöliittymän ilmettä ja widgetejä.

Lisäksi uusi ohjelmisto mahdollistaa aiempaa laajemmin kustomoinnin mitä tulee sovelluskuvakkeisiin, kansioihin, widgetien kokoon sekä väriteemoihin. Esimerkiksi kaikista pika-asetuksista voi nyt luoda kotinäkymässä näkyvän widgetin, ja widgetejä voi lisätä myös lukitun näytön näkymään.

Nothingille Phone (2) on tärkeä lanseeraus, koska se laajenee sillä Yhdysvaltojen markkinoille. Phone (2) on pääsemässä Yhdysvaltojen markkinoille operaattorien testaamana ja sertifioimana.

Nothing Phone (2):n tekniset tiedot

 • Alumiinirunko ja lasinen takapinta
 • 6,7 tuuman tasainen LTPO AMOLED -näyttö 2412×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuudella (394 PPI), 10-bittisellä 1,07 miljardin sävyn väritoistolla, joustavasti mukautuvalla 1-120 hertsin virkistystaajuudella ja 240 hertsin kosketustunnistuksella sekä HDR10+-tuella, kontrastisuhde 1000000:1, kirkkaus 1 000 nitiä täydellä näytöllä ja huipussaan 1 600 nitiä, Corning Gorilla Glass -lasi
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Takapinnan alla LED-valoista koostuvat valojuovat 33 erillisellä osa-alueella
 • Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128, 256 tai 512 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, ei muistikorttipaikkaa
 • Kaksi takakameraa
  • 50 megapikselin pääkamera 24 mm -polttovälillä, 1/1,56″-koon Sony IMX890 -kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen oletuskuvakoolla pikselikoko 2,0 mikronia), f/1,88-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 50 megapikselin 114 asteen ultralaajakulmakamera 1/2,76″-koon Samsung ISOCELL JN1 -kennolla, 0,64 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen oletuskuvakoolla pikselikoko 1,28 mikronia) ja f/2,2-aukolla, makrokuvaus 4 senttimetrin etäisyydeltä
  • Videokuvaus pää- ja ultrajaalakulmakameralla 4K ja 1080p 30 / 60 fps, hidastuskuvaus 480 fps
 • Edessä 32 megapikselin kamera 1/2,74″-koon Sony IMX615 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/2,45-aukolla
  • Videokuvaus 1080p 30 / 60 fps
 • 3 mikrofonia
 • Stereokaiuttimet
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
  • 5G: alle 6 gigahertsin taajuudet n1, n2, n3, n5, n7, n8, n12, n20, n25, n28, n30, n38, n40, n41, n66, n71, n75, n77, n78
 • Wi-Fi 6 (2,4 ja 5 GHz, 802.11a/b/g/n/ac/ax) / Bluetooth 5.3 / NFC -yhteydet
 • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS / NavIC / SBAS -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin (edessä ja takana)
 • USB-C-liitäntä
 • 4 700 milliampeeritunnin akku 45 watin pikalatauksella (PPS, täysi lataus 55 minuutissa)
 • Langaton lataus (Qi, maks. 15 wattia) ja käänteinen langaton lataus (maks. 5 wattia)
 • Mitat 162,1 x 76,4 x 8,6 millimetriä ja paino 201,2 grammaa
 • IP54-luokitellusti roiskevedenkestävä
 • Android 13 -käyttöjärjestelmäversio osana Nothing OS -ohjelmistoa
  • Päivityslupauksena kolme Android-käyttöjärjestelmäversiopäivitystä ja neljä vuotta joka toinen kuukausi julkaistavia tietoturvapäivityksiä