Microsoft päivitti Surface Pro X:n tehokkaammalla järjestelmäpiirillä - hinta Suomessa 1 799 tai 2 149 euroa

Microsoft on esitellyt päivitetyn mallin Surface Pro X -tietokoneestaan.

Järjestelmäpiiri on päivittynyt parempaan, minkä lisäksi saatavilla on uusi värivaihtoehto, platina.

Uusi Surface Pro X on jo ennakkotilattavissa Microsoftin omassa Suomen verkkokaupassa, ja toimitukset alkavat 27. lokakuuta. Tallennusmuistimäärästä riippuen Surface Pro X:n hinta on 1 799 euroa (256 Gt) tai 2 149 euroa (512 Gt).

Microsoftin päivitetyn Surface Pro X:n suurin muutos on uusittu SQ2-suoritin, jonka pitäisi Microsoftin mukaan parantaa suorituskykyä useimmilla sovelluksilla ja nostaa tyypillinen käyttöaika noin 15 tuntiin yhdellä latauksella.

SQ2 on Qualcommin suoritin, jota on muokattu yhdessä Microsoftin kanssa. Se perustuu Spandragon 8cx Gen 2 5G -piiriin, mutta ei sisällä 5G-tukea. Surface Pro X:ssä on kuitenkin 4G-tuki ja nanokokoinen SIM-korttipaikka.

Näyttö on sama kuin aiemminkin, 13-tuumainen PixelSense-paneeli 2880 x 1920 pikselin tarkkuudella. RAM-työmuistia on saatavilla enintään 16 gigatavua, tallennusmuistia puolestaan 512 gigatavua. SSD-muisti on myös irrotettavissa ja vaihdettavissa. USB-C-liitäntöjä on kaksi, ja niiden lisäksi mukana on Surface Connect -liitäntä.

Muilta osin Surface Pro X on pitkälti säilynyt samanlaisena kuin ennenkin. Uusi värivaihtoehto, pelkistetyn tyylikäs platina, tarkoittaa kuitenkin myös uusia näppäimistövärejä, ja Surface Pro X:n seuraksi voikin nyt hankkia myös hopeisen, sinisen tai punaisen näppäimistön.

Näppäimistön hinta on 159,99 euroa ja Surface Slim Penin 164,99 euroa. Yhteishintaan ne saa hankittua Microsoftin verkkokaupasta 309,99 eurolla.

Päivitetty 2.10. kello 9.41: Lisätty näppäimistön ja kynän yhteishinta.