Kiinnostaisiko kestävä älypuhelin jättiakulla ja laser-etäisyysmittarilla? Nyt sellainen esiteltiin

Kiinalainen älypuhelinvalmistaja Doogee on julkistanut uuden S97 Pro -mallinsa.

Uutuutta markkinoidaan maailman ensimmäisenä kestävärakenteisena älypuhelimena, joka on varustettu myös laser-etäisyysmittarilla.

Puhelimen laser-etäisyysmittari mahdollistaa etäisyyksien tarkan mittaamisen jopa 40 metrin matkalla. Se tukee myös erilaisia mittaustoimintoja, kuten yksinkertaisen etäisyysmittauksen ohella pinta-alan tai tilavuuden mittausta.

Laser-etäisyysmittari sijaitsee Doogee S97 Pron yläpäässä.
Laser-etäisyysmittari sijaitsee Doogee S97 Pron yläpäässä.

Lisäksi toisena erikoisuutena Doogee S97 Pro on varustettu erittäin suurella 8 500 milliampeeritunnin akulla. Sen avulla puhelimelle luvataan kolmen päivän käyttöaika yhdellä latauksella. Ladatessa akku täyttyy 33 watin pikalatauksella noin puolilleen 1 tunnissa ja täyteen asti 2,5 tunnissa, ja tuettuna on lisäksi myös 10 watin langaton lataus.

Kestävyyden osalta S97 Pro on IP68/IP69K-luokiteltu pöly- ja vesitiviiksi. Upotuskestävyys yltää 1,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajan. Lisäksi puhelimen kerrotaan kestävän myös pudotuksia 1,5 metrin korkeudelta pehmustetun rakenteensa ansiosta. Puhelin on osittain testattu kestävyydeltään MIL-STD-810G-standardin mukaisesti.

Doogee S97 Pron 8 500 milliampeeritunnin akusta riittää virtaa 27 tunnin pelailuun, 40 tunnin puheluihin, 37 tunnin videokatseluun tai 624 tunnin valmiusaikaan.
Doogee S97 Pron 8 500 milliampeeritunnin akusta riittää virtaa 27 tunnin pelailuun, 40 tunnin puheluihin, 37 tunnin videokatseluun tai 624 tunnin valmiusaikaan.

S97 Pron muita ominaisuuksia ovat 6,39 tuuman LCD-näyttö 1560×720 pikselin HD+-tarkkuudella ja Corning Gorilla Glass 5 -lasilla, sivulle sijoitettu sormenjälkilukija, neljä takakameraa 48 megapikselin Samsung-kennollisella pääkameralla, 8 megapikselin 130 asteen ultralaajakulmakameralla, 2 megapikselin makrokameralla ja 2 megapikselin syvyyskameralla, 16 megapikselin etukamera, MediaTek Helio G95 -järjestelmäpiiri, 8 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 128 gigatavua sisäistä tallennusmuistia. Mobiiliverkkoyhteys rajoittuu 4G LTE -tasolle. Lisäksi tuettuna on esimerkiksi NFC-lähiyhteys. Käyttöjärjestelmäversiona on Android 11.

Doogee S97 Prossa on neljä takakameraa.
Doogee S97 Prossa on neljä takakameraa.

Vasemmalle sivulle on sijoitettu myös kaksi kustomoitavaa toimintopainiketta, joiden toiminto on itse valittavissa.

Doogee-puhelimia ei ole yleensä myyty laajasti Suomessa, mutta puhelimet ovat tilattavissa valituista verkkokaupoista.

Doogee S97 Pro tulee myyntiin esimerkiksi AliExpress-verkkokaupan kautta 199,99 dollarin esittelyhinnalla. Värivaihtoehtoja ovat Silver Black, Red Lava ja Orange Tiger. Kaikki ovat pääväriltään mustia ja värivaihtoehdon valinta vaikuttaa tehosteväriin.

Doogee S97 Pron värivaihtoehdot.
Doogee S97 Pron värivaihtoehdot.