Kestävärakenteisessa Ulefone Armor 15 -älypuhelimessa on erikoisuutena sisäänrakennetut täyslangattomat nappikuulokkeet

Kestävä älypuhelin – ja lisäksi kuulokkeet.

Täyslangattomat nappikuulokkeet ovat viimeisten vuosien aikana kasvattaneet suosiotaan vauhdilla. Nyt uusi villitys näyttää olevan täyslangattomien nappikuulokkeiden säilytyksen ja lataamisen integrointi puhelimiin.

Kestävärakenteisista älypuhelimistaan tunnettu Ulefone on esitellyt uuden Armor 15 -älypuhelimensa. Siinä erikoisuutena on puhelimen yläreunasta löytyvät säilytyspaikat mukana tuleville täyslangattomille nappikuulokkeille. Hiljattain vastaava idea nähtiin peruspuhelinten puolella toteutettuna myös HMD Globalilta uudessa Nokia 5710 XpressAudiossa.

Ulefone Armor 15:ssä mukana tulevat täyslangattomat nappikuulokkeet tarjoavat itsessään 5 tuntia kuunteluaikaa. Ja kun Armor 15 on varustettu kookkaalla 6 600 milliampeeritunnin akulla, ilmoittaa Ulefone kuulokkeiden akunkestoksi yhdessä ”latauskotelona” toimivan Armor 15:n kanssa messevät 505 tuntia. Vertailu tavanomaisten erillisten täyslangattomien nappikuulokkeiden latauskotelojen tarjoamiin muutamien kymmenien tuntien toiminta-aikoihin on tavallaan epäreilu, mutta kuitenkin osin relevantti.

Ulefone Armor 15:n mukana tulevat kuulokkeet tukevat Bluetooth 5.0 -yhteyttä ja ovat yhdistettävissä myös muiden laitteiden kanssa.

Näin kuulokkeet voi napata käyttöön Ulefone Armor 15:stä.
Näin kuulokkeet voi napata käyttöön Ulefone Armor 15:stä.
Ja näin kuulokkeet solahtavat Ulefone Armor 15:n sisälle.
Ja näin kuulokkeet solahtavat Ulefone Armor 15:n sisälle.

Muuten kuin kuulokkeiltaan Ulefone Armor 15 tarjoaa perustason vaatimattomat tekniset ominaisuudet.

5,45 tuuman LCD-näytön tarkkuus on HD+-tasoa 18:9-kuvasuhteella ja 1440×720 pikselillä. Järjestelmäpiirinä on MediaTekin Helio G35, joka sisältää kahdeksan ARM Cortex-A53 -keskussuoritinydintä (neljä 2,3 ja neljä 1,8 gigahertsin kellotaajuudella) sekä PowerVR GE8320 -grafiikkasuorittimen. RAM-käyttömuistia on 6 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 128 gigatavua. 5G-verkkoja Ulefone Armor 15 ei tue, vaan rajoittuu korkeintaan 4G LTE -yhteyksiin.

Ulefone Armor 15:ssä on verrattain pieni 5,45 tuuman näyttö.
Ulefone Armor 15:ssä on verrattain pieni 5,45 tuuman näyttö.

Takana Ulefone Armor 15 sisältää 12 megapikselin pääkameran sekä 13 megapikselin ultralaajakulmakameran. Edessä on 16 megapikselin kamera. Varustukseen kuuluvat myös symmetriset kaksi kaiutinta, Wi-Fi / Bluetooth / NFC -yhteydet sekä ilman kuulokkeiden liittämistä toimiva FM-radio. Lisäksi tarjolla on yksi painike, jolle voi määritellä haluamansa pikatoiminnon.

Käyttöjärjestelmäversiona Ulefone Armor 15:ssä on Android 12.

Kestävyydeltään Ulefone Armor 15 on IP68/IP69K-luokiteltu vedenkestäväksi (1,5 metrin syvyys 30 minuuttia) sekä testattu osin kestävyydeltään myös MIL-STD-810G-standardin mukaisesti. Puhelimen mitat ovat 170,2 x 79,6 x 18,2 millimetriä.

Ulefone Armor 15 on toistaiseksi ennakkomyynnissä joukkorahoituspalvelu Kickstarterin kautta. Toimitusten on tarkoitus alkaa kuitenkin jo syyskuussa.

Artikkelin julkaisuhetkellä puhelin on tilattavissa vielä edullisimmillaan 1 349 Hongkongin dollarin hinnalla, joka vastaa reilua 167 euroa. Tähän päälle Suomeen tilatessa tulevat mahdolliset tulli- ja arvonlisäveromaksut.

Ulefone Armor 15 on tarjolla kolmena erilaisena värivaihtoehtona: musta, sininen ja punainen.

Ulefone Armor 15:n myyntipakkauksen sisältö.
Ulefone Armor 15:n myyntipakkauksen sisältö.
Ulefone Armor 15 sinisenä.
Ulefone Armor 15 sinisenä.
Ulefone Armor 15 mustana.
Ulefone Armor 15 mustana.