Huippuominaisuuksin varusteltu Asus ROG Phone II -pelipuhelin myyntiin 899 euron hintaan - ennakkomyynti alkoi jo

Asus on kertonut Berliinin IFA-messujen yhteydessä, että sen aiemmin Kiinassa julkistettu toisen sukupolven ROG Phone II -pelipuhelin tulee myyntiin Euroopassa, mukaan lukien Suomessa, 899 euron hintaan 20. syyskuuta alkaen. Puhelin on jo ennakkotilattavissa Asuksen omasta verkkokaupasta.

Perusversio on varustettu 12 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 512 gigatavun tallennusmuistilla.

Lisäksi myöhemmin tarjolle tulee vielä Ultimate Edition -erikoisversio, jossa on tuplasti eli 1 teratavu tallennusmuistia sekä tuki nopeammille kategorian 20 4G LTE -yhteyksille jopa 2 gigabitin sekuntinopeudella.

ROG Phone II:n tekniikassa merkittävimpiä kohokohtia ovat uusi Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri sekä 120 hertsin virkistystaajuuteen yltävä AMOLED-näyttö.

ROG Phone II:n näyttö on kooltaan 6,59 tuumaa. 19,5:9-kuvasuhteen AMOLED-näyttöpaneelissa on 2340×1080 pikseliä ja se tukee 10-bittistä HDR-väritoistoa. Näytön erikoisuus on kuitenkin tuki 120 hertsin virkistystaajuudelle, eli näytön sisältö päivittyy haluttaessa 120 kertaa sekunnissa. Lisäksi tarjolla on asetukset myös tavanomaiselle 60 hertsille sekä 90 hertsille. Kullekin pelille voi myös määritellä erikseen sen kanssa käytettävän näyttöasetuksen. Näytön viive on vain 1 millisekunnin verran. Lisäksi näytössä on 240 hertsin kosketustunnistus, mikä laskee sen kosketusviivettä.

Näytön alta löytyy optinen sormenjälkilukija ja näyttö on päällystetty Gorilla Glass 6 -lasilla.

ROG Phone II tarjoaa kaksi eri käyttöliittymätyyliä.
ROG Phone II tarjoaa kaksi eri käyttöliittymätyyliä.

Ohjelmistossa ROG Phone II tarjoaa vaihtomahdollisuuden lähes puhtaan vakio-Androidin eli ZenUI:n sekä pelikäyttöä varten räätälöidyn ROG UI -käyttöliittymän välillä. Perustana on Android 9 Pie -käyttöjärjestelmäversio.

Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiirin myötä Asus ROG Phone II on toistaiseksi tehokkain Android-puhelin mitä on nähty. Uusi piiri tarjoaa Qualcommin mukaan 15 prosenttia paremman grafiikkasuorituskyvyn kuin aiempi huippupiiri Snapdragon 855. Myös peruslaskennan osalta tehokkaimman ytimen kellotaajuus on nostettu 2,96 gigahertsiin 2,84 gigahertsistä eli neljä prosenttia korkeammaksi.

ROG Phone II:n jäähdytysjärjestelmä rakentuu nestettä sisältävästä lämpöputkesta, joka siirtää lämpöä kohti aukkoja, josta lämpö haihtuu tehokkaammin pois. Lisäksi Asus toimittaa ROG Phone II:n mukana AeroActive Cooler II -lisäosan, joka sisältää pyörivän tuulettimen. Se laskee puhelimen pinnan lämpötilaa jopa viidellä asteella ja toimii myös seisontatukena.

Tallennusmuisti on viimeisintä nopeaa UFS 3.0 -tyyppiä. Muistikorttipaikkaa ei ole.

ROG Phone II on edelleen voimakkaasti muotoiltu takaa.
ROG Phone II on edelleen voimakkaasti muotoiltu takaa.

 

 

Takaa ROG Phone II:sta löytyy Asuksen ZenFone 6:sta tuttu kamerakaksikko – 48 megapikselin pääkamera Sony IMX586 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/1,79-aukolla sekä 125 asteen ultralaajakulmakamera 13 megapikselin tarkkuudella. Lisäksi takana on LED-kaksoiskuvausvalo. Etukameran tarkkuus on 24 megapikseliä.

6,59 tuuman näytön lisäksi ROG Phone II:ssa on eteenpäin suunnatut stereokaiuttimet DTS:X Ultra -tilaäänituella. Asuksen mukaan kaiuttimet ovat 2,5 kertaa äänekkäämmät kuin alkuperäisessä ROG Phonessa.

Huippuluokan suorituskyvyn lisäksi Asus on panostanut myös kookkaaseen akkuun. ROG Phone II sisältää peräti 6 000 milliampeeritunnin akun. Asus mainitsee akusta riittävän virtaa 7 tunnin PUBG-pelailuun. Akun lataus hoituu teholtaan 30 watin HyperChage-pikalatauksella, minkä lisäksi ROG Phone II:ssa on myös Quick Charge 4 -pikalataustuki.

Pelaamista varten ROG Phone II sisältää myös AirTriggers-olkapainikkeet, joiden toimintaa on parannettu. Sormia voi nyt lepuuttaa niiden päällä, sillä ne tunnistavat vasta erillisen painalluksen sekä toisena uutuutena myös pyyhkäisyeleen.

ROG Phone II sisältää poikkeuksellisesti myös kaksi värinämoottoria, ja niitä tukevissa peleissä kuten Asphalt 9:ssä, eri värinämoottoreilla voidaan antaa tarkempaa värinäpalautetta pelin tapahtumien mukaisesti.

Liitäntänä ROG Phone II:ssa on pohjan ja kyljen USB-C:n lisäksi 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Pohjasta löytyy tavanomaisempi USB-C-liitäntä, kun taas kyljen USB-C-tuplaliitäntä tukee myös lisäominaisuuksia ja lisävarusteiden liittämistä. Mikrofoneja puhelimessa on kaikkiaan neljä kappaletta.

Yhteyksien osalta mukana on tuki Wi-Fi 802.11ad:lle eli WiGig-yhteydelle. Wi-Fi-antennejakin ROG Phone II:ssa on neljä.

Kattava varustelu ja kookas akku näkyvät ROG Phone II:n koossa. Mitat ovat 170,99 x 77,6 x 9,48 millimetriä ja paino 240 grammaa. Värivaihtoehtoja on vain yksi ja takana on edelleen tarjolla Aura RGB -valaistus. Rakenteeltaan ROG Phone II ei ole luokitellusti pölyn- ja vedenkestävä.

Keskeinen osa ROG Phone II -kokonaisuutta ovat myös pelaamista varten suunnitellut lisävarusteet. Edellä mainitun tuulettimen lisäksi tarjolle tulevat esimerkiksi ROG Kunai Gamepad -peliohjaimet, jotka voi kiinnittää puhelimen päihin tai toisiinsa, jolloin niitä voi käyttää langattomana ohjaimena.

TwinView Dock II puolestaan lisää toisen 120 hertsin virkistystaajuutta myös tukevan näytön, tuulettimen ja 5 000 milliampeeritunnin akun laitteeseen.

Lisäksi tarjolle tulee myös muita telakoita, joilla onnistuu näytön sisällön siirtäminen puhelimesta television suuremmalle ruudulle.

Asus ROG Phone II:n varusteita.
Asus ROG Phone II:n varusteita.