Huikea Xiaomi Mi MIX Alpha -konseptipuhelin julki- varustettu edestä taakse kiertyvällä näytöllä ja 108 megapikselin kameralla

Xiaomi on julkistanut Mi 9 Pro 5G -älypuhelimen ja televisioiden lisäksi tänään myös uuden, varsin vaikuttavalta näyttävän Mi MIX Alpha -konseptipuhelimen.

Mi MIX Alpha on varustettu edestä myös taakse kylkien yli kiertyvällä ”surround-näytöllä”. Takana OLED-näytön katkaisee juova, jolla sijaitsee puhelimen kamerajärjestelmä, jossa pääkameran tarkkuus on 108 megapikseliä. Käytössä on Samsungin yhdessä Xiaomin kanssa kehittämä, aiemmin julkistettu kamerakenno. Muut kaksi kameraa ovat 20 megapikselin 117 asteen ultralaajakulma- ja 12 megapikselin telekamera. Taakse ulottuvan näytön myötä samat kamerat ovat käytettävissä myös selfieihin.

Mi MIX Alpha on varustettu myös 5G-verkkoyhteydellä.

Xiaomi ilmoittaa puhelimelleen näyttö-runkosuhteeksi 180,6 prosenttia, kun näytön kokonaispinta-alaa verrataan etupuolen pinta-alaan. Näytön ylä- ja alareunus ovat kooltaan 2,15 millimetriä. Xiaomin mukaan se hyödyntää tekoälyä ja erityisiä antureita vähentämään vahinkokosketuksia puhelimen paineen tunnistavilla kyljillä. Edistynyt värinämoottori tarjoaa myös fyysisiä painikkeita mukailevan tuntuman kyljen virtuaalisille äänenvoimakkuuspainikkeille. Käytössä puhelin osaa tunnistaa asentonsa ja kytkeä näin näytön päälle vain käytettävältä puolelta.

Ääni välittyy akustisesti näytön kautta, minkä lisäksi ultraäänellä toimiva läheisyyden tunnistin on myös sijoitettu näytön alle.

Mi MIX Alphan runko titaaniseoksesta. Lisäksi puhelimessa on keraamisia yksityiskohtia, kuten takajuova, ja kameroiden suojana safiirikristallilasia.

Puhelimen muita ominaisuuksia ovat Qualcomm Snapdragon 855+ -järjestelmäpiiri, 12 gigatavua RAM-käyttömuistia, 512 gigatavua nopeaa UFS 3.0 -tallennusmuistia, 4 050 milliampeeritunnin akku ja 40 watin pikalataus.

Vaikka Mi MIX Alpha on konseptipuhelin, on se tulossa myös myyntiin. Xiaomin tavoitteena on aloittaa tuotanto vielä tänä vuonna ja tuoda Mi MIX Alpha myyntiin pieninä rinä 19 999 juanin eli vajaan 2 600 euron hinnalla Kiinassa.

 

Mi MIX Alphan kolmen kameran tekniset tiedot ovat:

  • 108 megapikselin pääkamera 1/1,33 tuuman kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla (1,6 mikronia yhdistämällä neljä pikseliä yhdeksi), f/1,69-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, myös lasertarkennus
  • 20 megapikselin 117 asteen ultralaajakulmakamera 1/2,8 tuuman kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • 12 megapikselin 2x optisen zoomin telekamera 1/2,55 tuuman kennolla ja f/2,0-aukolla