Google julkisti kannettavan Pixelbook-tietokoneen: premium-laite Chrome OS -käyttöjärjestelmällä

Google on julkistanut uuden Chrome OS -käyttöjärjestelmällä varustetun kannettavan Pixelbook-tietokoneen.

Pixelbook on varustettu 12,3 tuuman kosketusnäytöllä, Intelin Core i5 tai i7 -suorittimella, jopa 16 gigatavulla RAM-muistia sekä 128, 256 tai 512 gigatavulla SSD-tallennusmuistia. Näppäimistö on taustavalaistu.

Pixelbookin näyttö kääntyy 360 astetta, joten laitetta voi käyttää myös tablettimaisesti.

Pixelbookin näyttö tukee myös erikseen myytävää uutta Pixelbook Pen -kynää. Pixelbookin näyttö tukee kynän painallusvoiman ja asennon tunnistusta. Painallusvoiman tunnistus toimii 2 000 tasolla ja kynän viive on vain 10 millisekuntia.

Muiden valmistajien Chromebook-laitteiden tavoin Pixelbookista löytyy Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmä, joka perustuu Chrome-selaimeen ja nojaa vahvasti verkkopohjaisiin pilvipalveluihin. Google Assistant -avustajapalvelu on integroitu Pixelbookin käyttöjärjestelmään.

Pixelbook tukee myös Android-sovelluksia. Nimekkäistä sovelluksista esimerkiksi Snapchat kehittää Pixelbookin suuremmalle näytölle räätälöiden version Snapchatista.

Paksuutta Pixelbookissa on 10 millimetriä ja painoa 1 kilogramma. Alumiinirungossa on Pixel-puhelinten tavoin pieni osa lasipintaa, mikä parantaa myös yhteyksien toimintaa.

Akunkestoksi Google lupaa 10 tuntia. Pixelbook tukee myös pikalatausta.

Yhdysvalloissa Pixelbookin hinta on alkaen 999 dollaria kalleimman version maksaessa 1 649 dollaria, ja Pixelbook Pen maksaa 99 dollaria. Uutuus on tulossa saataville 31. lokakuuta valituilla muutamalla markkinalla, joihin Suomi ei lukeudu.