Garmin julkisti uudet urheilukellonsa: Fenix 7 -mallisto ja Epix (Gen 2)

Garmin on esitellyt yhteensä neljä uutta urheilukelloa.

Garmin Fenix 7 -mallistoon julkistettiin kolme uutuutta, ja lisäksi päivänvalon näki Garmin Epix (Gen 2).

Garminin uudet älykellot soveltuvat aktiivisille urheilijoille, ja Fenix 7 -mallistossa on jotakin jokaiselle. Fenix 7S pienine 1,2-tuumaisine näyttöineen soveltuu ohueenkin ranteeseen, Fenix 7 on 1,3 tuuman näytöllä varustettu perusmalli ja Fenix 7X kolmikon kookkain 1,4 tuuman kuvaruutuineen.

Garmin Fenix 7S, 7 ja 7X.

Uutuuskolmikko on saatavilla myös Solar- ja Solar Sapphire -erikoisversioina. Vakiomallissa on käytössä Corningin Gorilla Glass -suojalasi, kun taas Solar-versio hyödyntää Power Glass -erikoislasia, joka sisältää myös aurinkokennon. Sapphire Solar -versiossa kehys on muista poiketen titaania, ja aurinkoenergiaa keräävä näyttö naarmuuntumaton.

Garmin Fenix 7X on saatavilla vain Solar- ja Sapphire Solar -versioina.

Garmin Fenix 7X:n akku kestää jopa 28 vuorokautta.

Käyttöaikaa luvataan Fenix 7:lle jopa 11 vuorokautta tai GPS-käytössä 26 tuntia. Fenix 7:n lukemat ovat 18 vuorokautta ja 40 tuntia, Fenix 7X:n puolestaan 28 vuorokautta ja 63 tuntia.

Solar- ja Sapphire solar -erikoisversioiden aurinkokennoilla akunkesto voi lisäksi parantua muutamalla vuorokaudella, Garmin kertoo.

Garmin Fenix 7 -älykellojen näyttö tukee kosketusta, minkä lisäksi kellotaulun oikealla puolella on kaksi toimintopainiketta. Kussakin on joko 16 (vakio, Solar) tai 32 gigatavua (Sapphire Solar) sisäistä tallennusmuistia.

Garmin 7S on Fenix 7 -tulokkaista siroin.

Suurimmassa Garmin Fenix 7X:ssä on lisäksi erillinen LED-taskulamppu, jota muut uutuudet eivät sisällä.

Fenix 7 -älykelloissa on monipuolisesti treenitoimintoja, ja kellot sopivat myös talviurheiluun, kuten maastohiihtoon. Käytettävissä on myös esiladattuja profiileita, jotka auttavat muun muassa nousujen ja laskujen aikaisten elintoimintojen tarkkailua.

Käytettävissä ovat muun muassa GPS, sykemittari, pulssioksimetri sekä unen ja hengityksen seuranta. Kellot tukevat muiden älykellojen tavoin myös älypuhelimen ilmoituksia sekä suoratoistoa muun muassa Spotifysta. Käytössä on lisäksi Garmin Pay -lähimaksuohjelma.

Garmin Fenix 7 -uutuuksien hinnat alkavat 749 eurosta (Fenix 7S ja 7) tai 949 eurosta (Fenix 7X) ja nousevat aina 1 049 euroon (Fenix 7S ja 7) tai  1 249 euroon (Fenix 7X). Lisätietoja on saatavilla Garminin verkkokaupasta.

Garmin Epix (Gen 2).

Garmin Epix (Gen 2) on neljäs uutuus, joka sisältää 1,3-tuumaisen AMOLED-näytön aina päällä -toiminnolla. Garmin lupaa kellolle 16 päivän käyttöaikaa, joka alenee kuuteen vuorokauteen näytön ollessa jatkuvasti päällä. GPS-käyttöä yksi akullinen kestää noin 32 tuntia.

Ruostumattomasta teräksestä valmistettuun kellotauluun upotettua näyttöä suojaa Gorilla Glass -lasi, mutta saatavilla on myös Sapphire-versio titaanisella kehyksellä.

Kuten Fenix 7 -uutuudet, myös Epix (Gen 2) sisältää monipuolisesti toimintoja aktiiviseen harjoitteluun ja elintoimintojen seurantaan.

Garmin Epix (Gen 2) -älykellon suositushinta vaihtelee variantista riippuen 949 euron ja 1 149 euron välillä. Lisätietoja on saatavilla Garminin verkkokaupasta.