Ensimmäinen Leica-älypuhelin julkistettiin Japanissa - saksalaisen kameravalmistajan kädenjälki näkyy uudelleenbrändätyssä laitteessa

Leica-puhelin tarjoaa mielenkiintoiset ominaisuudet.

Saksalainen kameravalmistaja Leica, joka tunnettiin aiemmin yhteistyöstään Huawein kanssa, tulee nyt mukaan älypuhelinmarkkinoille ensi kertaa myös Leica-brändiä kantavalla älypuhelinmallilla.

Leica Leitz Phone 1 on julkistettu Japanin markkinoille yhteistyössä SoftBank-operaattorin kanssa. Ensimmäisen Leica-puhelimen teknisenä perustana on aiemmin toukokuussa julkistettu Sharp Aquos R6, jonka kanssa uutuus jakaakin kaikki ominaisuudet. Leica-puhelin eroaa kuitenkin muotoilultaan, jonka kerrotaan nyt myös olevan Leican käsialaa.

Myös jo Aquos R6:ssa sen kamera oli toteutettu yhteistyössä Leican kanssa ja sisältää toistaiseksi suurimman, kooltaan yhden tuuman, kamerakennon älypuhelimissa.

Leica Leitz Phone 1:ssä takakamera-alue on muotoiltu ympyrän muotoiseksi. Musta takalasi on puolestaan käsitelty mattapintaiseksi ja punainen Leica-logo on sijoitettu yläkulmaan.

Puhelimen design-suunnittelun kerrotaan tapahtuneen Leican design-studiolla Saksan Münchenissä.

Sharp Aquos R6 vs. Leica Leitz Phone 1.
Sharp Aquos R6 vs. Leica Leitz Phone 1.

Lisäksi tarjolla puhelimelle on oma suojakuorensa sekä erityinen Leican logolla myös varustettu, magneettisesti kiinnittyvä takakameran peittävä linssinsuojus.

Teknisesti Leica Leitz Phone 1 vastaa aiempaa Sharp Aquos R6 -älypuhelinta – myös kameraltaan.

Takakamera sisältää Leican valmistaman yhteensä 7-elementtisen Summicron-linssin 19 millimetrin polttovälillä ja f/1,9-koon aukolla. Linssin takaa löytyy suurikokoinen yhden tuuman ja 20,2 megapikselin kamerakenno. Lisäksi takaa löytyy pääkameran rinnalta 3D ToF -syvyyssensori.

Leican linssin on kerrottu vähentävän vääristymiä jopa vain kymmenesosaan “tavanomaisiin linsseihin” verrattuna. 19 millimetrin polttoväliltään (35 mm -kinovastaavana) kamera sijoittuu älypuhelimissa tyypillisten ultralaajakulmakameroiden ja laajakulmapääkameroiden välimaastoon.

Ohjelmistossa Leica Leitz Phone 1:ssä on myös erillinen Leitz Looks -kuvaustila, joka mahdollistaa tyylikkäiden mustavalkokuvien tallentamisen. Laajemminkin ohjelmisto on kustomoitu käyttöliittymältään pitkälti harmaasävyiseksi.

Leica Leitz Phone 1 tarjoaa huippuluokan älypuhelinominaisuudet.
Leica Leitz Phone 1 tarjoaa huippuluokan älypuhelinominaisuudet.

Etupuolelta löytyy reunoiltaan kaareva 6,6 tuuman ja 2730×1260 pikselin Pro IGZO OLED HDR -näyttö, jonka virkistystaajuus yltää peräti 240 hertsiin ja mukautuu alimmillaan vain 1 hertsiin, mikä auttaa hillitsemään virrankulutusta. Lisäksi näytön kirkkauden kerrotaan yltävän huipussaan jopa 2 000 nitiin. Virkistystaajuus ja kirkkaus näytössä ovat ennätystasoa älypuhelimissa. Etukamera sijaitsee näytön yläreunan keskeltä löytyvässä reiässä ja näytön alta löytyy Qualcommin toimittama 3D Sonic Max -ultraäänisormenjälkilukija.

Leica Leitz Phone 1 varustettu lisäksi 12,6 megapikselin ja f/2,3-aukon etukameralla, Qualcommin huippuluokan Snapdragon 888 -järjestelmäpiirillä, 12 gigatavulla RAM-käyttömuistia, 256 gigatavulla sisäistä tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikalla (tuki 1 teratavuun asti) sekä 5 000 milliampeeritunnin akulla. Liitäntöinä on sekä USB-C että 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.  Rakenne on IP65/IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.

Heinäkuussa saataville tulevan Leica Leitz Phone 1:n hinta Japanissa on 187 920 jeniä eli reilut 1 400 euroa.

Leica-puhelimen suojakuori ja magneettisesti kiinnittyvä linssinsuojus.
Leica-puhelimen suojakuori ja magneettisesti kiinnittyvä linssinsuojus.